Vastattu

tekstitys puuttuu ylen kanavilta tallentaessa


Ylen kanavilta tallentaessani esim ulkolaisia sarjoja, tekstitys puuttuu. Ohjeistatte tallenteen aikana valitsemaan kieleksi Suomi. Mutta ongelma on se kun en ole paikalla painamassa mitään nappuloita ja kun katson myöhemmin ohjelmaa, tekstitytä ei saa siihen mitenkään.
Miten ongelma korjataan?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi meikkah 30 May 2019, 18:01

Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Oletko kokeillut toiston aikana siirtyä nuolinppäimellä alareunassa oikealla näkyvän hammasraras kuvion kohdalle, siitä voi valita ääniraidan ja tekstityskielen.Tuleeko sinulla ylen kanavien suomalaisiin tallennettuihin ohjelmiin automaattisesti suomenkielinen teksti?
Mikä vaivaa tekstitys lakkas toimimasta elisa viihteen tallennuksista eilen eikä toimi tänäänkään.?
Oletko kokeillut toiston aikana siirtyä nuolinppäimellä alareunassa oikealla näkyvän hammasraras kuvion kohdalle, siitä voi valita ääniraidan ja tekstityskielen.Tuleeko sinulla ylen kanavien suomalaisiin tallennettuihin ohjelmiin automaattisesti suomenkielinen teksti?

Nauhoitin TV 1:ltä Das Boot, ei tekstitystä. Eikä pääse valitsemaan mistään, kun ei ole näkyvillä ko. hammasratasta. Yleensä tekstit tulleet automaattisesti tallenteisiin. Vaikuttaisi muuttuneen viimeisen päivityksen aikoihin...
Kunniamerkki +1
Soitin 5 h sitten Elisan asiakaspalveluun tästä tekstitysten puuttumisesta, ja sieltä vastattiin, että se johtuu Elisan palvelinviasta.
Kiitoksia tekstitys hävis 26.5. Jälkeen äänitetyistä ylen ohjelmista. Hyvä tietää toivotaan että saavat kuntoon.
Väliaikaisratkaisu:

Täällä ainakin auttoi, kun boksin asetuksista valitsi Helppokäyttötoiminnot > Tekstitys > Hollanti.
Sitten tallenteen tekstiksi saa valittua suomen, kun laittaa tallenteen pyörimään, odottaa infopalkin poistumisen, painaa OK, siirtyy rataskuvakkeeseen > Valitse Tekstitys > Suomi.

Tuo pitää tehdä aina, kun käynnistää tallenteen.

Huom. Hollannin ollessa valittuna asetuksista suomenkielisissä tallenteissa on sitten suomitekstit (jos tarjolla), ne saa pois päältä vastaavalla tavalla valitsemalla tallenteen tekstiksi jonkun muun kuin hollannin.

Edit. Juuri huomasin, että myöskään luurilla esim. 29.5. tallennetussa Das Boot:in jaksossa ei näy tekstit, eli ilmeisesti kyseessä on sittenkin palvelinpään vika eikä johdu (ainakaan pelkästään) boksin päivityksestä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Helou kaikille! Pahoittelumme! 😞 Vika on tosiaan olemassa meidän päässä ja korjauksessa kovaa vauhtia! Toistaiseksi tekstitettynä noiden katselu onnistuu Areenan kautta mikäli ohjelma sieltä löytyy, koitetaan saada noihin tallenteisiin mahdollisimman pian tekstit mukaan kanssa
On näköjään korjattu.
Käyttäjätaso 1
Oikeastaan hyvä kun sattui tämä vika, hoksattiin että Areenasta näkyy isommalla tekstillä ja ehkä paremmalla kuvalla mutta se voi johtua mielihyvästäkin. Heitän tähän samalla yhyyt ynnynnyyt Netflix sovelluksenne luokattomasta tekstikoosta. Joku päivitys tosin on tehnyt sille hyvää kun ei ole tiltannut viime aikoina kertaakaan. Ja käytössä N7700 jos ei näy profiilista.

Digi-tv oli kesän käyttämättä. Kotiin palattuamme jouduin virittämään kanavat uudelleen.

Nyt Ylen kanavien tekstitys ei näy. Olen kokeillut kaikki kikat, ei apua. Onkohan tv niin vanha ettei se enää päivity?

Osallistu keskusteluun