Vastattu

Ajoitettu turvatarkastus

  • 22 June 2022
  • 5 kommenttia
  • 164 katselukerrat

Ajoitettu turvatarkastus ei käynnistynyt moneen kuukauteen. Elisan ohjeiden mukaan pois koneesta turvapaketti ja näytti toimivan.  Tuli ilmoitus ajoitettu virustarkistus aloitettiin. Tämä tapahtui 3 tuntia sitten eikä mitään raporttia ole tullut. Kestääkö tämä virustarkistus yleensä kauan?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 27 June 2022, 19:38

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

F-securen ohjefoorumista löytyy tuollainen,

pari vuotta vanha tieto:

Keskeytyykö virustarkistus lepotilan ajaksi?

Kyllä, koska tietokone on silloin lepotilassa -> meidän ohjelma on lepotilassa.

Kaippa pätee vieläkin.

Eli voipi kestää hyvinkin pitään.

 

 

En laita konetta lepotilaan itse, menee kun on kauemmin käyttämättä. “Herättelen “ välillä, mutta jatkuuko virustarkistus silloin? Illalla 9 aikaan ei ollut vielä päivittänyt eikä raporttiin tullut edes enää ilmoitusta virustarkistus alkanut, kun lopulta sammutin koneen ja avasin aamulla uudestaan.

terv Pullonkaula

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Hei @pullonkaula! Tällainen huomatus koskien tietoturvaa: “Ajoitetut tarkistukset peruutetaan, kun pelitila on käytössä. Kun poistat pelitilan käytöstä, tarkistukset tehdään taas aikataulun mukaisesti.” Nuo aikataulut kannattaa myös tarkastaa, että on määritetty sellaisille ajoille jolloin kone olisi varmasti käytössä/käynnissä.

Minulta on pelitila poistettu, kun huomasin, että tarkastus loppui pelaamisen takia. Eilen laitoin virustarkastuksen klo 8.00 alkamaan. Ilmoitus tuli, että tarkastus on alkanut. Pidin koneen päällä ilta 21 asti, jolloin tuli ilmoitus virustarkistus suoritettu, kesti siis 13 tuntia. Lisäksi ilmoitti, että 1760 kohdetta tarkastamatta ja näytti niistä 100kpl. Silloin tein manuaalisen koko koneen tarkastuksen, jonka jälkeen ilmoitti 24 kohdetta tarkastamatta. Tänäänkin laitoin klo8.00 autom.tarkistuksen päälle. Onneksi ulkona on helle, olen pysynyt sisällä koko päivän ja kun tietsika vaipuu lepotilaan? olen herätellyt koneen uudelleen. Voin tietysti joka aamu laittaa tietsikan päälle tarkistuksia varten, mutta ei minulla ole aikaa yli 13 tuntia vahtia konetta. 

Käyttäjätaso 7

Tuolla lisää hyviä ohjeita @pullonkaula

ja vaihtoehtoja:

https://community.f-secure.com/safe-fi/kb/articles/5173-miten-tarkistus-ajoitetaan

Esim:

Valitse Suorita tarkistus pienellä prioriteetilla (hitaampi), jotta ajoitettu tarkistus ei häiritse muita tietokoneella tehtäviä toimenpiteitä.

Voithan toki unohtaa koko ajoitetun tarkistuksen, ja

laitat tarkistuksen yön ajaksi päälle silloin, kun haluat, ja lepotila pois päältä.

 

Osallistu keskusteluun