Vastattu

MTV Katsomo päivitys 10.10.

  • 10 October 2023
  • 31 kommenttia
  • 8761 katselukerrat

Elisaviihde tarjoaa digiboxinsa kautta mahdollisuuden mm. YleAreenan, Netflixin, Ruutun palvelut niiden tilaajille. Tähän asti mukana on ollut myös MTKatsomo, mutta heidän uutta 10.10.-23 päivitystä ei ole tarjolla. Miksi tällainen heikennys verrattuna aiempaan ja edellä todettuihin muihin suoratoistopalveluihin. Voihan maksuttoman Areenan lisäksi myös maksullisia Netflixiä ja Ruutua katsoa Elisan boxin kautta näiden omilla tunnuksillasi? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi freesoul 5 December 2023, 15:47

Katso alkuperäinen viesti

31 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Tätä itsekin ihmettelen! Ja nyt C Moresta on jo useampi sarja siirtynyt katsottavaksi vain maksullisen Mtv Katsomon puolelle, esimerkiksi Yellowstone sekä Million little things… ja nyt niitä ei sitten nää kun Elisalta ei ole tullut aktivointilinkkiä tuonne Mtv Katsomoon! Mitä tämä oikein on? Tästä kuitenkin maksetaan!

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +8

Vaikka nyt C More ja MTV Katsomo palvelut yhdisty, niin Viihde-boksilla näkyy entiset sisällöt vielä tuttuun tapaan C Moren sovelluksen kautta. 😊 @jarkko39 

MTV Katsomo sovelluskin siellä on boksilla, ja sen pitäs toimia edelleen normaalisti kuten aiemminkin, mutta nuo maksulliset sisällöt on siellä C Moren sovelluksessa. 🤔 @jookos 

Käyttäjätaso 7

OmaElisan Chatti tiesi kertoa asian tiimoilta noin:

“Digiboksille ei tosiaan tule vielä päivitystä, mutta kovasti teemme MTVn kanssa yhteistyötä, että saisimme mahdollisimman nopeasti sen uuden sovelluksen myös siihen. Kuitenkin ohjelmakirjastojen kautta toimii sisältö jatkossakin.

Nykyisiä sopimuksia muokataan, eli katseluoikeudet laajenee. Mitään linkkiä

siitä ei toimiteta.”

Moi! Uusi  MTV Katsomo siis avattu … sanoo, että “päivitä sovelluksesi” . Tapahtuuko tämä jotenkin Elisa Viihteen toimesta, vai onko se tehtävä jotenkin itse,  manuaalisesti ja jos niin miten ?

Esim Estonia sarja piti ilmestyä tänään MTV Katsomoon, mutta siellä ei minulla ainakaan näy kuin traileri, eli se ei ole tilattavissa …

Tänään MTV:n aamuTVssä kerrottiin, etttä MTVKatsomo+  (sisältäen esim tuon Estonian) on tilattavissa tarjouksena, jopa ilman mainoksia, hintaan 6,95. Miten sen saa Elisa Viihteen kautta tilattua, MTVKatsomossa en tuollaista mahdollisuutta löydä ?

Eli on tosiaan niin että Elisa Viihde digiboxilla ei pysty katsomaan uutta Katsomo + palvelua?
 

Katsomo+ (ent.CMore) tilaajana joutuu käyttämään tuota Viihde digiboxin CMore sovellusta katsoakseen maksullista sisältöä? Se on aivan järkyttävän surkea! Ei pysty laittamaan suosikkeja, profiileja, jatkaa katselua ym. Irtisanoin normaalin CMoren kun televisio ei CMorea enää tue ja on tuo digiboxi, jota niin mainostetaan että sen kautta pystyy maksukanavat katsomaan ja tilalle sai näin ankean sovelluksen samaan hintaan. 
 

Kuten tuossa aiemmin jo mainittiin niin digiboxin kauttahan näkyy hyvin maksulliset Ruutu+, Netflix, ennen Viaplay ja kaikki samalla tavalla kuin kuin TV-sovellukset. Minkä takia maksan saman Katsomo+ (Ent. CMore) hinnan ja käytän noin surkeaa sovellusta digiboxissa? Eli jotta voi katsoa oikeanlaista Katsomo+ sovellusta pitää ostaa uusi telkkari tai Chrome Cast?

Harmillista, mutta näin se ohjeiden mukaan toimii. Jään odottamaan...

