Skip to main content
Elisa Tietoturva

Elisa Tietoturvan perhesäännöt

  • 13 June 2024
  • 0 kommenttia
  • 56 katselukerrat
Elisa Tietoturvan perhesäännöt

Elisa Tietoturvan Perhesäännöillä pystyy määrittämään lapsille turvallisen ympäristön käyttää älypuhelinta, tablettia ja tietokonetta. Säännöillä on mahdollista suodattaa erilaisia sisältöjä sekä määrittää käyttöajat. Lisäksi voit estää sopimattomia sovelluksia sekä auttaa välttämään verkkouhat. Elisa Tietoturvan tuotesivu: elisa.fi/tietoturva/ .

Lasteni Android-puhelimissa tämä on mahdollistanut sen, että ei tarvitse itse vahtia koko ajan mitä lapset laitteillaan touhuavat. Sovellus laittaa puhelimet nukkumaan tiettyyn aikaan ja vain sallimani sovellukset toimivat. Kuten kuvista näkee puhelimet ovat mukana menossa ja panssarilasit olisi jo uusittava. 😂 Kuvakaappaukset olisivat olleet paremmat, mutta aikaa ei isälle annettu sellaiseen vaan kuvat piti ottaa nopeasti ja puhelin antaa takaisin pojalle käyttöön. 😅

 

Asennus

Kun tietoturvaa asennetaan käyttöön luodaan lapselle profiili, jonka yhteydessä laitetaan lapsen ikä ja käyttöajat sekä asetetaan mahdollisesti sisällön suodatukselle säännöt.

 

Asetusten muokkaaminen

Asetusten muokkaaminen onnistuu helposti etänä. OmaElisasta löytyy Elisa Tietoturvan tuotesivulla nimellä "Asennus- ja hallintapalvelu" .

Aikarajoitukset

Voit hallinnoida lastesi näyttöaikaa ja heidän verkossa käyttämäänsä aikaa.

Voit tehdä seuraavaa: määrittää päivittäisen selausajan, määrittää nukkumaanmenoajan tai sammutusajan ja estää laitekäytön määrätyllä aikavälillä ja käyttää eri sääntöjoukkoja arkisin ja viikonloppuisin.

Sisällönsuodatus

Lapset voivat tutustua Internetiin huoletta. Voit estää ei-toivottujen sivuston käytön sisältöluokkien perusteella. PC-tietokoneissa perhesäännöt otetaan käyttöön kullekin käyttäjälle (Windows-käyttäjätilille) erikseen. Mac-tietokoneissa sisällönsuodatus toimii järjestelmänvalvojan tilillä, mutta muut asetukset edellyttävät tilin oikeuksien muuttamista. Android- ja iOS-laitteissa sisällönsuodatus otetaan käyttöön sovelluksen käyttöönottovaiheessa ja tätä voi muokata myöhemmin OmaElisan kautta.

 

Pääseekö lapsi kiertämään rajoitukset?

Mobiililaitteilla tulee tarkistaa virrankäyttöasetukset, ettei vain laite sammuta tietoturvasovellusta optimoidakseen laitteen virrankäyttöä. Lisäksi joissain mobiililaitteissa pystyy luomaan toisen käyttäjätilin laitteeseen, jolla on voinut kiertää tietoturvasovelluksen rajoituksia.

Elisa tietoturvan ohjesivusto: elisa.fi/asiakaspalvelu/palvelut/elisa-tietoturva-ohjeet/.

 

Oletko sinä hyödyntänyt Elisa Tietoturvan perhesääntöjä? 🤗

Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun