Digiboksi N7800 pätkii vaikka tehdasasetukset palautettu

  • 2 February 2021
  • 39 kommenttia
  • 2991 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

39 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Joo täällä edelleen samaa ongelmaa. Jatkunut jo ainakin kolmisen viikkoa. Ihan satunnaisesti tulee.

Sama ongelma kellonajasta riippumatta. Sekä päätelaitetta että modeemia resetoitu ja nopeudet testattu. Sellaisen huomasin, että ainakin minun digiboksi päivittää jokaisen resetoinnin yhteydessä uudelleen samaan versioon (8.4.03-135). Mahtaako päivityksessä tai päivitysprosessissa olla jotain pielessä, sikäli kun tämä edes on yhdistävä tekijä?

Masiinan speksit :

Tyyppi : n7800-T2C-4-AB2

id : 780F23170591E3E201X

p/n : prn27000F023-01

 

Samaa settiä täälläkin Elisan tallenteiden kanssa premium netgemillä, noin pari viikkoa sitten alkaneet nämä kuvan jäätymiset ja nyt tänään äänen katoaminen. Vaihtelee koska tapahtuu ja välillä tapahtuu jopa muutamien minuuttien välein. Nettiyhteydet toimii kuitenkin hyvin, todennäköisesti vikapiste olisi näiden kaikkien palautteiden pohjalta itse viihde boksista, ehkä mahdollisesti jostain päivityksestä. Lähtenyt toistaiseksi aina toimimaan, kun painaa takaisinpäin kelausta ja heti perään play näppäintä.

N7800 täällä, pari viikkoa sitten olin pätkimisestä yhteydessä vikailmoituksiin, totesivat korjauksen olevan tulossa piakkoin, ei ole näkynyt. Tätä on itsellä nyt reilun kuukauden verran ollut, eikä mitään parannusta ole näköpiirissä. Itsellä on suhteellisen pitkä pinna, mutta pakko todeta, että jos oikeasti olisi tahto korjata asia, tällaista ei tarvitsisi kuukausia pyöritellä. Ongelma koskettaa kuitenkin aika montaa asiakasta, ja kun Viihde-boksin pääasiallinen idea on toi tallenteiden striimaus, eikä se nyt toimi, niin hieman on erikoista ettei asiakkaiden ostamaa palvelua saada kuntoon.

Eilen uusimpana ongelmana tuli, että kuva ja ääni molemmat pysähtyivät kesken kaiken, eikä tallenteen katselu tuosta enää edennyt, vaikka yritti selata taakse päin, painaa pausea tms. Täydellinen jämähdys paikoilleen, piti käydä tallennevalikossa uudelleen valitsemassa sama tallenne katseluun. Normaalistihan käy niin, että kuva pysähtyy ja ääni jatkuu. Lisäksi normaalia on nykyään ollut se, että kuva hyppää omia aikojaan eteen päin, monesti jokusen minuutin, paikoin vain joitain sekunteja tai kymmeniä sekunteja.

Tässä samallahan Elisa yrittää tyrkyttää uutta Premium-palveluaan, jossa saisi maksaa vitosen ekstraa uudemmasta digiboksista. Ei ensimmäisenä tule mieleen, että tekisikö tässä kahden vuoden määräaikaisen sopimuksen viiden euron lisämaksulla kun nykyinenkään palvelu ei toimi kuten pitäisi, eikä asiaa saada korjattua. Onneksi ei ole enää itsellä määräaikaisuutta, tästä pääsee nopeastikin eroon. Hieman ohuet on kuitenkin saumat kaupata kalliimpaa palvelua tässä tilanteessa. Harva ehtii ja jaksaa valittaa ongelmistaan, suomalaisilla kun on tapana vain tyytyä, jos jokin ei toimi, ongelmia on varmasti paljon useammilla kuin Elisalla on edes käsitys. Mielenkiintoista olisi tietää, kuinka monen tuleviin ostopäätöksiin tällainen palvelun toimimattomuus vaikuttaa, eikä puhuta pelkästään Viihteen palvelujen ostoista, vaan Elisan yleisellä tasolla. Joskohan sitä jossain vaiheessa vuotta löytyisi henkilö, joka saisi striimauksen kuntoon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Suuret pahoittelut näistä ongelmista vielä omasta puolestani :pensive:  teemme kovasti töitä että saisimme tämän kuntoon, korjaustoimenpiteitä on tehty jo runsaasti ja häiriön syypää on onneksi saatu rajattua.