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +1

CMoren sivuilla kerrotaan, että C More -suoratoistopalvelun käyttö loppuu syksyn aikana myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaan. C Moren asiakkaat tulevat saamaan henkilökohtaisesti tiedon, kun C Moren käyttö on päättymässä.
Nykyisten tilausten hintojen kerrotaan säilyvän muutoksen yhteydessä ennallaan. Käyttäjältä vaaditaan sen verran vaivaa, että nykyisen C More -sovelluksen tilalle tulee asentaa MTV Katsomo -sovellus.

Miten hän MTV Katsomo sovellus asennetaan cmoren tilalle?

Ja mulla on jo telkussa MTV Katsomo. Pitääkö sille tehdä jotain

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +4

OmaElisan Chatti tiesi kertoa asian tiimoilta noin:

“Digiboksille ei tosiaan tule vielä päivitystä, mutta kovasti teemme MTVn kanssa yhteistyötä, että saisimme mahdollisimman nopeasti sen uuden sovelluksen myös siihen. Kuitenkin ohjelmakirjastojen kautta toimii sisältö jatkossakin.

Nykyisiä sopimuksia muokataan, eli katseluoikeudet laajenee. Mitään linkkiä

siitä ei toimiteta.”

Vajaa kuukausi sitten Elisa ja MTV olivan kimpassa näitten kanaviensa kanssa. Nyt yritetään kovasti tehtä yhteistyötä. Hoh-hoijaa. Onneksi tajusin sanoa irti sopparin heti kun MTV tiputettiin kanavapaketista … arvasin että alkaa sekoilu. Ja mitäs saimme …. ?

Vaikka nyt C More ja MTV Katsomo palvelut yhdisty, niin Viihde-boksilla näkyy entiset sisällöt vielä tuttuun tapaan C Moren sovelluksen kautta. 😊 @jarkko39 

MTV Katsomo sovelluskin siellä on boksilla, ja sen pitäs toimia edelleen normaalisti kuten aiemminkin, mutta nuo maksulliset sisällöt on siellä C Moren sovelluksessa. 🤔 @jookos 

Miksi tehdään asiat näin vaikeasti? Elisalla on aina ollut C Moren käyttö suhteellisen hanurista, kun tiliä ei ole koskaan voinut linkittää C More -tilin kanssa. Eli ts. C More on aina toiminut rajoitetummin kuin C Moren kautta suoraan tilattuna. Tämä toki on ihan yks hailee niille, jotka käyttävät palvelua vain Viihteen boksilla kotisohvalla, mutta mm. itseäni hatutti mm. se, ettei Elisan kautta tilattuna voinut esim. Android TV:n C More -sovellusta käyttää, eikä edes nettiselaimellakaan (suurin syy sille, miksi itse irtisanoin Viihteen kokonaan aikoinaan). Hinta oli sama, käytettävyys ala-arvoinen. Ja nytkin säädetään jotain tilausten sisältömuutoksia ja rävelletään jollain sekaratkaisua, jossa taas varmaan pitää käyttää myös Viihteen appia Android-kirjautumiseen ja sen semmosta kuraa. Nyt pitää aina kirjautua ensin Viihteen appiin ja pitää se ylipäätään asennettuna vain sen takia, että saadaan ohitettua C Moren oma kirjautuminen ja rajoitettua palvelukohtaiset ominaisuudet, kuten käyttäjäprofiilit, suosikit ja katseluhistoria sinne Elisan spesiaalitilille, ettei vaan vahingossa kukaan voi niitä käyttää missään muualla.

Miksette hoida hommaa samalla systeemillä kuin muutkin operaattorit, eli yksinkertaisesti käytä tililinkitystä/-paritusta (tai miksi sitä nyt kukin haluaa nimittää)? Sieltä löytyy muutaman muun operaattorin ohella mm. Digita, Telia ja Maxivision. DNA:lla taitaa olla samat säädöt menossa, kun ei sitäkään löydy listalta.

https://auth.a2d.tv/mtv/activate-operator

 

Luulis nyt käyttävän jotain OpenID-systeemiä näissä jo nykypäivänä (eihän näitä ole kuin reilut kymmenen vuotta vasta käytetty lukemattomissa verkkotileissä...), ettei kuluttajien tarvitse kysellä ja ihmetellä tällaista kuraa. Nykin kun homma toimis vain tilin linkityksellä ja apit olis kehitetty samalle perustalle kuin myidenkin alustojen apit, niin systeemit toimis suoraan, samoilla palvelukohtaisilla tunnuksilla missä hyvänsä. Viaplay, Yle, Prime Video kaikki toimivat yhdellä ja samalla tunnuksella joka paikassa ilman mitään ihme säätöjä. Kuka näistä oikeasti päättää? Ei varmaan itse koskaan käytä mitään muuta laitteita kuin Viihteen boksia? Eikä vissiin kiinnosta tehdä asioista loppukäyttäjille selkeitä ja joustavia.

