Elisa Viihde 10 vuotta!

  • 2 heinäkuu 2019
  • 89 kommenttia
  • 5984 katselukerrat
Elisa Viihde 10 vuotta!

Näytä ensimmäinen kirjoitus

89 kommenttia

Kukapa uskoisi, että Elisa Viihde täyttää tänä kesänä jo 10 vuotta! Kauas on tultu palvelun ensimmäisistä versioista, sillä ihan ensimmäiset Elisa Viihde-boksit toimivat vain kiinteillä laajakaistoilla tietyillä paikkakunnilla. Elisa Viihde löysi uskollisen käyttäjäkuntansa nopeasti ja visioita uusista ominaisuuksista syntyi.

Matkan varrella on toivottu mm. Viihdettä ilman laajakaistaa, mahdollisuutta kahteen digiboksiin, mahdollisuutta katsoa tallenteita sovelluksella ja mm. chromecast-tukea Android-sovellukseen. Moni näistä toiveista onkin toteutunut matkan varrella ja monta uutta juttua on varmasti vielä edessämme 😊

Mitä sinä vielä kaipaisit Elisa Viihteeseen? Kerro, me lupaamme vastailla kysymyksiin ja viedä toiveitanne eteenpäin 😊

Tai kerro meille mikä on Elisa Viihteessä parasta ja mitä sinä tai perheesi käytätte eniten? Entä mitä ominaisuutta sinä suosittelisit muille?
Jos on päässyt käymään niin, että et ole vielä viihteeseen tutustunut, niin lue lisää Elisa Viihteen juhlatarjouksesta. Tutustu tarjoukseen elisa.fi/Viihde10vuotta
Keskusteluun 2.7.2019-4.8.2019 välisenä aikana osallistuneiden kesken arvomme Samsung Galaxy Tab A 10.5 -tabletin väri musta, arvo 349 €.

Arvonnan säännötKaikista 2.7.2019 – 4.8.2019 OmaYhteisön Elisa Viihde 10 vuotta -keskusteluun (https://yhteiso.elisa.fi/) osallistuneiden keskuudesta arvotaan 1 voittaja, joka voittaa palkinnoksi Samsung Galaxy Tab A 10.5 -tabletin. Kilpailun voittaja arvotaan 5.8.2019 ja voittajalle ilmoitetaan OmaYhteisön yksityisviestillä. Mikäli voittajaa ei tavoiteta viimeistään 7.8.2019 valitaan tilalle uusi voittaja 8.8.2019.

Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi, Elisa Oyj vastaa arpajaisverosta. Elisa Oyj:n henkilökunta perheineen ei voi osallistua kilpailuun. Elisa ei vastaa siitä, että tietojärjestelmien, Internet-yhteyksien tai muiden ohjelmien toimimattomuuden tai virheiden takia tieto kilpailuun osallistumisesta ei päädy Elisalle asti. Elisa pidättää oikeuden julkaista voittajien kilpailuun osallistuessaan käyttämät nimimerkit sekä valitsemiaan otteita voittajien OmaYhteisössä julkaisemista teksteistä valitsemissaan medioissa.

Ruutua katsoessa pätkii, etenkin kun katsoo pesäpalloa tai jotain sarjaa niin pätkii välillä tosi paljon. Asialle voisi tehdä jotain.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Tässä ideoita:


  • Hinnat kilpailijoiden tasolle. iTunes on halvempi ja toimintavarmempi palvelu vuokrata leffoja. Ja sieltä saa leffat paremmalla kuvanlaadulla


Otitko huomioon sen että siihen 39,90 sisältyy myös itse laajakaista?

  • Kehittäkää AndroidTV applikaatiota, jotta pääsee eroon erillisistä purkeista. ei kai niitä kukaan halua, jos on AndoridTV?


Kyllä minä mielummin käytän erillistä boksia koska tallennan maksukanavia htpc:lle, älytv:ssä tämä ei onnistuisi. Miksi ei voisi antaa asiakkaalle vaihtoehdon: haluatko tv-appin vai boksin? Miksi muka ne boksit pitäisi hävittää? Ai nii ja meillä kaikilla ei edes ole Android-tv:tä, itse koen sen turhana ja jopa tietoturvariskinä!

