Sähköpostin palvelinasetukset eivät toimi alias-osoitteilla Samsungin sähköpostiohjelmassa

  • 24 March 2021
  • 5 kommenttia
  • 194 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Nyt on oieni ongelma,joka tuli eilisen android sovellusten kaatumisen myötä. Osa sovelluksista piti poistaa ja ladata uudelleen. Näin myös spostin osalta. Tänään sain sentään varsinaisen osoitteen toimimaan ja 1 aliaksen. Käytössä kuitenkin useampi alias ja nämä näkyvät webmailissa ja oma elisassa ihan ok. Nyt manuaalinen (IMAP) osoitteiden ja asetusten syöttäminen samsungin omaan spostisovelluksen ei onnistu 3 muun aliaksen osalta. Lisäksi mietityttää mitkä on oikeat PALVELINasetukset, koska nyt ne mitkä toimivat, asetukset ovat eri kuin elisan ohje sivulla:thinking:  

Nyt toimivissa on saapuvan palv. tiedot:imaps.saunalahti.fi, SSL,993 ja lähtevät palv. SMTP.auth.saunalahti.fi, 465

Varsinaisessa elisan ohjeissa nämä ovat saapuva: mail.kolumbus.fi,IMAP4 (portti 993) ja lähtevä:smtpa.kolumbus.fi, SMTP (portti 465)

Näissä mitä en saa syötetty, ei toimi kumpikaan versio noista palvelinasetuksista. Siispä jos vinkki vitosta jollain….. 

Saan vaan herjan: Tilin vahvistaminen epäonnistui. Käyttäjänimi tai salasana on virheellinen tai tälle tilille ei ole annettu oikeuksia POP3/IMAP tilien käyttöön.Tarkista sähköpostitilisi asetukset.

En enää ymmärrä mikä mättää. Omaelisassa on edelleen lähetykset päällä ja asetukset käyty läpi ja koitettu samaa mikä on toimivissa, vaan kun ei niin ei. 

 
 

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Hmm… Entä jos koitat ihan että ottais ton alusta noilla nykyisen ohjeistuksen mukaisilla asetuksilla? Muistatko että miten sulla oli aiemmin noi säädettynä, eli kummilla asetuksilla olit aiemmin pistänyt noi toimintaan?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Tänään onnistu vihdoin onnistu päivittäminen sen android ongelman takia ja nyt sain 2 aliasta listtyä,mutta eitolla kolumbus asetksilla. Ne oli mulla aiwmmin,vaannyt ei mee sillä läpi. Pojalla on noi kolimbus asetukset ja toimii ok. En tiedä missä vika,luuri meillä on sama.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Eli nyt siis meni taas pari aliasta lisää läpi? Teitkö lisäämistä ihan samoin kuin aiemminkin vai kokeilitko jotain asetusta muuttaa tai muuta?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kun määrittelet aliasposteja, olethan kuitenkin käyttänyt laatikon pääosoitetta sähköpostilaatikon käyttäjätunnuksena? Aliasosoite syötetään sitten sähköpostiohjelman sähköpostiosoite-kenttään.

Toki vielä helpommalla pääsee, mikäli postiohjelma tukee suoraan aliaksia. Kännykkäsovelluksista en osaa sanoa, mutta Thunderbirdin työpöytäversiosta tämä ominaisuus löytyy, manage identities.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

En kokeillu mitään muuta asetusta muutaa, ihan samoin syötin tiedot kun aiemmin. Ei tässä kysytä ns."käyttäjätunnusta"  vaan ihan sposti ja salasanaĺla edetään. Ei o montaa kohtaa edes täytettävänä. Ainut et play kaupan puolelta sain sampan sovelluksen päivitettyä vihdon(ei ohjelmistppäivitys). Mut tosiaan 1 alias ei menny läpi vielä ja tosiaan kolumbus versio ei kelvannun ollenkaan, vaiķka aiemmin se on ollut. 

Osallistu keskusteluun