 

Tästäkään muutoksesta ei varmaan myöskään tullut mitään ennakkotietoa palveluntarjoajille, että olisivat voineet ennakkoon virittää systeemit toimimaan? Ei vissiin, kun nyt sitten julkaisun jälkeen "viilataa sopimuksia". Täällä sitä taas asiakkaat kummastelee, että miksei nyt sitten käytetäkään sitä Katsomoa, kun MTV (eli ko. palvelun tuottaja) on toitottanut muutoksista jo jonkin kuukauden. Pitää säätää taas omia systeemejä sen sijaan, että vapautettaisiin se varsinainen palvelua asiakkaiden vapaasti käytettäväksi.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Ei kyllä voi ymmärtää miksi Elisa on näin kankea ja ns. roikkuu vanhassa. Elisa on ainoa joka edelleen tarjoaa Hbo Nordicia, ja ilmeisesti jatkossakin Elisa Viihteessä käytetään tuota C More sovellusta eikä uusittua Mtv Katsomoa! Miksi näin? Todella outoa ja muutosvastaista toimintaa Elisalta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Minulla on Elisan viihde premiuim mutta ei sieltä dikiponsin kautta näy mitään cmoren suoratoistopalvelua vaan tämä toinen cmore jossa on ne elokuvat ja sarjat . Missä mulla on vika kun ei näy tuo c more ja saako sinne mitenkään sitä lisättyä.

Minulla on Elisan viihde premiuim mutta ei sieltä dikiponsin kautta näy mitään cmoren suoratoistopalvelua vaan tämä toinen cmore jossa on ne elokuvat ja sarjat . Missä mulla on vika kun ei näy tuo c more ja saako sinne mitenkään sitä lisättyä.

Ei siellä pitäisi olla kuin se yksi C More, joksin se näkyy eri valikoiden kautta. Sen lisäksi on Katsomo, jonne C Moren sisällön pitäisi siirtyä. Jotta palvelun toiminta vastaisi MTV:n (eli Katsomon ja C Moren tuottajan) nykyistä palvelukokonaisuutta, eli miten MTV:n suoratoistopalvelut näkyvät heidän materiaaleissaan ja palvelukanavissaan, Elisan pitäisi siis hävittää C More Viihteestä kokonaan ja siirtää siellä näkyvä sisältö sinne Katsomo-sovelluksen alle. Mutta nyt jostain syystä molemmat toimivat ja tuloksena kokonaisuus eroaa siitä mitä se muualla on (tai tulee olemaan jos/kun muut kanavat saavat omat systeeminsä ajan tasalle).

Käyttäjätaso 7

Minulla on Elisan viihde premiuim mutta ei sieltä dikiponsin kautta näy mitään cmoren suoratoistopalvelua vaan tämä toinen cmore jossa on ne elokuvat ja sarjat . Missä mulla on vika kun ei näy tuo c more ja saako sinne mitenkään sitä lisättyä.

Chatti kertoi ainakin tuollaista

olevan liikkeellä:

“Näyttäisi siltä että digiboksien MTV Katsomo-kirjautumisissa voi olla tällä hetkellä häiriötilanne jota korjataan paraikaa.

Kannattaa siis tämän päivän aikana käynnistellä boksia aika ajoin uusiksi ja tutkia milloin MTV:n sovellus lähtee pyörimään.”

Ei kyllä voi ymmärtää miksi Elisa on näin kankea ja ns. roikkuu vanhassa. Elisa on ainoa joka edelleen tarjoaa Hbo Nordicia, ja ilmeisesti jatkossakin Elisa Viihteessä käytetään tuota C More sovellusta eikä uusittua Mtv Katsomoa! Miksi näin? Todella outoa ja muutosvastaista toimintaa Elisalta.

Suurin syy toki lienee siinä, että käytetään harvinaisempaa laitteistoa ja sen vaatimia erikoisvalmisteisia ohjelmistoja. Laitteita saa bulkkituotantona 500 000 kappaletta halvalla jostain Kiinasta (tai mistä nuo ikinä mahtaakaan tulla) ja kun ei käytetä esim. jotain Android-pohjaista järjestelmää, täytyy softakehityksestä ja ylläpidosta vastaavan tahon kyetä ko. purkille näitä koodaamaan. Tähänhän se koko palvelu tietysti perustuu, eli tuotetaan mahdollisimman toimiva kokonaisuus mahdollisimmin pienillä kuluilla. Rahastahan se toki aina on kiinni kun sijoittajille pitää saada maksimituotto minimikuluilla.

