Vastattu

Laite lukittu Huawei B525 Wlanin kautta

  • 13 January 2021
  • 4 kommenttia
  • 431 katselukerrat

Otin sim kortin irti ja resetoin laitteen uskaltaako sitä käyttää vielä? uskaltaako vanhaa sim korttia enää käyttää? kyseiset hackkerit pääsivät myös ilmeisesti wlanin kautta puhelimeen ja avopuoliston tablettiinkin. oneplus 6 puhelimen ne veti niin lukkoon et ku yritin tehdasasetuksia palauttaa ni sieltä ei pääse enää eteen päin se on jotenkin lukittu. osaisiko joku neuvoa mitä tehdä puhelin modeemi ja tabletti on kaikki elisalta tilattuja. s5 kulutin akun tyhjäksi enkä ole uskaltanu käynnistää sitä ettei käy samaa ku oneplus 6 kans ettei pysty tehdasasetuksia palauttaan kannattaako käyttää jossai liikkeessä puhelin ja tabletti? 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi wellu_76 14 January 2021, 07:09

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Onkohan nyt kuitenkin käynyt niin, että olet avannut jonkun viruksen sisältämän tiedoston puhelimellasi ja nyt se on mennyt lukkoon. 

Hyvällä tuurilla voit pystyä resetoimaan OnePlus puhelimen sammuttamalla puhelimen, sitten painamalla yht’aikaa äänenvoimakkuus alas ja virtanappulaa. Kun puhelin värähtää, niin virtanappulaa ei enää tarvitse painaa. Odota kunnes avautuu valikko jossa piti muistaakseni valita ensin kieli ja sitten voit valita puhelimen tyhjäyksen. 

Sen tabletinkin voi saada palautettua tehdasasetuksille, netistä löytynee ohjeet.

Menetät kaiken tiedon mitä laitteissa on, mutta jos varmuuskopiot on olemassa niin sieltä tiedot saa palautettua. Älä kuitenkaan palauta järjestelmätietoja, muuten saat samat ongelmat uudestaan.

Pahimmassa tapauksessa joudut ostamaan uuden puhelimen ja tabletin ja ehkä kannattaa harkita jotain turvaohjelmistoa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

uskaltaako vanhaa sim korttia enää käyttää?

Sim-kortille voi tallentaan puhelinnumeroita ja tekstiviestejä, joten sillä ei juuri ole mitään tartutapintaa viruksille. Eli kyllä uskaltaa.

 

kyseiset hackkerit pääsivät myös ilmeisesti wlanin kautta puhelimeen ja avopuoliston tablettiinkin.

Erittäin epätodennäköistä. Valtaosa hyökkäyksistä alkaa sähköpostin, multimediaviestin, pikaviestin tai www-sivulla käynnin kautta.

Puhelimissa ja tableteissa ei myöskään ole oletuksena päällä palveluita, joihin voisi ottaa langattoman lähiverkon kautta yhteyttä. Windows 3.11:stä ja 95:stä on opittu. Nykyään et voi enää lähettää pilakuvia tuntemattomien ihmisten tulostimille maapallon toiselle puolelle.

 

oneplus 6 puhelimen ne veti niin lukkoon et ku yritin tehdasasetuksia palauttaa ni sieltä ei pääse enää eteen päin se on jotenkin lukittu.

Mikäli tehdasasetukset palauttaa ennen kuin Google-tili on poistettu laitteen asetuksista, laitteen varkaussuoja iskee päälle. Puhelin vaatii tällöin käynnistettäessä sen Google tilin kirjautumistiedot, jota puhelimessa käytettiin aiemmin.

Varmista siis toimivalla laittella, että pääset kirjautumaan Google-tilillesi normaalisti. Kun se onnistuu, käy puhelimen käyttöönottoprosessi läpi.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Ja ehkä Google tilin salasana kannattaa vaihtaa, varsinkin jos Google tilissä ei ole ollut 2 -vaiheista kirjautumista käytössä.

jees kiitoksia jeesailusta, sain oneplus 6 auki mut tosin sitä pystyy myös joku muu edelleen vielä taustalla ohjaileen tai lukeen yhtä gmail tiliäni. sain nyt toisella koneella luultavasti tyhjennettyä kyseisen tilin mut en saa poistettua tiliä kun vaatii puhelimella vahvistamisen ja olen kyseisen numeron jo kuolettanut. emännän s5 tabletin kans sain auki bootil vien vielä erikseen liikkeeseen puhelimen ja tabletin tarkistettavaksi. outoa noiden modeemin/modeemien mulla oli myös jääny elisan joku normi modeemi puhelin pistokkeeseen kiinni ja virta oli ollut pois päältä ni se oli käynnistetty (ei ollut missää koneessa modeemi tai wlan yhteydes) ja kävi lämpösenä kuin patteri itekseen. tietokoneen kautta oli päässeet etäohjaukseen https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/microsoft-defender-tietoturvaohjelmistossa-haavoittuvuus mul oli ollut puhelin koneessa nettinä usb kaapelin kautta. tarviikohan tietokoneeseen uusia kovot siel näkyy epämääräsiä tiedostoja mitä en pysty poistamaan ? riittääkö tietokoneeseen et lyö uuden kovon poistaa vanhat asentaa windowsin vai pitääkö tedä jotai muutakin varmuus toimia?