Se mitä itse toivoisin olisi se että boksi "heräisi" stand-by tilasta kun tietty ohjelma alkaa, eli boksissa olis kello ja sen myötä onnistuisi jonkinlainen ajastus ja siirtyminen halutulle kanavalle, eli vaikka ei voi verkkoon tallentaakaan maksukanavia niin boksi kuitenkin heräisi ja siirtyisi ko. kanavalle jolle on tiettyyn ohjelmaan asetettu "muistututus".

Tässä ideoita:


  • Hinnat kilpailijoiden tasolle. iTunes on halvempi ja toimintavarmempi palvelu vuokrata leffoja. Ja sieltä saa leffat paremmalla kuvanlaadulla
Otitko huomioon sen että siihen 39,90 sisältyy myös itse laajakaista?En, koska maksan Viihteestä vain iOS applikaatiosta (noin 6 €/kk) ja käytän AndroidTVn applikaatiota (ja laajakaista tulee työnantajan piikkin). Käytän Viihdettä lähinnä vain tallentamiseen, siihen se on erittäin hyvä. Telkussa on myös kovalevy, mut sitä ei tule käytettyä ollenkaan. Mutta vuokraus onkin eriasia.. Leffojen vuokraus on noin 10-20% halvempia iTunesissa ja se toimii AINA, saa myös paremmalla laadulla (4k, HDR). Ostoleffojen hintoja en ole verrannut.

Voisin veikata, että sitä mukaa kun telkkarit vaihtuu, niin boksit jää unholaan ja applikaatiot tulee tilalle. Areenat, Netflixit jne saa suoraan telkkariin, jossa kaukosäädinkin toimii paremmin mitä Viihteen boksissa (jossa piti ainakin ennen tähdätä tarkasti boksiin, että se toimi.. ja muutenkin boksi lagasi paljon... toivottavasti toimii nykyään jouheemmin).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tallennusten ajastus kuntoon!

Eli toimisi yhtä hyvin kuin videonauhuriaikaan PDC-avusteinen tallennus, jossa tallennus alkoi silloin, kun ohjelma oikeasti alkoi ja loppui, kun ohjelman lähetys loppui.

Olisi hyvin simppeliä toteuttaa nykyisin, koska ohjelmien vaihtuessa vaihtuu myös digi-tv:ssä nähtävä ohjelmatieto. Siis tuo tieto vaihtuu silloin, kun ohjelmakin (aivan, kuten PDC) eikä kellonaikojen mukaan.

Elisan mukaan tallennusaikaa ei voi muuttaa, jos ohjelman lähetysaika hieman muuttuu tai ohjelmien lähetys on myöhässä tai loppuottelu pitkittyy jatkoajalle. KATIN KONTIT. Eivät ihmiset halua tallentaa esim TV4:ta klo 21:00-23:05, vaan haluavat tallentaa tietyn ohjelman, jonka lähetysaika on suurinpiiretin tuollainen.

Jos tekijäoikeusneuvotteluisssa (joiden taakse on aina menty turvaan tässäkin asiassa) on sorruttu kellonaikatallennuksiin, niin katse peliin ja seuraavissa neuvotteluissa esille, että sopinee kaikille, että tallennetaan se haluttu ohjelma silloin kuin se tulee. Näin ko. kanavan ohjelmien katsominen helpottuu ja lisääntyy.

Samoin säästyy ehkä tallennustilaakin, kun tunnin ohjelma vie tunnin tilaa eikä vajaata 70 minuuttiia kuten nyt, kun sekä eteen, että taakse jätetään ylimääräistä aikaa, että ohjelman ehkä näkee kokonaisuudessaan.
Tallennus helppoa ja viimeisin uudistus joka poistaa päällekkäisyydet oli tarpeen.
Maksukanavilta tallennus oli hyvä lisä.
Käyttäjätaso 1
Kokemusta ei Elisa Viihteestä ole, mutta 4K-materiaalin määrää saisi tietysti aina lisätä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kokemusta ei Elisa Viihteestä ole, mutta 4K-materiaalin määrää saisi tietysti aina lisätä.

