Vastattu

Sähköpostien poisto Androidilla Outlook -sovelluksessa

  • 26 February 2023
  • 5 kommenttia
  • 193 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Hei

Käytän PC:ssa vanhaa Office 2010 sähköpostiohjelmaa, joka toimii mainiosti. Puhelimeen latasin Outlook mobile versio. Sekin toimii moitteettomasti paitsi, ettei se anna poistaa ladattuja sähköposteja vaan antaa alla olevan virheilmoituksen:

“Käyttöoikeudet eivät riitä

Sinulla ei ole tämän toiminnon
suorittamiseen tarvittavaa
käyttöoikeustasoa. Ota yhteyttä
IT-tukipalveluun.”

Tämä virhe esiintyy vain käyttämissäni Saunalahti ja Icon Imap osoitteissa. Sen sijaan Gmail toimii moitteettomasti ja poistaa sähköpostin sipaisemalla ilman virheilmoitusta. Mistä siis käyttöoikeutta Elisan Imap sähköposteille.

 

 

EDIT 27.2.2023 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi keka 28 February 2023, 11:54

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Moikka!

 

Hmm… nyt ei kyllä soita mitään kelloja mistä tämä voisi johtua 🤔 Onko muilla yhteisöläisillä mitään käryä?

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Enpä ole muita vastauksia saanut. Poistin Outlookin ja asensin sen uudelleen samoin tuloksin jonka lisäksi Outlook ei enää suostunut rekisteröimään toista imap laatikkoani. Kokeilin myös Samsungin mailia. Sekään ei suostunut rekisteröimaan toista imap mailiani, tosin ei samaa josta Outlook kieltäytyi. Ongelma ratkesi kun asensin BlueMailin. Taitaa olla vain niin, etteivät uudemmat sähköpostiohjelmat tunnista ikivanhoja postilaatikoita. Omanikin on perua viime vuosituhannelta, jostain 80-luvun lopulta jolloin palvelun tarjosi Compart jonka sähköpostipalvelut ovat lukuisten yrityskauppojen jälkeen siirtyneet Elisalle.

Käyttäjätaso 7

Taitaa olla vain niin, etteivät uudemmat sähköpostiohjelmat tunnista ikivanhoja postilaatikoita. Omanikin on perua viime vuosituhannelta, jostain 80-luvun lopulta jolloin palvelun tarjosi Compart jonka sähköpostipalvelut ovat lukuisten yrityskauppojen jälkeen siirtyneet Elisalle.

Uudet postiohjelmat on yritetty tehdä liian “fiksuiksi” tunnistamaan postitilejä automaattisesti. Vähän vanhemmissa tiliasetukset voi tehdä alusta loppuun manuaalisesti ja se toimii myös vanhojen palvelimien kanssa. Mobiiliappeissa ei taida olla kovin paljon manuaalisia virittelymahdollisuuksia , jos automatiikka ei toimi. En tiedä , kun minulla kapulassa on vain Gmail-appi ja sille ei ole tarvinnut tehdä yhtään mitään.

No Elisan postipalvelu uudistuu 1.4.2023 alkaen ja mielenkiinnolla odotan , että millainen siitä tulee ja mitä menee poskelleen. Asiakkaiden laitekanta/sovelluskanta on sen verran sekalainen , että todennäköisesti jotakin pitää ruuvata käsipelillä jälkikäteen.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Näinhän se varmaan on. Syy miksi Outlook ei anna oikeuksia viestien poistoo ei ole selvinnyt ja tuskin selviääkään? Mitä tulee Outlookin ja Samsung mailin “virittelyyn”, kummassakin on käytettävissä myös manuaalinen tapa liittää oma sähköpostilaatikko. Valitettavasti sekään ei toiminut. Kumpikin ohjelma intti  joko salasanan tai osoitteen olevan virheellinen, tosin eri postilaatikoiden suhteen. Onneksi BlueMail oli ystävällinen ja hyväksyi molempien laatikkojeni osoitteet ja salasanat mukisematta. Gmail onkin sitte jo eri jutta. Se toimii kokemukseni mukaan loistavasti eri sovelluksissa.

Mitä tulee Elisan mailipalvelun uudistukseen johtaa se todennäköisesti omien sähköpostipalvelujeni irtisanomiseen jo pelkästään hinnan vuoksi. Tosin kymmeniä vuosia vanhojen osoitteiden vaihto on varsin työläs askare. Eipä ole Elisa varmaa paljoa asiakkaita kuunnellut?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Outo ongelma kyllä. EI itsellänikään kyllä mitään poppaskonsteja tule mieleen, jos tiliasetukset eivät mene automaattisesti tai manuaalisesti läpi. 🤔

Mitä tulee tuohon sähköpostipalvelun uudistukseen, niin kannattaa sille mahdollisuus antaa. 🙂

Osallistu keskusteluun