Vastattu

Applen suojattu lähetys ei toimi Elisan 4G-verkossa

  • 23 May 2023
  • 6 kommenttia
  • 496 katselukerrat

Hei!

onkohan Elisan 4g verkossa jotain ”estoja” Applen suojatun lähetyksen käytölle. Nimittäin wifi verkossa netti toimii suojatun lähetyksen kanssa ongelmitta. Kun siirryn 4g verkkoon ei meinaa safarin kautta juuri koskaan toimia netti vaan aina joutuu laittamaan suojatun lähetyksen pois päältä. Eli rajoittaako Elisa tämän applen ominaisuuden käyttöä verkossaan? Ongelma on jatkuva ja tosiaan selkeästi yhteydessä siirryttäessä mobiiliverkkoon. Wifin kanssa toimii aina. 

 

 

EDIT 23.5.2023 // muokattu otsikkoa hieman kuvaavammaksi, ja siirretty Apple-tuotteiden keskustelualueelle -draakki

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 23 May 2023, 08:48

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Verkossa ei ole varsinaista estoa, mutta toiminto taitaa edellyttää suojatun nimipalvelun käyttöä. Ja kun tätä ei Elisan nimipalvelimilla ole, niin Applen laitteet heittävät pyyhkeen kehään.

Applen laitteissa käyttäjä ei tainnut päästä itse asettamaan nimipalvelimia mobiilidatalle? Yritä etsiä joku nimipalvelimenvaihtosovellus, kuten vaikka Cloudflaren 1.1.1.1.

Lue myös:

Hei!

 

kiitos vastauksesta!! Eli liittymänvaihdos auttaisi varmaan tässä parhaiten vai onkohan muilla operaattoreilla sama homma!? Olisi kiva pitää päällä tuo kun kuitenkin hyvän suojan antaa selailuun..

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

En ole kuullut, että muillakaan operaattoreilla olisi suojattu nimipalvelu käytössä. Eli parasta yrittää saada se puhelin/tabletti käyttämään sellaisia nimipalveluita, joista Apple tykkää.

Ok! Kiitos paljon vastauksesta. On kyllä harmi että ei toimi ilman kikkailuja mutta minkäs tekee. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että missä tapauksessa Iphone valittaa suojatusta lähetyksestä? Onko sinulla normaalin Icloudin sijasta plussa versio? 
Minulla ei moista ilmoitusta tule vaikka poistun wifiverkosta

On joo Icloud plus(suojattu lähetys vissiin on vaan icloud + kanssa. Jos on normi icloud niin ei voi käyttää). Ja ongelma alkaa heti kun poistuu kotoa. Eli mitään varsinaista virheilmoitusta ei tule. Safari vaan ei enää lataa sivuja. Joskus todella harvoin hetken toimii mutta 95% varmuudella safarilla selailu ei onnistu suojatun lähetyksen kanssa jos ei ole kodin wifi verkossa.  Pitää mennä iphonen asetuksiin ja laittaa suojattu lähetys pois päältä. Sitten sivut safarilla aukeaa. 

Osallistu keskusteluun