Ensin vain Elisa Viihteeseen tarvittaisiin laite, joka kykenisi 4K-materiaalia toistamaan. Jos käyttää esim. television omaa sovellusta tai Chromecast Ultraa, 4K-sisällön ajankohtaisuus on ihan toinen juttu. Nuo Viihteen Netgemit kykenevät korkeintaan Full HD -tarkkuuteen, joten Elisan pitäisi päivittää digiboksit 4K:n kanssa yhteensopiviksi, jotta kaikki asiakkaat olisivat samalla viivalla.
Käyttäjätaso 3
Itse käytetty vuosia elisa viihdettä boksilla, oltu tosi tyytyväisiä. Ohjelmakirjastot on ihan huippu, kun helppo ajoittain ottaa käyttöön ja katsoa itseä kiinnostavia elokuvia ja sarjoja.
Aition alkuperäissarjat ovat olleet todella hyviä myös.

Helppo appi puhelimessa, ohjelman saa talteen vaikka reissun päällä ja toki mahdollisuus myös katsoa kännykällä tai tabletilla ettei ole sidottu boksiin...

Nykyisellään viihde Tupla palvelu hyvä, kun saa vähän edullisemmin kakkos telkkariin myös laitteen ja samat tallenteet 3 kertaisella tallennustilalla, verrattuna yhteen boksiin. Vuosien varrella moni asia mennyt paljon parempaan suuntaan ja risuja en anna kuin pitkistä 2v määräaikaisuuksista, joka umpeen mennessä jatkuu usein taas 2 vuotta määräaikaisena jonkun 10 n vuokraleffaa "ilmaiseksi" tarjouksen yms muodossa, kun pitäisi olla niinpäin, että jos pitkään pitänyt, ilman pakkoa, niin ajoittain tarjottaisiin pysyville asiakkaille enemmän juttuja, ilman sitovia määräaikaisuuksia.

Vuosien varrella boksit myös parantuneet ja nopeutuneet selvästi ja katkoksia on kohtuu harvoin palvelimilla.

Kyllähän me tyytyväisiä asiakkaita Viihteen suhteen ollaan jatkossakin, vaikka määräaikaisuudet katkeaa aikanaan, niin miksi hyvää vaihtaa, varsinkin kun 4 vuotiaasta alkaen osaavat boksia käyttää ja kaivaa mieleisensä ohjelmat itse, mikä on monilapsisessa perheessä iso helpotus. Hyvä valikko, kuvakkeet, selvä myös lukutaidottomille siis 🙂

Tallenteiden tuplien poisto myös tosi hyvä juttu, on helppo ajoittain käydä läpi tuplat, verrattuna aikaan ettei mahdollisuutta ollut.

Myös tietyn ohjelman tallentaminen automaattisesti ennalta määrättyyn alihakemistoon on hyvä, ettei kaikki aina mene vaan tallenteet hakemistoon, vaan voi itse valita, jos näkee vähän vaivaa ajastusta tehdessä 🙂
Katson päivän tv-ohjelmat sen padiltä/puhelimesta. Nopeiten se onnistuu telkku.comin appilla. Viihde app lagaa hieman avautuessa (ipad air, ekat noin 2 sek ruutu on valkoinen/tyhjä) ja avaamisen jälkeen on vielä valittava Ohjelmaopas. Viihde appissa ei myöskään ole samanlaista nyt-menossa näkymää, jossa ois nykyinen ja pari seuraavaa ohjelmaa listattuna.

tätä voisi parantaa/nopeuttaa/selkeyttää.
Parasta Elisa Viihteessä on, että sinne on alkanut tulla huippuja sarjoja, kuten Bullets.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki


Tässä ideoita:


  • Hinnat kilpailijoiden tasolle. iTunes on halvempi ja toimintavarmempi palvelu vuokrata leffoja. Ja sieltä saa leffat paremmalla kuvanlaadulla
Otitko huomioon sen että siihen 39,90 sisältyy myös itse laajakaista?

En, koska maksan Viihteestä vain iOS applikaatiosta (noin 6 €/kk) ja käytän AndroidTVn applikaatiota (ja laajakaista tulee työnantajan piikkin). Käytän Viihdettä lähinnä vain tallentamiseen, siihen se on erittäin hyvä. Telkussa on myös kovalevy, mut sitä ei tule käytettyä ollenkaan. Mutta vuokraus onkin eriasia.. Leffojen vuokraus on noin 10-20% halvempia iTunesissa ja se toimii AINA, saa myös paremmalla laadulla (4k, HDR). Ostoleffojen hintoja en ole verrannut.

