Vastattu

Nettiyhteyden tietoturva

  • 28 July 2021
  • 4 kommenttia
  • 112 katselukerrat

Jos on syytä epäillä, että nettikäyttäytymistäni seuraa ulkopuolinen luvattomasti, miten voin se todentaa. Tarjoaako joku yritys palvelua, jossa nettihistoriastani selvitetään, onko ulkopuolinen nähnyt esim. sähköpostini. Minulla on Elisan liittymä sekä Turvapaketti. 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi draakki 30 July 2021, 15:27

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1

Selvitä, ovatko henkilö­kohtaiset tietosi vuotaneet nettiin

 

 https://www.f-secure.com/fi/home/free-tools/identity-theft-checker

 

 

 

Käyttäjätaso 5

Morjes @LiisaP ja tervetuloa OmaYhteisöön! :blush:

Tuo Kimblezin linkkaama F-Securen palvelu onkin yksi hyvä tapa tarkistaa, onko omat tiedot vuotaneet nettiin :slight_smile:  jos haluaa varmistaa että oma netin käyttö on suojattua kannattaa ehdottomasti olla hyvä virussuoja ja VPN-palvelu aktiivisena käytössä, meidän kautta saa esimerkiksi F-Securen Turvapaketin ja Freedome VPN -palvelut. Wifi-verkoissa on aina myös oma riskinsä, joten jos voi käyttää suoraan mobiilidataa tai kotona piuhallista yhteyttä niin suosittelen niitä lämpimästi wifi-verkon sijaan. Tämän lisäksi kannattaa varmistaa että salasanat ovat eri palveluissa vahvoja ja uniikkeja, ja kannattaa ottaa kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön niillä sivuilla mitkä mahdollistavat sen.

Voiko joku yritys saada selville, onko puhelimeni tietoja luvattomasti katseltu ja selvittää kuka niin on tehnyt. 

Käyttäjätaso 5

Voiko joku yritys saada selville, onko puhelimeni tietoja luvattomasti katseltu ja selvittää kuka niin on tehnyt. 


“Helpoin” tapa jollekulle nähdä puhelimesi tiedot on jos joku pääsee siihen ihan fyysisesti käsiksi. Puhelin kannattaa siis pitää visusti tallessa ja varmistaa että SIM-kortilla on uniikki PIN-koodi ja että puhelimella on oma suojaustapansa (suojakoodi, kuvio, sormenjälkitunnistus jne.). VPN-palvelu estää verkon kautta puhelimesi tietojen urkkimisen, joten sellainen kannattaa ottaa käyttöön. Jos epäilet että puhelimen tietoturva on vaaraantunut laitteen palauttaminen tehdasasetuksille nollaa kaikki mahdolliset pöpöt ja vakoiluohjelmat, mutta huomaathan että sen jälkeen kaikki sovellukset tulee asentaa uudelleen ja kuvat ja yhteystiedot yms. tulisi varmuuskopioida esimerkiksi pilveen ennen toimenpidettä, jos et halua menettää tietoja.

Osallistu keskusteluun