Palaan tähän aloittamaani keskusteluun puuttuvasta MTVKatsomon päivityksestä Elisaviihteessä. Saatu selitys: ”Kovasti teemme MTVn kanssa yhteistyötä, jotta…”.  

Mikä maksaa! Itselläni maksaa määräaikainen Premium (erehdyin) , jossa alunperin todettiin sisältyvän mm. Ruutun, Netflixin ja Katsomon palvelut. Kun nyt tuota MTVKatsomoa ei haluta päivittää, niin määräaikainen Premium-sopimukseni lienee irtisanottavissa.  Ei tuo CMoren katsomisen hetkellinen (joidenkin mielestä tasoltaan heikko) mahdollisuus poista em. tosiasiaa.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Palaan tähän aloittamaani keskusteluun puuttuvasta MTVKatsomon päivityksestä Elisaviihteessä. Saatu selitys: ”Kovasti teemme MTVn kanssa yhteistyötä, jotta…”.  

Mikä maksaa! Itselläni maksaa määräaikainen Premium (erehdyin) , jossa alunperin todettiin sisältyvän mm. Ruutun, Netflixin ja Katsomon palvelut. Kun nyt tuota MTVKatsomoa ei haluta päivittää, niin määräaikainen Premium-sopimukseni lienee irtisanottavissa.  Ei tuo CMoren katsomisen hetkellinen (joidenkin mielestä tasoltaan heikko) mahdollisuus poista em. tosiasiaa.

Kuten tuossa aiemmin @ilponen kirjoittikin, sisällöt ovat katsottavissa C Moren ja MTV Katsomon sovellusten kautta. 😊

Vaikka nyt C More ja MTV Katsomo palvelut yhdisty, niin Viihde-boksilla näkyy entiset sisällöt vielä tuttuun tapaan C Moren sovelluksen kautta. 😊 @jarkko39 

MTV Katsomo sovelluskin siellä on boksilla, ja sen pitäs toimia edelleen normaalisti kuten aiemminkin, mutta nuo maksulliset sisällöt on siellä C Moren sovelluksessa. 🤔 @jookos 

 

Toki ymmärrän tämän katsomon ja CMoren tällä hetkellä. Kuten tuossa kirjoitin (yritin ilmaista), niin ei tuo nyt syksyllä kokonaan poistuva viihteen CMore-sovellus ole ratkaisu tähän kysymykseen.
Miksi Elisalla ei ole tahtotilaa päivittää meille maksaville asiakkaille uutta MTVKatsomo plussaa, johon voimme halutessamme kirjautua omilla tunnuksilla - näinhän toimivat muut suoratoistopalvelut Netflix ja Ruutu+ ?! 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8

Moikka @jookos, MTV Katsomo+ -kanavapaketin asiakkaamme saavat erillisen tiedotteen, kun uusi C More -palvelun korvaava MTV Katsomo -suoratoistopalvelu on käytettävissä Elisa Viihteen digiboksilla. Tulossa siis on, mutta aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

 

Moikka @jookos, MTV Katsomo+ -kanavapaketin asiakkaamme saavat erillisen tiedotteen, kun uusi C More -palvelun korvaava MTV Katsomo -suoratoistopalvelu on käytettävissä Elisa Viihteen digiboksilla. Tulossa siis on, mutta aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

 

Olis kiva tosiaan, jos sitä voisi käyttää varsinaisilla Katsomo-tunnuksilla, jolloin se toimisi myös millä tahansa muulla alustalla, joka Katsomoa tukee. Tai käyttäähän tuo nykyinenkin toki C More -tiliä, mutta sillä tilillä ei ole Elisan ekosysteemin ulkopuolella mitään käyttöä, koska sille ei ole C Moren toimittamaa salasanaa eikä kirjautuminen onnistu ilman Elisalta tehtyä tilausta. Eli jos vaikka syystä tai toisesta olisit halunnut tilata palvelun esim. suoraan C Morelta, eivät palvelun käyttäjäprofiilit, suosikit ja katseluhistoriat seuraa mukana, vaan sitä on käytettävä eri tilillä. Mielestäni tämä alentaa palvelun perusarvoa teidän kautta tilattuna, koska ominaisuudet eivät vastaa alkuperäistä palvelua, jolloin tämän pitäisi näkyä myös pienempänä kuukausihintana.