Voisin veikata, että sitä mukaa kun telkkarit vaihtuu, niin boksit jää unholaan ja applikaatiot tulee tilalle. Areenat, Netflixit jne saa suoraan telkkariin, jossa kaukosäädinkin toimii paremmin mitä Viihteen boksissa (jossa piti ainakin ennen tähdätä tarkasti boksiin, että se toimi.. ja muutenkin boksi lagasi paljon... toivottavasti toimii nykyään jouheemmin).Onko se pois keltään, tai sinultakaan jos Elisa tarjoaa tv-applikaation rinnalla boksia? Ei mielestäni ole joten annetaanko meidän boksin omistajien pitää boksimme, jookos? Sitäpaitsi tv-applikaation kautta et voi tallentaa htpc:lle tai dvd:lle yhtikäs mitään. Maksukanavista puhumattakaan.
Oli karvas ylläri että kanavat 4, sub ja muutama muu eivät enää ole suoraan katseltavissa Viihteen modeemin kautta, jos käytössä ei ole Elisan verkkoyhteys. Muutto valokuitukiinteistöön toi tämän pikku ”fiitserin” esiin ja juuri kun ajattelin että nyt alkaa nopeus riittää... Ja niin vaan lähti Viihteen modeemipurkki valon nopeudella irti televisiosta eikä sitä enää käytetä tuon umpityperän rajoituksen vuoksi. Koko Viihteen pitkä asiakkuuteni meni nyt uudelleen arviointiin, muitakin vastaavia palveluja kun on eikä niissä suorien tv-kanavien katsominen ole mikään ongelma. Lisäksi laittakaa tuki palvelunne kuntoon: sylettää tämä yleistynyt tapa siirtää kuluttajapuolen tukikyselyt jonkun ihme yhteisön alle jossa on enemmän hyviä arvauksia ja besserwissereitä kuin palveluntarjoajan kirjoittamaa faktaa. Mistä minä oikein maksan? #sapettaa #olijoskushyväpalvelu #teliadnahbojamuutvaihtoehdot
Tallennusominaisuudet plussaa: Elisa Play, jatkuva tallennus sarjoille, keskenkaiken tallennus ja -katsominen. Sekä HD-kanavat IPTV:n kautta plussaa. Toivoisin että maksukanavia voisi katsoa myös Rinnakkaisboksilla samaan hintaan kuin pääboksilla.
Elisa Viihteen parhaudesta voidaan olla kyllä montaa mieltä. Oman kokemukseni mukaan ohjelmakurjastojen hakutoimintoa pitäisi parantaa sekä ohjelmakirjastojen alkunäkymää parantaa niin että sieltä löytäisi helpommin ohjelmat. Nykyisellä ratkaisulla on erittäin hankalaa ja työlästä löytää mitään ohjelmia jos ei jo valmiiksi tiedä mitä hakee tai aikoo katsoa. Määräaikaisuuden voisi myös poistaa,niinkuin muistakin Elisan kuluttajille suunnatuista palveluista.
Hyvää on tietysti se että kanavia riittää jos haluaa...
Käyttäjätaso 2
Se että maksukanavia ei saa tallennettua, on se suurin miinus. Tähän liittyen myös se, että digiboksiin ei saa liitettyä edes omaa ulkoista kovoa johon tallennuksen voisi tehdä, jos serverille tallennus on mahdotonta tekijänoikeuksien puolesta. Käsittääkseni kilpailevalla taholla tämä on lisämaksua vastaan mahdollista.
Ei ole nykyaikaa että ohjelmia on pakko katsoa juuri silloin kun ne oikeastikin tulee. Enemmänkin menneisyydeltä maistuu.
Mutta ne asiat mitkä on hyvin: aivan loistava mobiilisovellus ja tallennusten helppous.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Se että maksukanavia ei saa tallennettua, on se suurin miinus. Tähän liittyen myös se, että digiboksiin ei saa liitettyä edes omaa ulkoista kovoa johon tallennuksen voisi tehdä, jos serverille tallennus on mahdotonta tekijänoikeuksien puolesta. Käsittääkseni kilpailevalla taholla tämä on lisämaksua vastaan mahdollista.
Ei ole nykyaikaa että ohjelmia on pakko katsoa juuri silloin kun ne oikeastikin tulee. Enemmänkin menneisyydeltä maistuu.
Mutta ne asiat mitkä on hyvin: aivan loistava mobiilisovellus ja tallennusten helppous.

