Vastattu

Missä Elisan ympäristö- ja sosiaalinen vastuu?

  • 13 January 2021
  • 4 kommenttia
  • 357 katselukerrat

Hei! 

Asiani koskee Elisan läpinäkyvyyttä vastuuasioissa. Sivuillanne ei missään ilmene, otatteko toiminnassanne ympäristöasioita huomioon. Sosiaalisesta vastuusta puhumattakaan.

Missä laitteet valmistetaan? Mistä materiaaleista? Maksetaanko työntekijöille siedettävää palkkaa? Millaiset ovat työolosuhteet? Mikä on Elisan hiilijalanjälki? Tiedättekö ylipäätänsä, mitä myytte? 

Lisäksi mietityttää hyvin paljon Elisa Viihde -digiboksien vastuullisuus. Kun sopimus päättyy, mitä käy laitteelle? Onko se vain roskaa sen jälkeen? Otatteko vastuun laitteen oikeaoppisesta kierrätyksestä käytön loputtua, ja voisiko laitteet käyttää uudelleen? 

Nykyaikana on oletusarvoista, että yritys tuntee vaikutuksensa ja myös informoi asiakkaitaan. Toivon siis läpinäkyvyyttä toimintaanne.

​​​​

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Keinotekoinen 13 January 2021, 10:44

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Kiitos viestistäsi. Täältä voit käydä lukemassa lisää:

https://elisa.fi/yhtiotieto/vastuullisuus/

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Jos tilaan Elisan verkkokaupasta uuden pyykinpesukoneen, niin järjestääkö  Elisa vanhan pyykinpesukoneeni kierrätykseen kohtuullisin kustannuksin?

Jos tilaan Elisalta uuden kaapelimodeemin, niin voinko palauttaa vanhan kaapelimodeemin Elisalle kierrätettäväksi kohtuullisin kustannuksin?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Moikka!

@sakarialanne antoikin linkin, tuosta linkistä pääsee lukemaan Elisan vastuullisuudesta. Ilmastonmuutoksen hillintä ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on yksi Elisan päätavoitteista ja osa strategiaamme jo vuodesta 2009 saakka.

Kun Viihteen sopimus päättyy, toimii digiboksi edelleen antenni/kaapeliverkon digiboksina, kuitenkin ilman tallenneominaisuutta tai suoratoistopalveluita. 

Myymälöihimme voi palauttaa kyllä esimerkiksi vanhan puhelimen, modeemin tai vanhan digiboksin kierrätettäväksi, eikä tästä peritä maksua. Sen sijaan suurempia kodinkoneita, kuten pesukoneita, meillä ei ole mahdollista tällä hetkellä hoitaa kierrätykseen. Vien tästä kuitenkin kehitysideaa eteenpäin, olisiko meille mahdollista tulevaisuudessa saada kyseinen palvelu!

Uutta puhelinta hankkiessa kannattaa myös tutustua Vaihtoetuun, joka on kätevä tapa kierrättää vanha puhelin. Em. linkistä voi tarkistaa kuinka paljon vanhasta puhelimesta on mahdollista saada hyvitystä uuden puhelimen hankintahinnasta. Vaihtoetu on käytössä Elisan myymälöissä!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Eli Elisa ei toimi vastuullisesti, koska Elisa ei pysty hoitamaan pyykinpesukoneiden kierrätystä mitenkään. Myös verkkokaupasta ostetun uuden laitteen korvannutta vanhaa laitetta ei voi palauttaa helposti, koska se pitää viedä myymälään. Itseasiassa toimintanne saattaa olla jopa hieman lainvastaista tässä suhteessa, koska ette tarjoa kohtuullista kierrätyspalvelua verkkokaupasta ostetuille tuotteille. Oikeat kodinkoneliikkeet kyllä tarjoavat vanhan laitteen poisvientiä kohtuullisella maksulla.