Vastattu

Päivitin Elisa turvapaketin/-selaimen - kysyttävää

  • 11 April 2022
  • 4 kommenttia
  • 697 katselukerrat

Hei. Aiemmin, kun klikkasin Elisa turvapaketin logoa kännykän näytöllä ja siitä suojattu selaus ja käynnistä Elisa turvaselain (näyttää vahvistuksen kun siirryt aidolle pankkisivustolle) ja katso, miten se toimii linkkiä (suojatut maksut ja pankkitoiminnot) niin pompahti ylös osoiteriville näkymä suojattu kuvake (sinisellä pohjalla). Nyt eilisen päivittämisen jälkeen kun painan katso, miten se toimii, tulee teksti; jos et näe ilmoitusta, tarkista järjestelmän ilmoitusasetukset. 

Eli kysynkin, että onko minulla tämä turva kuitenkin päällä käyttäessäni Elisa turvaselainta vaikka esim. pankin verkkosivuston kirjautumisnäkymään ei tuota kuvaketta enään pompahda ylös osoiteriville sinne mennessäni? Vai tulisiko se hakea tosiaan jostain järjestelmän ilmoitusasetuksista - olen yrittänyt, mutta en ole onnistunut... 😞Puhelimeni on samsung, jos merkkaa tässä mitään.

Menen pankin sivustolle kuitenkin Elisa turvaselain kuvakkeen kautta ja syötän osoiteriville nordea.fi. Eikö tuo lukonkuva ole tae, että sivusto on suojattu vaikka se näkymä suojattu-teksti ei osoiterivin kohdalle enään pompahdakaan? Ja kun osoiterivin oikealla puolella näytön yläosassa on 3 allekkaista “pistettä” ja klikkaan siitä tulee mustalla pohjalla näkymä, jossa alinna asetukset; kun tätä klikkaa niin näkyy turvaselaimen logo näkyy ylhäällä (mm. lisäasetuksista löytyy googlehakukoneena. Mutta en löydä mistään järjestelmän ilmoitusasetuksia - onko tarpeenkaan…? Joten apua kaivataan. 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 11 April 2022, 09:37

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Ilmoitusten hallintaohjetta tuolla:

https://www.samsung.com/fi/support/mobile-devices/sovellusten-ilmoitusten-ja-oikeuksien-hallitseminen-galaxy-puhelimen-asetuksissa/

Sovellusilmoitusten hallinta:

Jos sovellusilmoitukset ovat pois käytöstä, et saa ilmoitusta sovellukseen saapuvista viesteistä. Lisäksi voit poistaa yksittäisiä tarpeettomia ilmoituksia alla olevien ohjeiden mukaan.

Tuolla lukosta:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mita-pieni-lukon-kuva-nettisivun-osoiterivilla-tarkoittaa-asiantuntija-kertoo-miksi-turvalliseen-ominaisuuteen-ei-voi-enaa-luottaa/8213406

Lukon kuvaa on yleisesti pidetty nettisivun turvallisuuden takeena, mutta sitä ei enää valitettavasti ole, kertoo tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen.

– Lukon kuva ei enää tarkoita että palvelin olisi luotettava vaan tarkoittaa että yhteys palvelimeen on salattu.

Tuollakin jotain:

https://kotimikro.fi/internet/selain/chrome/google-chromen-lukkokuvake-katoaa-pian

HTTP vai HTTPS?

Verkkosivun osoitteen vieressä olevan lukkokuvakkeen ensisijainen tarkoitus on osoittaa, että verkkosivuston tietoturva on kunnossa.

Sen näkee myös siitä, että verkkosivuston osoitteessa lukee HTTPS eikä vain HTTP.

HTTP on lyhenne sanoista Hypertext Transfer Protocol ja HTTPS sanoista Hypertext Transfer Protocol Secure. S-kirjain tarkoittaa siis, että verkkosivusto on turvallinen.

Toivottavasti apua,

Jos Turvapaketti tuntuu tökkivän, niin sehän voi poistaa ja asentaa uudelleen.