Tää on kyllä harmillista omastakin mielestä. Sopimusteknisiä juttuja, mutta joillakin maksukanavilla on onneksi Arkisto-ominaisuus Viihteessä missä ohjelmat säilyy viikon tai kaksi katsottavissa.
Helppo käyttää, lapset löytää omat tallennukset omista kansioistaan.
Paljon käytetään sitä, että laitetaan joku ohjelma tallennukseen ihan vasta lopussa, että näkee alusta saakka.

Kun katson telkkaria niin, olisi hyvä, että sen voisi pistää pauselle hetkeksi. Nyt pitää laittaa tallennus päälle ja etsiä ohjelma tallenteista ja sieltä kohta mihin jäi.

Olisi myös hyvä, että löytyisi viimeksi katsellut tallenteet digiboxilta, kuten sovelluksessa jo on.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Kun katson telkkaria niin, olisi hyvä, että sen voisi pistää pauselle hetkeksi. Nyt pitää laittaa tallennus päälle ja etsiä ohjelma tallenteista ja sieltä kohta mihin jäi.

Olisi myös hyvä, että löytyisi viimeksi katsellut tallenteet digiboxilta, kuten sovelluksessa jo on.


Tuo on must-ominaisuus. Ennen oli, mutta ilmeisesti asiakaskyselyn perusteella se on poistettu. Elisahan kehittää ominaisuuksia ja palveluja asiakaslähtöiseisesti. 😂
Tallennus on hyvä. Ja tarjonta on monipuolinen
Mitä sinä vielä kaipaisit Elisa Viihteeseen?
Toimivaa Netflixiä. Joudumme melkein päivittäin palauttamaan tehdasasetukset Elisa Viihteeseen, jotta Netflix toimii. Yleensä Netflixin sovellus kyllä aukeaa, mutta kun aloitat katsomaan jotakin, lataus jää kesken ja koko sovellus sulkeutuu itsestään.
Tallennus on erinomainen, meillä tällä hetkellä yksi digiboksi mutta olisiko mahdollista saada toinen boksi toiseen huoneeseen?
Suomalaisia sarjoja lisää aitioon! Vanhoja ja uusia.😊
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Tallennus on erinomainen, meillä tällä hetkellä yksi digiboksi mutta olisiko mahdollista saada toinen boksi toiseen huoneeseen?
Suomalaisia sarjoja lisää aitioon! Vanhoja ja uusia.😊


On toki mahdollista saada kakkosboksi toiseen huoneeseen, sen nimi on Elisa Viihde Tupla ja maksaa 14,90 euroa kuussa. Tallennustila kolminkertaistuu tuon palvelun myötä.
Samat tallenteet on käytettävissä molemmilla bokseilla.
Huom! Elisa Viihteen pääboksi ja Elisa Viihde Tupla -boksi vaativat omat kanavapakettitilauksensa.

https://elisa.fi/viihde/esittely/
Helppo käyttää, osaa niin lapset kuin mummakin. Mutta olisi kiva, jos saisi lempiohjelman ladattua myös laitteelle, kun aina ei ole nettiä käytössä (esim lentokoneessa)
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Helppo käyttää, osaa niin lapset kuin mummakin. Mutta olisi kiva, jos saisi lempiohjelman ladattua myös laitteelle, kun aina ei ole nettiä käytössä (esim lentokoneessa)
Tää olis kyllä ehdottomasti kiva ominaisuus 🙂 Nyt kun tallennushomma perustuu verkkotallentamiseen ja siinä on omat lakipykälänsä, ei tuo laitteelle lataaminen kurja kyllä onnistu 😞
Kaipailisin Elisa viihteeltä omaa sovellusta tv:seen. Harvoin jaksan elisa viihteen omaa digiboxia käynnistellä. Palvelu olisi käytännöllisempi ja sitä tulisi käytettyä aktiivisemmin sovelluksen kautta. Digiboxin hankkiminen ei edes olisi näin välttämätöntä ja Elisa varmasti säästäisi laitekustannuksissa. itsekin siitä luopuisin. Puhelimen Elisa viihteen sovellus on päivittäin käytössä ja se on oikein toimiva kokonaisuus.

Osallistu keskusteluun