Portti 25 ei ole auki sähköpostipalvelimeen päin, sähköposti ei toimi


Käyttäjätaso 1

Ihmettelin miksi lähetetyt tarjous pyynnöt eikä työhakemukset mene perille! 

No niin, vastoin Viestintäviraston ohjetta , oliko 66, Elisa ei pidä 25 porttia eikä muitakaan auki sähköposti palvelimeen päin. Tällöin lähetys menee Saunalahden väärin konfiguroudun palvelimen kautta eikä todellista portti eston takana olevaa palvelinta voida tunnistaa.

 

Tekosyitä on joita Elisa on esittänyt viimeiset 30 vuotta ovat:

-trafi on kieltänyt, se ei pidä paikkaansa nimenomaan palvelimiin päin auki.                   -mobiili liittymät liian hitaita. Tänä päivänä jos on 4G+ tai 5G alueella vasteaika ja nopeus parempi kuin Telia kuidussa!               -tarjotaan vain yrityksille. Elisan yritys liittymä maksaa enemmän ja jos kiinteä ipv4 niin ei IPv6 toimi ja portit on kiinni puhuu myynti mitä tahansa ja tekniikka. Saunalahdessa edes vastaanotossa 25 auki!!!

-spam. No se on juridisesti käyttäjän ongelma oikeussalissa ja 25 lähetyksen esto ei auta.                                                                                                                                                     Tosiasia on että Elisan hallitus, palvelu muotoilu on pihalla! Keksii ihan hatusta vedettyä mantroja ja estää kehitystä, asioiden hoitoa,.… Kuinka kauan nää pellet saa kiusata ja hidastaa kehitystä.

 

Omalta osalta vaikka vauhtia nyt olisi riittävästi ei kyber turvallisuus täyty. Elon Muskin starlunkissä saan nämäkin asiat toimii. Saan julkisen kiinteän ipv4 menettämättä IPv6:sta. Saan RFC ohjeiden mukaan laitteille omat osoitteet. Palvelimet voivat suoraan lähettää ja vastaanottaa viestit ilman että Elisa guru lukee viestini!

Siis sitä kaivattua kyber turvallisuutta.

 

Eli hyvä Elisa, jollen voi Saunalahti liittymään tukasta lähiaikoina julkinen ipv4 ja julkinen IPv6 että avaa portti 25 palvelimeen omaelisassa pitänee tilata Starlink että töitä voi tehdä. Liittymä toki jää siihen käyttöön mihin Saunalahti/Elisa on suunniteltu eli videoiden ja TV katseluun,... työkäyttöön se ei ole koskaan ollut turvallinen.


tamaolisahkoposti[a]sahkoposti[.]fi

 

 

EDIT 8.11.2022 // muokattu otsikko kuvaavammaksi, siirretty keskustelu oikealle keskustelualueelle ja pois Ideapajalta, sekä piilotettu sähköpostiosoite tietoturvasyistä -draakki


10 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Tuleva posti

 

Palvelin mail.kolumbus.fi
Protokolla IMAP4 (portti 993) *
SSL-suojaus Kyllä **
Palvelin edellyttää kirjautumista Kyllä

*) Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös vanhempaa POP3-protokollaa (portti 995)
**) Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös suojaamatonta yhteyttä, jolloin IMAP4-portti on143 (POP3-portti 110).

 

Lähtevä posti

 

Palvelin smtpa.kolumbus.fi *
Protokolla SMTP (portti 465)
SSL-suojaus Kyllä *
Palvelin edellyttää kirjautumista

Kyllä *

Vinkki: Jos sähköpostiohjelmassasi on erilliset kentät käyttäjätunnukselle ja salasanalle myös lähtevän postin osalta, muista syöttää tunnuksesi ja salasanasi myös niihin.

Vinkki: Monissa sähköpostiohjelmissa on valinta "käytä lähtevän postin palvelimelle kirjautumiseen samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa, kuin saapuvan postin palvelimelle", jolloin tämän valinnan täppääminen riittää ilman, että tunnusta ja salasanaa täytyy syöttää uudelleen.

*) Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös suojaamatonta yhteyttä. Jos käytät suojaamatonta yhteyttä, voit lähettää postia ainoastaan Elisan ja Saunalahden nettiliittymistä. Mikäli sinulla on toisen operaattorin nettiliittymä käytössäsi, voit käyttää heidän lähtevän postin palvelinta.

Lähtevä posti (suojaamaton):

  • Palvelin: smtp.kolumbus.fi
  • Protokolla: SMTP (portti 25)
  • SSL-suojaus: Ei
  • Palvelin edellyttää kirjautumista: Ei

 

 

Em. asetuksilla minulla kyllä toimii posti ok.

Käyttäjätaso 1

Sokrates, sisälukutaito on aliarvostettu, noilla asetuksin cofiguroidaan sähköposti menemään Elisan palvelimelle mikä on tieturva riski, Elisa guru siellä palvelimella lueskelee ja mikään ei toimi turvallisesti. Noilla ohjein ei aukea lähtevä portti 25 jolloin voi lähettää turvallisesti omalta palvelimelta. Oma palvelin kyllä vastaanottaa kun sisäänpäin 25 portti on auki. Pitäisi vielä saada se julkinen ipv4, katsoa edelleenkin pelkkää IP osoitetta käytetään osana kirjautumista moneen paikkaan työelämässä. Elisa saa on vikana että se on ihan viihteellä!

