Freedome VPN ei toimi mobiilireitittimen kanssa

  • 30 November 2020
  • 4 kommenttia
  • 2335 katselukerrat

Hei,

Asiani koskee Elisan kautta tilattua Freedome VPN palvelua. Se katkaisee aina WLAN yhteyden, kun VPN on päällä. Sitten tietokone aina ilmoittaa että: ei internet yhteyttä suojattu.

Sain Elisan Omagurulta neuvon, että VPN ohjelma blokkaa jostain syystä tuon nettiyhteyden. En saanut ratkaistua tätä nettiongelmaa edes Omagurun ohjeistuksella.

Nettiyhteys toimii paremmin, kun VPN ei ole päällä. Pitääkö minun nyt luopua kokonaan tuosta VPN:stä?  Entä pystyykö sitä päivittämään? Miten saisin laitettua asetukset? Ei auttanut mitkään Killswitchit, kometokehotteet, päivittämiset, poistamiset laitehallinnasta, windows painike+ r+ suorita services.msc : ei löytynyt WLAn katkaisuun viittavaa sanaa. 

Laite tiedot: Asus VivoBook A705UA, Windows 10 Home 20H2, mobiilireitin Huawei mallinumero: E5577 4G, Liittymä: Elisa Saunalahti mobiililaajakaista 5G 300M.
Yhteydenottoanne odottaen 

Chiynes


4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että nuita yksityisyyden suojaus VPN:iä ei mihinkään tarvi ja eivät “oikeasti” suojaa kun niistä pitää maksaa (jos ei sitten maksa anonyymysti). Eli jätä kyseinen palvelu pois ja jos johonkin tarvitset varmasti anonyymin yhteyden, käytä tor-verkkoa. Jos taas kyseinen palvelu on hakkerointi ja virus suojana, osta vaikka f-securen Safe, niin se ajaa asiansa.

Myös kyseenalaistan, tarvitko 300M liittymää, saatko edes yli 100M nopeustestistä?

 

Itse ongelmaan, syynä varmaan, joku semmoinen, että Windows ottaa vpn-yhteyden kiinteänä yhteytenä ja säästää katkaisemalla wlanin. Ehkä virransäästö, saatko käsin yhdistetyä wlaniin takaisin? Voihan vpn-ohjelmakin sen sammuttaa, mutta veikkaan enemmän Windowsia ja onhan wlan niin että ruksi automaattisessa yhdistämisessä ja kone menee wlaniin vaikket ole koneelle kirjautuneena?

Hei! Ihmettelijä

Yritin selvitellä sinun ehdottomaasi WLanin virransäästöä. En löytänyt sitä mitään reitittimen asetuksia enkä pääse sinne kirjautumaan. Kaikki keinot ovat kokeiltu. Komentokehotteesta, laitehallintaan. 

Tämä ongelma on odottettua haasteellisempi.   Elisa Omaguru soitti minulle tiistaina  ja se suositteli hankkimaan uuden reittimen. Jos se yhteys sillä paremmin pelaisi?

Vaihdoin sitten mobiilireitittimen kiinteään laajakaistaan ja valokuituun, koska käytän kannettavaa enimmäkseen kotona.  Elisa myyjä suosittelin minulle nimenomaan kiinteää laajakaista, jonka yhteys pysyy koko ajan päällä. Mä käytän toimisto ohjelmia, Netflixiä. Koen, että parempi olla nopeampi yhteys kuin sellaista tarjotaan. Nämä ovat näitä mielipide asioita.  

Se 4G yhteys, jota käytin oli erittäin epävakaa ja ruuhkautui tosi paljon erityisesti kerrostalossa. 

Tilasin kiinteän laajakaistan asennuksen ja toivottavasti se asentaja tulee käymään minun luona.

Kiitos, että yritit auttaa! Ei tässä voi muuta kuin hyvää joulun odotusta! 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Hyvä, että sait kiinteän hankittua se on paras ratkaisu. Siihen lisäksi suosittelen jonkin muun kuin operaattorin tarjoamaan reititintä niin paremmin toimii. (Zyxelistä pääasiassa huonoja kokemuksia ja kaikista operaattorien reitittimistä) Paljon laadukkamman ja halvemman reitittimen saa muualta kuin operaattorin valikoimista.

Hiukan epäilen, ettei uudet laitteet auta varsinaiseen ongelmaan, toki jos kaapelilla kytket koneeseen niin sitten on pakko toimia.

 

Itsellä on parissa käyttöpaikassa vain 10M kiinteä yhteys ja hyvin olen pärjännyt, oikeastaan mitään jatkuvaa järkevää käyttöä en keksi yli 50M yhteydelle (lähes kaikille riittää ja sillä nopeudella jo aika nopeasti siirtää tiedostoja paikasta toiseen ja kattelee 4K elokuvia ellei käyttäjiä ole useita taloudessa) Hyvin onnistuu etätyöt ja muut omat touhuilut 10M ja 50M yhteydellä, eikä työpaikan vpn:än yli pysty edes yli 100M siirtämään.

Toki jos hinta on kohillaan mieluusti otan mahdollisimman nopean, jos se myös toimii sillä nopeudella (esim. yhdessä taloyhtiössä saa noin 10€/kk 1000M kiinteän yhteyden niin onhan se mahtava, vaikkei juuri kukaan oikeasti sitä hyödynnä)

 

Siksi vaan tuli mieleen, kun monella on väärä käsitys mitä netin nopeus oikeasti tarkoittaa. Monella on liittymä juuri joku yli 100M ja käyttö sellaista, ettei huomaa mitään eroa vaikka olisi 50M tai jopa 10M liittymä (10M riittää hd elokuville, justiinsa)

 

 

 

 

 

Ratkaisin ongelman vaihtamalla Freedome VPN- Nord VPN:n, vaihtamalla Huawein reitittimen toiseen. Jep vaihtamalla paranee.

Osallistu keskusteluun