Mm. Viaplay toimii yksinkertaisesti linkittämällä olemassa oleva Viaplay-tili Viihteen (tai muulta jälleenmyyjältä) hankitun tilauksen kanssa, jolloin yksi ja sama tili toimii kaikkialla ja jatkossa myös seuraavalla tilaustoimittajalla ilman kirjautumisen lisästeppejä, jotka vaativat vahvistuksen Elisan apilla (Android) tai saitilla (pelkät Viaplay-tunnukset riittää sen jälkeen kun tilaustieto on liitetty tiliin).

Kuluttajien kannalta hanurista tämä nykyinen systeemi, oli juurisyy sitten C Moren (tai nyt Katsomon) tai Elisan systeemeissä. Ei luulisi kovin vaikeaa olevan saada systeemit toimimaan niin, että yksikertainen voimassa oleva tilaustieto synkronoidaan palveluntuottajan järjestelmään asiakkaan ilmoittamalle tunnukselle. Jos tarkkoja ollaan, niin luulisi simppelin tilaustiedon synkronoinnin olevan helpompi toteuttaa kuin rakentaa kirjautumiseen erilliset systeemit näitä nykyisiä vahvistuksia varten...

Moikka @jookos, MTV Katsomo+ -kanavapaketin asiakkaamme saavat erillisen tiedotteen, kun uusi C More -palvelun korvaava MTV Katsomo -suoratoistopalvelu on käytettävissä Elisa Viihteen digiboksilla. Tulossa siis on, mutta aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

 

Kiitos viestistä ja hyvä, että MTVkatsomo+ suoratoistopalvelu on tulossa ennen CMore-palvelun  poistumista ts. näinä päivinä!

Kuten @olavinto tuossa kirjoitti, niin oleellista on myös se, että ko. palveluun pääsee MTVKatsomon omilla tunnuksilla (vrt. Netflixin ja Ruutu+), ei Elisaviihteen kautta erikseen tilattuna! Muutenhan esim. allekirjoittanut joutuisi maksamaan kuukausittain Elisalle tuon 25 euron premiummaksun lisäksi vielä 10 euroa lisää verrattuna Katsomoon siirtyvään nykyiseen CMoretotal-sopimukseeni! 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +8

C More -sovellus vaihtuu MTV Katsomoksi joulukuun 2023 aikana. Lue lisää muutoksesta:

 

MTV Katsomo poistui Elisa Viihteellä 10.12 ,tilasin MTV Katsomo+ 11.12 ei näy TV:ssä,soitettu Elisalle ongelmasta,lupasivat tutkia,mielestäni Elisa viihteen kk maksusta pitäs saada hyvitystä,koska ei pelitä,soitin asiakaspalveluun ,mut asiakaspalvelija oli tiukkana,ettei tipu alennuksia,kun sieltä voi katsoa muuta. Olisin kysellyt isompaa herraa langan päähän ,vaan ei onnistunut, asiakaspalvelijalla oli kait kiire kahville,kun halus päättää puhelun mahdollisimman pian.

 

EDIT: 15.12.2023 // Muokattu nimet pois. -Burnett

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

MTV Katsomo poistui Elisa Viihteellä 10.12 ,tilasin MTV Katsomo+ 11.12 ei näy TV:ssä,soitettu Elisalle ongelmasta,lupasivat tutkia,mielestäni Elisa viihteen kk maksusta pitäs saada hyvitystä,koska ei pelitä,soitin asiakaspalveluun ,mut asiakaspalvelija oli tiukkana,ettei tipu alennuksia,kun sieltä voi katsoa muuta. Olisin kysellyt isompaa herraa langan päähän ,vaan ei onnistunut, asiakaspalvelijalla oli kait kiire kahville,kun halus päättää puhelun mahdollisimman pian.

Jos sulla on boksina N7700 niin ei ihme ettei toimi, tuo boksi on niin vanha ettei sille ole tuotu uutta MTV Katsomo-sovellusta joten sun kannattaa päivittää se N7800-boksiin johon tuon uuden Katsomo-sovelluksen saa.

Ei ole tuo vanha boksi,soitettu Elisalle ja pitäs toi mun boksi pelittää,siellä päässä häikkää??

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Ei ole tuo vanha boksi,soitettu Elisalle ja pitäs toi mun boksi pelittää,siellä päässä häikkää??

Mikä siinä ei nyt oikein pelitä? Voisitko kuvailla tilanteen, että voidaan paremmin olla avuksi. 🙂

Osallistu keskusteluun