Vastattu

Elisa Turvapakettiin kirjautuminen

  • 13 February 2024
  • 4 kommenttia
  • 63 katselukerrat

Minulla on Elisa Turvapaketti asennettuna Windows 10 -koneeseen. Turvapaketti antaa minulle aika ajoin “tehtävän”, jonka mukaan minun tulisi kirjautua palveluun, jotta saisin “parhaan käyttökokemuksen”. Mikä mahtaa olla se lisäarvo, jonka kirjautumalla saisin?

Olen yrittänyt kirjautua palveluun. Mutta kun klikkaan “Kirjaudu”, se heittääkin minut “Vaihda käyttäjää” -toimintoon. Kun annan käyttäjätunnukseni ja salasanani, se kysyy seuraavaksi “Kenelle tämä laite määritellään?” Vaihtoehtoina ovat “Oma laite” ja “Lapseni laite”. “Oma laite” on harmaana, enkä pääse valitsemaan sitä, koska “Et voi valita profiilia, joka on jo käytössä tässä laitteessa”. Joten ainoa mahdollinen vaihtoehto olisi “Lapseni laite”, mutta en tietenkään valitse sitä, koska kyse ei ole lapseni laitteesta. Ainoa mahdollisuus päästä tästä eteen päin olisi painaa “Jatka” eli vaihtaa käyttäjäprofiiliksi “Lapseni laite”. Miksi Elisa Turvapaketti pistää minut vaihtamaan käyttäjää, kun yritän kirjautua sisään?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Burnett 13 February 2024, 14:04

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Nyt kuulostaa merkilliseltä tuo tilanne. 🤔 Ei ole tullut vastaan, että pitäisi kirjautua Turvapakettiin uudelleen. Käytössä itsellä Windows 11 ja Windows 10 tietokoneet, joissa Turvapaketti asennettuna. Ainoa mitä on joskus joutunut tekemään on Turvapaketin selainlaajennusten asennus, mutta muuten ei ole tullut ilmoituksia tai tehtäviä. 

Suosittelen tuohon Windows 10 tietokoneeseesi asentamaan siis Turvapaketin kokonaan uudelleen, koska kuulostaa, että asennus on jotenkin solmussa tuossa koneessa.

Kiva, kun liityit mukaan OmaYhteisöön @Miguel 3121 ! 😊

Eli siis poistan Turvapaketin Ohjauspaneelin kautta ja sitten asennan uudelleen OmaElisan ohjeiden mukaan?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Eli siis poistan Turvapaketin Ohjauspaneelin kautta ja sitten asennan uudelleen OmaElisan ohjeiden mukaan?

Suosittelen poiston tekemään F-securen poistotyökalun avulla, jonka löydät täältä: https://www.f-secure.com/fi/support/tools . Tuo poistaa koko asennuksen ettei jää mitään rippeitä vanhasta asennuksesta. 😊 Sitten tuon jälkeen uudelleen käynnistys koneelle välissä ja sitten OmaElisan ohjeiden mukaan asennushommiin.

Tyydyin poistamaan Turvapaketin Ohjauspaneelin kautta, kun F-Securen sivuilla sen sanottiin olevan normitoimenpide. Uudelleenasennuksen jälkeen olin automaattisesti kirjautuneena Turvapakettiin. Kiitokset avusta! 🙂

Osallistu keskusteluun