Skip to main content

Tänään 10:29

https://www.hs.fi/suomi/art-2000010743196.html

“Kymmenet tuhannet suomalaiset saavat nyt teksti­viestin poliisilta: Ovat vaarassa joutua huijareiden uhriksi.

Saitko tänään lauantaina tekstiviestin poliisilta, jossa varoitetaan, että sinulla on kohonnut riski saada huijaussoitto rikollisilta?

Saman kaltaisen viestin ovat saaneet kymmenet tuhannet suomalaiset.

Viesti merkitsee sitä, että poliisi on löytänyt nimesi rikollisten niin sanotulta soittolistalta. Se taas merkitsee, että rikolliset saattavat soittaa sinulle puhelun, jossa he yrittävät keplotella haltuunsa verkkopankki­tunnuksesi tekeytymällä esimerkiksi pankki­virkailijoiksi tai rahoituslaitoksen edustajiksi.”

nyt poliisi möhli, oikeastaan pahasti.

https://yle.fi/a/74-20116086

poliisi antoi osoitteen poliisi.fi ja polisen.fi . tekstiviesteissä ei saisi olla mitään linkkejä näinä päivinä. joku yleis luontoinen vihje että jotain “mene poliisin nettisivuille erillisesti, vaikka kirjoittamalla osoite erikseen tai kirjainmerkeistä”.

telialla jotain vastaavaa.

https://yhteiso.telia.fi/telian-asiakkuuteen-liittyvaet-keskustelut-25/telialta-tuli-tekstiviesti-jossa-kerrottiin-virheellisestae-saehkoepostiosoitteesta-36796?tid=36796&fid=25

sitten yleisohje. niin tekstiviesteissä kuin sähköposteissa, jos on jotain epäilyttävää niin oleta huijaukseksi, ja älä seuraa linkkejä. sms viesteissäkin voidaan lähettäjä väärentää.

 


Osallistu keskusteluun