Elisa Tietoturva

  • 24 January 2024
  • 6 kommenttia
  • 162 katselukerrat

Wvindows tietokoneessani on Windows tietorurva. 

Tarvitsenko lisäksi Elisa Tietoturvan.

Tupelo 😒

 


6 kommenttia

On Suositeltavaa turvata kaikki nettiä käyttävät laitteensa muutenkin kuin perinteisten virus ja haittaohjelmien varalta.Elisa tietoturvatuotteessa on monipuoliset ominaisuudet https://elisa.fi/tietoturva/

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Ei tarvitse. Windowsissa oleva defender on ihan pätevä. Itsellä ollut pitkään ainoastaan Windowsin oma.

 

Käyttäjätaso 7

Wvindows tietokoneessani on Windows tietorurva. 

Tarvitsenko lisäksi Elisa Tietoturvan.

Tupelo 😒

 

Tuollakin vähän asiaa aiheen tiimoilta:

https://allaboutcookies-org.translate.goog/is-windows-defender-good?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=sc

Voipi vetää johtopäätöksen, onko riittävä omiin

tarpeisiin, vaiko eikö.

                                  

Esim.

  • Jos ostit laitteen, jossa on Windows 10- tai Windows 11 -käyttöjärjestelmä, Microsoft Defender (tunnetaan myös nimellä Windows Defender) sisältyy hintaan. Mutta jos haluat suojata laitettasi kaikkein julmimmilta kyberuhkilta, tarvitset virustorjuntaratkaisuksesi muutakin kuin vain Windows Defenderin.
  • Windows Defenderissä on hyviä puolia: Saat ilmaisen suojan, joka saa korkeat pisteet testattaessa ja tarkistettuna. AV-TESTin tuotearvioinnissa Windows Defender sai 6/6 suojauksen ja käytettävyyden osalta ja 5,5/6 suorituskyvystä.
  • Suojaus on kuitenkin suurin huolenaihe useimmille käyttäjille. Simuloidun testauksen aikana tuotteet tarkistetaan sen selvittämiseksi, kuinka hyvin ne suojaavat laitteita haitallisilta virushyökkäyksiltä. Vahva suoja on paikka, jossa Windows Defender loistaa.
Käyttäjätaso 7

Virukset ovat vain yksi uhka monen muun joukossa. Aiemmin viruksista  ja ylipäätään haittaohjelmista oltiin huolissaan enemmän , mutta viime vuosina pahimmaksi uhkaksi on muodostunut rikollisten tekemät pankkitunnusten kalastelut.

Windows Defender kyllä toimii kelvollisesti viruksia vastaan , mutta siitä puuttuu täysin suojaus kalasteluja vastaan ja pankkisuosuojaus.

Nykyaikainen suojaohjelmisto kuten F-Secure ajaa pankkiyhteyksiä suojatussa “hiekkalaatikossa” ja estää yhteydet feikkipankkeihin. No Elisan Turvaohjelmisto on itse asiassa käytännössä vain Elisan logolla varustettu F-Secure.

Toki mielipiteitä on yhtä monta kuin esittäjiäkin ja kukin painottaa turvaohjelmissa itselleen tärkeitä ominaisuuksia , joten yksiselitteistä vastausta ohjelmien paremmuudesta tuskin on.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Wvindows tietokoneessani on Windows tietorurva. 

Tarvitsenko lisäksi Elisa Tietoturvan.

Tupelo 😒

 

Tällä sivulla on esitelty Elisan tarjoamat palvelut ja niiden käyttötarkoituksia. Kannattaa lukea noita tarkemmin läpi ja erityisesti tuota “Usein Kysyttyä” - kohtaa, joka pyrkii perustelemaan miksi palvelut ovat tärkeitä. 

https://elisa.fi/tietoturva/

Ketjuun on nostettu paljon hyviä pointteja jo. Haluan myös nostaa “Turvallisuuden tunnetta”. Ottamalla palvelut käyttöön voi helpottaa omaa oloaan ja ajatella, että on tehnyt nyt parhaansa ja hoitanut oman tonttinsa ottamalla palvelut käyttöön, jolloin maalaisjärki ja turvapalveluiden käyttö yhdessä takaavat parhaimman suojan ja turvallisuuden tunteen. Vähän samaa ajatusta, jos keskustellaan pörssisähkö vs kiinteä sähkö tai pankkien korkokatto -palvelut. Näin esimerkkien kautta, mitä pyrin hakemaan takaa tuolla “Turvallisuuden tunteella”. 🤔

P.S: Ei sitten lähdetä Off Topicin puolelle noiden käyttämieni esimerkkien kanssa. 😅

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +9

Haittaohjelmat/virukset torjuu/löytää nykyään Windowsin oma sovellus ihan yhtä hyvin kuin kaupalliset sovellukset.

Pelottelusta huolimatta rahaa ei menetä, ellei syötä kortin numeroa tai pankkitunnuksia väärään paikkaan. Jos kokee ettei tiedä onko paikka oikea antaa vaikka pankkitunnuksia ja tarve niin on tehdä, niin sitten voi sitä lisäturvaa hakea jostain maksullisesta palvelusta.

Ja edelleen kaikesta pelottelusta huolimatta esim. sellaista linkkiä ei ole olemassakaan jota vahingossa klikkaamalla menettää heti rahaa, kyllä se vaatii niiden maksutietojen antamista rikollisille ihan itse.

Osallistu keskusteluun