Vastattu

Saunalahden sähköpostiin tullut kuva on pieni tai iso.

  • 20 November 2021
  • 6 kommenttia
  • 95 katselukerrat

Onko asetuksista saatavissa saapuvan valokuvan “tsuumautuminen” näytön kokoiseksi automaattisesti?

Lähettävän puhelimen ottama pienin kuva (n. 3,5 M) on  iso sähköpostiin eikä puhelinta voi säätää lisää.  Kameralla kuvan voi ottaa esim. 350 kt kokoiseksi. Onko niin kehittynyttä puhelinta, joka pystyisi samaan?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Syrjäkylä 22 November 2021, 15:52

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Olen aloittaja. Pienensin kuvaa rajaamalla reunoilta pois. Lienee otettava kuvaan tarpeettoman laaja näkymä ja sitten rajattava näkymään vain tarkoitettu oleellinen kohde.

Snapseed on melko kätevä sovellus. Kuvassa näkyy rajauksen vaikutus kuvatiedoston kokoon.

 

Käyttäjätaso 5

Kiva että @Syrjäkylä löytyi ainakin jonkinnäköinen vaihtoehto tai kiertoreitti ongelmaan! :slight_smile: Luulenpa että tuo on hirvittävän puhelinkohtaista ja siihen täytyy löytää jokin itselleen sopivin esimerkiksi kuvanmuokkaussovellus. :thinking:

Käyttäjätaso 7

Olen aloittaja. Pienensin kuvaa rajaamalla reunoilta pois.

 

Jos et halua rajata kuvaa, sinun täytyy pienentää kuvan tarkkuutta. Se onnistuu “photo resizer” sovelluksilla, joita esim. tuolla esitelty muutama:

https://techviral.net/photo-resizer-apps-for-android/

Huom! Jos yhtään kuvittelet käyttäväsi kuvaa muussa tarkoituksessa, älä hukkaa alkuperäistä, parempilaatuista kuvaa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Itsellä ainakin outlook sähköpostisovellus puhelimessa tarjosi vaihtoehdon, että pienennä kuva (sovellukseen käsittääkseni voi laittaa myös Elisankin postilaatikon). En ole testannut, kun haluan lähes aina lähettää ne täysikokoisena. Yleensä puhutaan 25megan rajasta per sähköpostiviesti, mutta on palvelinkohtaisia eroja, olen jopa 300megan liitetiedostoja lähettänyt sähköpostilla. Toki joiltakin löytyy vieläkin joku 5 megan raja.

 

Toki onnistuu tapa, että ottaa puhelimella vain pieni resoluutioisia kuvia, mutta sitä en kyllä suosittele, ennemmin käyttää mainittua pienennysohjelmaa.

Kiitos avartavista vastauksista. Vielä yksi ongelma: Sitkeä mainostaja lähettää posteja, jotka haluaisin suoraan roskiin. Onnistuuko Saunalahden sähköpostissa?

Käyttäjätaso 3

Kiitos avartavista vastauksista. Vielä yksi ongelma: Sitkeä mainostaja lähettää posteja, jotka haluaisin suoraan roskiin. Onnistuuko Saunalahden sähköpostissa?

Saunalahden posteissa on mahdollista lisätä lähettäjä estettyjen osoitteiden listalle 😊 Sähköpostia pystyy hallitsemaan OmaElisa palvelusta

Osallistu keskusteluun