Vastattu

UPS/Prisma/Posti-roskapostit

  • 26 March 2024
  • 4 kommenttia
  • 158 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Hei.

Minulle tulee joka päivä kymmeniä Prisma-huijaussähköposteja, Postin tai UPS:n nimissä luvataan paketteja, joita pitäisi kiirehtiä lunastamaan joka päivä, myös iPhone-palkinnonjakoa kaivataan. En tilaa netistä mitään, joten pakettia on turha odottaa ja olen totaalisen kyllästynyt roskapostiin. Tiedän, että roskaposti menee Gmailissa roskapostikansioon ja poistuu 30 päivän kuluessa, minulla on pakottava vimma avata se laatikon osa ja lukea ne sähköpostien otsikot täynnä naurua. En koskaan avaa niitä ja silti niitä tulee. Mitä kautta ne oikein saavat tiedot, kun en edes jaa osoitettani esim. kilpailuihin tai markkinointiin? Minulla on tietoturva kunnossa. Aikamoista elämää tämäkin olisi, kun pitäisi lunastaa joka päivä paketteja aamusta iltaan, joista ilmoituksia tulee :D Nytkin käskettiin roskapostissa oikein KIIREHTIMÄÄN!!!

Kannattaako sähköpostia vaihtaa roskapostin takia?

Voiko Gmailin määritellä poistavan sähköpostit roskapostina merkittynä suoraan?

Nytkin siellä on 1,000 roskapostia. Tilaa tilillä 15 Gt.

Mikseivät ne jätä minua rauhaan paketeilta ? En tilaa paketteja mistään.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Claudius 26 March 2024, 16:45

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Jostain se osoite on listoille joutunut. Myös Gmailiin voi luoda suodattimia:

https://support.google.com/mail/answer/6579?hl=fi

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Roskapostien poistamista ei tarvitse odotella sitä 30 vuorokautta, vaan ihan kaiken spammin voi poistaa valitsemalla "Poista roskaposti nyt", ja kaikki roskaposti poistetaan kokonaan (ei mene roskakoriin).

 

Roskaposteihin ei mielestäni kannata luoda automaattista poistoa suodattimilla. Näin siksi, että poistettavat eivät varsinaisesti poistu, vaan ne menevät silloin Roskakoriin jossa esim. mahd. kuvien lataus (asetuksista riippuen). Näitä voi vahingossa avata roskakorissa, jos vaikka etsii jotain tiettyä poistettua viestiä. Eikä viestit poistu suoraan Roskakoristakaan. Suodatus ei voi poistaa viestejä täysin pois.

Vaara ei ole suuri, lähinnä osoite voi tulla vahvistuksi toikmivaksi (viestissä esim. näkymätön 1x1 pix kuva). Vaikka osoite lienee on ties millä listoilla, niin ei mahd. uutta trackeriä kannata vahvistaa.

 

Kunniamerkki

Sain paljon vastaavia viestejä ja jopa FB:ssa mukamas tykkäsin sadoista sivustoista - tarkistin onko tietojani kaapattu ja löytyi kaksi tahoa joidenka sivuilta oli asiakastietoni - salasana ja e-mail kaapattu. Vaihdoin niiden tiedot.FB:n salasanan ja käyttäjäprofiilin e-mailn vaihdoin niin FB ongelma poistui, mutta roskapostia tulee päivittäin. Ko. sivusto jolta infon sain on: Selvitä, ovatko henkilötietosi vuotaneet nettiin | F‑Secure (f-secure.com)

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +2

Kiitos.

Työkalun mukaan ainoa tietovuoto osoitteelleni on Deezer 01/2023.

Poistin välittömästi kyseisen palvelun käytöstä, irtisanoin ja siirsin soittolistat Spotifyyn.

Roskaposteja tulee edelleen, mutta deletoin ne napin painalluksella.

Osallistu keskusteluun