Vika koskettaa tosiaan pääsääntöisesti Elisa Viihteen tallenteita, livekanava-lähetyksiä, HBO Nordicin sisältöjä ja Vuokraamon elokuvia, sisältöjä katsellessa kuva tai ääni saattaa pätkiä ja pysähtyä. Hätäapuna ongelma yleensä poistuu joko odottamalla hetken, vaihtamalla kanavaa tai aloittamalla katselun uudelleen.

Koska ongelman juurisyy on saatu rajattua emme aktiivisesti tarvitse enää lisää esimerkkejä ongelman rajaamiseen, mutta iso kiitos kaikille jotka ovat tänne kertoneet tilanteestaan lisätietoja. Kiitos kärsivällisyydestä! Lisätietoja voi kurkata vielä tästä tiedotusketjusta.

Mitta tuli täyteen. Luovun digiboxista.

Samat ongelmat toistuvat kerta toisensa jälkeen ja pystyvät vielä kehittämään uusiakin. On vihdoinkin uskottava, etteivät vaan osaa testata muutoksiaan ennen niiden tuontia tuotantoon.

 

Käyttäjätaso 7

Mitta tuli täyteen. Luovun digiboxista.

Samat ongelmat toistuvat kerta toisensa jälkeen ja pystyvät vielä kehittämään uusiakin. On vihdoinkin uskottava, etteivät vaan osaa testata muutoksiaan ennen niiden tuontia tuotantoon.

 


Sanos muuta. :wink:

Olen seuraillut Elisan sekoilua digiboksiensa kanssa jo kymmenkunta vuotta ja sama meno on vain jatkunut ja jatkunut , vaikka bokseja on juklkaistu erilaisia puolen tusinaa.

Aina vaan se patenttiratkaisu on ollut Elisalta buuttaa ja palauttele tehdasasetuksia vähän väliä. No kun ei osata , niin sitten ei osata.

Itse tein asiasta johtopäätökset jo viisi vuotta sitten eikä ole tarvinnut katua. Nykyistä boksiani ei ole tarvinnut buutata moneen vuoteen. No se ei olekaan Elisan.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Eiliseltä Putouksen tallennuksen katselulla kaksi kertaa kuva jäätyi mutta ääni eteni ja sen verran kehitystä tapahtunut että näillä kerroilla jäätyminen oli sen verran lyhyt että homma jatkui itsestään kun en vielä ehtinyt painaa pausea. 

Käyttäjätaso 3

Onko tuohon tulossa korjausta? Nämä ongelmat tuntuvat olevan joka päiväisiä, yleensä kuva pysähtyy muutamaksi sekunniksi, tosin vikaa on ollut myös äänen kanssa. 

Korjausta on kyllä tulossa mahdollisimman pian. 

 

Eli mitähän ”mahdollisimman pian” tarkoittaa? Ongelmat olleet viikko tolkulla….

Tämmöisestäkin olisi ihan hyvä tiedottaa, edes jonkinlaista arvausta. 

Yritin just katsoo tallennetta ja 30s-1min20s pysty katsoo ja sit kuva jäi jumiin mutta ääni jatkuu. Uudellen käynnistys ei auta ollenkaan vaan sama jatkuu. 6 kertaa kun kokeili ja sama vaan toistuu ni ei jaksa enää kattoo tallenteita. Ihme ettei tällästä saada viikkoihin korjattua. Boksina N7700

Käyttäjätaso 2

Veikkaan että elisa mielestä tämä on jo korjattu. Häipynyt ainakin ajankohtaista ilmoituksista boxilta. Jotain munattu päivityksessä mut eipä paljon nappaa 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Viasta tulee nopsaan ominaisuus. No onneksi en itse paljoa kyseistä boxia käytä. Mielestäni ne boxit ovat järjestelmällisesti olleet viallisia. Ei niin montaa tehdasresettiä ja virtajohdon tuuletusta mitä nuo boxit vaatii niin ketään kestä. Boxit pois niiltä ketkä vois ohjelmat saada Elisa sovelluksen kautta älytöllöttimiins. Mailma pelastuu, kun ei tarvii tommosta muoviroskaa tunkea ulos.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Veikkaan että elisa mielestä tämä on jo korjattu. Häipynyt ainakin ajankohtaista ilmoituksista boxilta. Jotain munattu päivityksessä mut eipä paljon nappaa 

Vikaa on jonkin verran vielä päällä. Osittain saatu jo korjattua. 
 

 

Käyttäjätaso 3

Orivedellä ainakin ongelmat jatkuu.

Myös tv opas sairaan hidas