 

 

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Tervetuloa OmaYhteisöön @Hoff 

Onko tuota ongelmaa pelkästään silloin kun käytät Turvapakettia puhelimella? Auttaako jos poistat ja asennat Turvapaketti sovelluksen uudestaan?

 

Heips! Ja kiitos apuaan tarjonneille ! Yritin ensin asetuksista, mutta sitten päädyin poistamaan Elisan turvapaketin ja asentamaan sen uudelleen ohjeiden perusteella - ja nyt homma toimii eli pankkisivustolle mennessä bongahtaa taas esille ylälaitaan Elisan turvapaketin pankkitoimintojen suojaus - käytät luotettavaa…. Eli homma kunnossa - kiitos tästä  👍😄. 

Opiskelin myös muita laitettuja ohjeita ja olen taas piirun verran viisaampi näissä asioissa. Kiitos siis kaikista ohjeista todellakin.

Tuntuu vain turvallisemmalta mennä verkkopankkiin läppärillä kuin kännykän kautta vaikka tuo Elisan turvapaketti nyt onkin käytössä sillä puhelimen hälyttäviin ilmoituksiin tulee mm. erilaisia hälytyksiä kuten: 1.) VAROITUS, puhelimen siivous tarpeen 2.) löytyi 12 viruksia! 3.) (kelt. varoituskolmio)  virus havaitt - poista virukset napsauttamalla.

En ole näitä lähtenyt avaamaan ja reagoinut esim. tuon kohdan 3 vaatimukseen poistaa virukset napsauttamalla. Toiminko oikein? Tuolta löytynyt myös joku Ylen valesivusto - A. Herlin…. Oli Matti Rönkääkin haastateltu ja jotkut menneet halpaan johonkin tienaa paljon rahaa pienessä ajassa huijaukseen... 

Tulee vaan mieleen, että toimiiko tuo Turvapaketti, kun näitä ainakin minulle tulee siitäkin huolimatta kännykkään? Tuntuu luotettavammalta mennä esim. verkkopankkiin läppärin kautta.

 

Kysyisin vielä läppärin käytöstä, että kun avaan koneen (ollut käyttämättä vuosia sillä työkone ollut käytettävissäni) ja näytölle tulee The battery is unauthorized: May pose a threat to safety ja OK (edessä huutomerkillä varustettu oranssi kolmio), niin mitä tämä tarkoittaa?

Olen asentanut tälle kyseiselle koneelle Elisan turvapaketin ja ilmaisee esim pankkisivustot turvallisiksi.  Akku vanhentunut eikä lataa, joten johto seinässä käytän nyt konetta. Minusta yks päivä vaan turvapaketti olisi poistanut jonkin asiattoman ohjelman, kun tuli unwanted application removed… Olisiko se voinut olla tämä yllämainittu. En ole varma klikkasinko silloin ok tämän näkymän tullessa näytölle, mutta nyt en uskalla painaa ok tässä - onko tämä ok? Ja jos tämä on “viruriski tms epätoivottu” niin miksei se poistu kun kirjaudun koneelle (kun Turvapaketti päällä)?

 

 

Käyttäjätaso 7

Näyttäisi tuo The battery is unauthorized ( Luvaton akku) ilmoitus koskevan eritysesti lenovon läppäreitä.

Joku on ratkaissut ongelman irroittamalla akun pois vähäksi aikaa. Kokeile, jos akku on irroitettavissa.

Sama ongelma on ratkennut myös noin:

Kannettavan tietokoneen mukana tulee laitteistonhallintaohjelmisto. jos unohdat päivittää ohjelmiston, se julistaa akun tyhjäksi ja kieltäytyy lataamasta sitä. Yksinkertainen ohjelmistopäivitys ratkaisi kaikki ongelmat.

Eiköhän siihen ilmoitukseen voi OK:n painaa.

Kun on vuosikausia ollut käyttämättä, niin varmaan siitä johtuu tuo ilmoitus.