 

Joni

Käyttäjätaso 7

Sokrates, sisälukutaito on aliarvostettu,

Juu onhan se vähän noinkin. Minulle jäi vieläkin vähän epäselväksi , että harjoitatko yritystoimintaa? Toisella lukukerralla toki kävi selväksi , että ylläpidät ilmeisesti omaa postipalvelinta.

Jos kyse on yritystoiminnasta , niin otapa yhteyttä yritysaspaan.

https://yrityksille.elisa.fi/yhteystiedot

Jos kuitenkin olet Elisan yksityisasiakas , niin sitten vain kyselyä tavantallaajien aspaan.

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/yhteyslomake/

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Kiinteää IPv4-osoitetta ei ole tarjolla kuluttaja-asiakkaille lainkaan eli kyseessä lienee yritysasiakas.

Jos Elisan palveluiden ominaisuudet eivät ole omiin tarkoituksiin riittävät, kannattaa vilkuilla naapureiden suuntaan.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +10

 

Tekosyitä on joita Elisa on esittänyt viimeiset 30 vuotta ovat:

-mobiili liittymät liian hitaita. Tänä päivänä jos on 4G+ tai 5G alueella vasteaika ja nopeus parempi kuin Telia kuidussa! 

 

Ilmeisesti yksi kilpailija on jo kokeiltu ja melko mielenkiintoinen väite lisäksi esitetty...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@pekkapekka  Ei Elisa niitä sun postejas lueskele, sellainen olis laitontakin enkä usko siihen ollenkaan!

Käyttäjätaso 1

Elisan postipalvelimella eikä vastaamolla ole eroa, ihan ihmiset noita palvelimia yllä pitää  Asiakkaan kannalta on se ja sama onko liittymä yritys vai henkilölle myyty! Asiakas ostaa tiedon siirtoa ja turvallisuutta. Yritys puolella toimii huonommin eli ainoastaan julkinen ipv4 mahdollinen ja sauna lahdella saa dynaamisesti ipv4, IPv6,... Portti 25 kiinni ulos kaikilla. Juu alalle tarvitaan kilpailua kun myyjät ei myy mitä asiakkaat tahtoo. Elon Myskille soitan kyllä kun saa toimiluvan. Elisa, Telia,.... on kokeiltu, hallinnossa samoilla taustoilla henkilöitä jotka vieläkin miettisinn palvelumutoilun,.... RFC on muotoiltu mitä kuluttaja, yritys liittymissä tulee tarjota miniminä että kaikki netti tekniikat toimii eli julkinen ipv4, IPv6 /56, portit auki palvelimiin  (asiakas määrittelee haluaako portin auki)

 

Juu kun samassa osoitteessa illalla asutaan ja töllöä katsotaan, on yritys toimintaa, opiskelua,.... tarvitaan netti yhteys ei tarvita netti yhteyttä yritykselle (toimii palvelu huonommin kuin Saunalahden itse palvelu) juu eikä kotinettikän oo oikea

 

Elisan hallitukselle vinkkinä esim. Huoltoasemat. Sähköauton ei myydä pakolla bensaa. Hekilöautoille on pienemmät parkkiruudut kuin rekoille...…

Palvelumutoilun ei ole siellä keinotekoista vaan asikadlähtöstä.

 

Elussn ja telian palvelumutoilun tulee lähes samasta kynästä. Ko. Äijät ja ajat on kohta eläkkeellä eivätkä vieläkään ymmärrä että myydään tiedon siirtoa ja eikä jotain ihmeen kotinettiä, yritysnettiä, pulla liittymää, nakki palvelua,......    Mun pitäisi saada muutama kymmentuhatta euroa kun kerron mikä pielessä. Elon Musk jos ostaisi Elisan jäljelle jäisi verkon ylläpito, guru,... NS turhasakki eli myynti, hallitus saisi lähteä ja syystä!

 

 

 

 

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +2

Kiinteää IPv4-osoitetta ei ole tarjolla kuluttaja-asiakkaille lainkaan eli kyseessä lienee yritysasiakas.

Jos Elisan palveluiden ominaisuudet eivät ole omiin tarkoituksiin riittävät, kannattaa vilkuilla naapureiden suuntaan.

Saisi kyllä ehdottomasti olla kiinteä IPv4 ja myöskin kiinteä IPv6 /48 jota on jo kohta 25 vuotta odoteltu. Onneksi route48 pelastaa mutta on se vähän trafikoomista kun iso mukaoperaattori ei saa peruspalveluita toimimaan. Aikoinaan Nebula osasi kiinteät IPv4- ja IPv6-verkot järkihintaan, mutta sitten kun Telia sen osti niin osaaminen loppui kuten koko nettiyhteystoiminta. Olispa Ebula eikä Elisa…

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Saisi kyllä ehdottomasti olla kiinteä IPv4 ...

Jos olet valmis maksamaan extraa, onnistuu yrityspuolelta esim. Elisa Netti Plus tuotteella.

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +2

Saisi kyllä ehdottomasti olla kiinteä IPv4 ...

Jos olet valmis maksamaan extraa, onnistuu yrityspuolelta esim. Elisa Netti Plus tuotteella.

 

Valitettavasti hintaero on jotain niin järkyttävää, että kiinteälle IP:lle tulee hintaa… 534.70 euroa ENEMMÄN (nykyiseen gigaisen hintaan verrattuna) , kun nykyinen gigainen kuluttajakuitu maksaa kampanjatarjoushinnalla alle 50 euroa. Homman mielekkyyttä voi sitten kukin miettiä omalla pussillaan. Valitettavasti minun pussiini ja järkeeni tuo hinta vaivaisesta kiinteästä IP-osoitteesta ei istu.

Osallistu keskusteluun