Vastattu

Salasanapankki ja turvapaketti eivät sovi yhteen?


Minulla on ollut käytössä Elisan turvapaketti ja salasanapankki jonkin aikaa, ja ne ovat toimineet ongelmitta tähän saakka. Pari päivää sitten salasanapankkiin tuli päivitys ja ongelmat alkoivat - heti tuli ilmoitus, että virusten torjunta ei ole päällä. Sitten huomasinkin, että en saa turvapakettia avattua, vaan aina käynnistyy salasanapankki (tiettyjen ohjelmin käynnistäminen, esim resurssien hallinta, ei myöskään onnistunut, näyttö vain välähti mustana). Poistin ohjelmat ja se onnistui vain F-Securen sivuilta löytyvällä poistotyökalulla. Uudelleenasennus (ensin turvapaketti ja sitten salasanapankki) ei poistanut ongelmaa, vaan kone käyttäytyi edelleen samalla tavalla. Kokeilin asentaa ensin salasanapankin ja sitten turvapaketin ja tuloksena oli se, että kumpikaan ohjelma ei toiminut. Mikä avuksi?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MiikaMoi 31 March 2021, 18:47

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

13 kommenttia

Minulla oli sama ongelma, eivät pelittäneet yhdessa.  Poistin ja asensin uudelleen, ei auttanut.

Ilmoitin Elisalle asiasta salasanapankin irstisanomisen yhteydessä.    Nyt tyrvapaketti toimii hyvin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Moro @Yuho ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) No jopas nyt ongelman  on keksinyt jos Turvapaketti ja Salasanapankki riitelee keskenään :O Ootko kerinnyt testata noita vielä yksittäin että toimiihan ne erillään? Ainakin @hessu52’lla siis Turvapaketti toimii yksistään ihan normaalisti ilman mitään oikkuja?

Käyttäjätaso 2

Minulla täsmälleen sama ongelma salasanapankin päivityttyä. Aikani ihmeteltyä päätin alustaa koko tietokoneen uusiksi, ja nyt tietenkin toimii virustorjuntakin hyvin taas. Salasanapankkia en ole uskaltanut enää uusiksi koneelle laittaa, saa olla jatkossa mobiililaitteen kautta käytössä kun siinä tuntuu toimivan ihan normaalisti.

Kumpikin toimii erikseen hyvin ja ennen tuota päivitystä toimivat hyvin yhtäaikaa samassa koneessa. Sama ongelma kahdessa läppärissä:(

13.3.2021 tuli tarjolle Salasanapankin päivitys jonka latasin Win10 PC:lleni. Sitten alkoi harmit. Päivitys vaati useamman kerran koneen uudelleen käynnistyksen. Elisa Turvapaketti hävisi koneelta. OmaElisa ilmoitti Turvapaketin olevan koneella. Turvapaketin pikakuvake jäi, kun klikkasin sitä avautui Salasanapankki. Salasanapankin pikakuvakkeesta avautui myös Salasanapankki kuten pitikin. Pankkisuojaus jäi jatkuvasti päälle, esti tiettyjä ohjelmia avautumasta. Turvapaketin poisto-ohjelma oli hävinnyt. Turvapaketin uudelleen asennus OmaElisan kautta ei onnistunut. Latasin f-Securen sivuilta f-Securen ohjelmien poistotyökalun jonka avulla sain siivottua Turvapaketin “rippeet” koneeltani. Nyt sain asennettua Turvapaketin uudelleen. Salasanapankkia en uskalla asentaa ennen kuin Elisa on korjannut päivitysohjelmassa olevan ilmeisen bugin.

Itsellä sama ongelma. 

Ja poistin kummatkin ja asensin uudelleen mutta ei. Ei aukea virustorjunta. 

 

Ja tästä johtuen, kun puhelimeni päätti tehdä tiltin, niin pieni ongelma. Salasanani ovat kaikki nyt sit kadonneet, kun ei ole puhelinta jonka linkittää tietokoneeseen.

 

Ja mitä Googlen muistissa, niin ne vanhoja jotka ei toimi

Käyttäjätaso 5

Kiitos kaikkien kertomista tiedoista! Minäpä laitan tästä hieman kyselyä eteenpäin, niin katsotaan onko tähän jotain laitteilla tehtävää korjausta tarjolla vai joudummeko laittamaan tämän suoraan F-Securelle selvitykseen. 🛠

Käyttäjätaso 5

Kiitos kaikkien kertomista tiedoista! Minäpä laitan tästä hieman kyselyä eteenpäin, niin katsotaan onko tähän jotain laitteilla tehtävää korjausta tarjolla vai joudummeko laittamaan tämän suoraan F-Securelle selvitykseen. 🛠️

Laitoin näillä tiedoilla selvityksen tässä kohtaa suoraan F-Securelle. Me ilmoitamme tällä puolen kun syy, korjaus ja seuraus tähän löydetään. 👍

Käyttäjätaso 5

Hei! Saimme nyt F-Securelta vastauksen, että he ovat päivittäneet Salasanapankin asennuslinkin joten nyt sovellusten uudelleenasennuksella pitäisi molempien sovellusten toimia tuttuun tapaan ja ilman ristiriitoja. 🛠️

 

EDIT: Kokemuksien pohjalta kannattaa poistaa aikaisemmat Turvapaketin ja Salasanapankin asetukset F-Securen poistotyökalulla: https://www.f-secure.com/en/home/support/tools (tämä poistaa myös Freedome VPN:än asennuksen jos sovellus on samalla laitteella asennettu). 

Ei tullut apua. Koneellani on Turvapaketti ja latasin äsken OmastaElisasta Salasanapankin installerin jonka avasin koneellani ja yllätys yllätys, sieltä avautuikin Salasanapankin sijaan Turvapaketti. Mikä ihme mättää? Neuvokaa hyvät ihmiset.

Nyt toimii, testattu kahdella koneella, kiitoksia:) Ongelman yllättäessä kumpikin ohjelma (turvapaketti ja salasanapankki) kannattaa poistaa F-Securen sivuilta löytyvällä poistotyökalulla (https://www.f-secure.com/fi/home/support/tools) ja tämän jälkeen ohjelmien uudelleenasennus.

Nyt onnistui Turvapaketin ja Salasanapankin asennus. F-securen poistotyökalulla pitää poistaa kaikki F-securen ohjelmat jotta uudelleen asennus onnistuu. Tein aikaisemmin sen virheen että poistin F-securen ohjelmia valikoiden, jokin rönsy jäi häiritsemään.

Käyttäjätaso 5

Nyt toimii, testattu kahdella koneella, kiitoksia:) Ongelman yllättäessä kumpikin ohjelma (turvapaketti ja salasanapankki) kannattaa poistaa F-Securen sivuilta löytyvällä poistotyökalulla (https://www.f-secure.com/fi/home/support/tools) ja tämän jälkeen ohjelmien uudelleenasennus.

Nyt onnistui Turvapaketin ja Salasanapankin asennus. F-securen poistotyökalulla pitää poistaa kaikki F-securen ohjelmat jotta uudelleen asennus onnistuu. Tein aikaisemmin sen virheen että poistin F-securen ohjelmia valikoiden, jokin rönsy jäi häiritsemään.

Tuo onkin hyvä lisäys ohjelmien poistosta F-Securen työkalulla. 👍 Lisään sen tuohon pinnattuun vastaukseen, niin apu löytyy kohtalontovereille helpommin. 😃