Tietojen vuotaminen ja vahinkojen ehkäiseminen

  • 2 January 2024
  • 1 kommentti
  • 118 katselukerrat

Hei! Minun tietojani/salasanojani on ilmeisesti päässy vääriin käsiin, joten onko mahdollista laittaa jokin estojen eston tekeminen itselläni teille? Tai jokin tuplatarkastus, ennen ostoja..? Olen omaehtoisen luottokieltosopimuksen ostanut kyllä, mutta se ei tietääkseni kaikkia kata. 

 

Ja onko joitain vinkkejä tietoturvaan liittyen? Salasanojani olen vaihdellut google tileille yms muualle. Mutta haluaisin, ettei vastaavaa enää kävisi tai tulisi lisävahinkoa. Kiitos jo etukäteen.

 

EDIT: 3.1.2024 // Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi. -Burnett


1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Omaehtoinen luottokielto on kyllä suhteellisen kattava ja pitää sisällään mm. laitteet ja liittymät. Muistat vaan mahdollisten tilausten tekemisien yhteydessä, että olet tuon aktivoinut ja olet valmis esittämään tuon todistuksen. Omaehtoinen luottokielto on mitä suositellaan mahdollisten henkilötietojen vuotamisessa ja identiteettivarkauksissa. 👍

Salasanat oletkin jo vaihdellut palveluihin, hyvä niin! Suosittelen myös älylaitteiden (missä jotain palveluiden tunnuksia tai vastaavia) ajamista tehdasasetuksille. Jos tiedot on vuotanut haittaohjelman myötä, niin tulevat ne vuotamaan jatkossakin.

HUOM! Tehdasasetusten palautukset laitteille poistaa tallennetut tiedot (esim. kuvat). Tarpeen vaatiessa ota kaikki tarpeellinen tieto talteen ja tämän jälkeen vasta palautat laitteet tehdasasetuksille.


Tervetuloa OmaYhteisöön @Sissikuu ! 😊

Osallistu keskusteluun