Vastattu

Kaapelimodeemi siltausmahdollisuudella?

  • 19 April 2021
  • 6 kommenttia
  • 686 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Perin kyllästyneeni mobiilinettien epävakauteen ja 8Mbps adsl hitauteen päätin liittyä elisan kaapeliverkkoon kun se oli tällä alueella mahdollista kohtuullisella hinnalla.(Kuitu olisi maksanut 5 numeroisia summia...eli ilmeisesti sitä ei oikeasti haluta tarjota n. 4km etäisyydellä jyväskylän keskustasta.)

Elisa ei näytä tarjoovan nyt kuin yhtä kaapelimodeemi mallia jossa ei kuitenkaan näyttäisi olevan mahdollisuutta siltaavaan tilaan. Haluaisin käyttööni useamman julkisen ip osoitteen ja minulla on myös oma reititin mikä hoitaa sen asian hyvin.

Haluaisin mahdollisimman yksinkertaisen kaapelimodeemin ilman mitään kikkailuja tai ainakin ne pitää saada pois. Alueelleni ei näyttäisi nyt saavan kuin vain 250Mbps yhteyttä, mutta olisi kiva jos laite olisi kuitenkin sellainen ettei heti tarvitse vaihtaa jos nopeampia yhteyksiä tulee tarjolle.

DNA:lla näkyy olevan valikoimassa kaapelimodeemeja missä mahdollista määritellä portteja siltaavaksi, mutta mahtaako niitä saada toimimaan elisan verkossa?

Löytyisikö ehdotuksia mikä modeemi kannattaa hankkia?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi roopeg 19 April 2021, 10:31

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Moi @terpaa! Meillä on tosiaan tuo yksi Arriksen malli tällä hetkellä tarjolla ja siltaaminen kyllä onnistuu. Parin vuoden takaa löytyykin ketju, jossa on tästä kerrottu tarkemmin. :relaxed:

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Tarjoaa nyt mallia Kotiboksi TG2482. On vähän eri mallinumero kuin tuolla ketjussa, mutta hyvä jos tuon saa siltaavaksi.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Elisalla taisi olla käytössä docsis 3.0 eli mikätahansa docsis 3.0 modeemi käy, kun ilmoittaa Elisalle sen MAC numeron. Jossain suositeltiin Fritzboxia, mutta kamon käyttäjät osaavat opastaa paremmin. Yleensä modeemit ovat alaspain yhteensopivia eli voi hankkia vaikka docsis 3.1 modeemin.

Käyttäjätaso 5

Noista Fritzboxeista sekä muista meidän valikoiman ulkopuolisista laitteista on täällä Yhteisöllä aika paljon puhetta niin hyvässä kuin pahassa. :sweat_smile:  

Jos jokin kaapelimodeemi tarttuu jonkun sivun valikoimassa silmään, niin suosittelen sen mallilla hakemista täältä OmaYhteisöstä niin saa suoraan tietoa laitteen toimivuudesta meidän verkossa. 💡

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Nyt minulle on sitten kaapelimodeemiliittymä kytketty ja muutaman päivän testaamisella vaikuttaa ihan toimivalta.

Modeemiksi minulle tuli Arris TG2492s jonka löysin sopuhintaan käytettynä. Modeemista kytkin wlanit pois ja laitoin siltaavaksi.

En ole toistaiseksi huomannut ruuhkaa. 250/20 liittymällä speedtest.net antaa yleensä downloadia 245Mbps päälle ja uppi pysyy aina siinä 20Mbps. Ping antaa kyllä vähän toivomisen varaa. Yleensä 15ms, mutta vaihtelee jossain 10-18ms. Vähän suurempi ping taitaa kuitenkin olla kaapelimodeemiliittymissä aika normaalia.

Asentajan modeemilla missä yhteyttä ei ollut rajoitettu yhdisti 8/4 kanavat ja nopeus oli n.300Mbps sisään ja uppi oli 95Mbps luokkaa. Tällä alueella ei siis näyttäisi vielä antavan gigaseen yhteyteen tarpeeksi kanavia.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

CMTS pitää tarjota vähintään 24 kanavaa sisään että voitaisiin gigan liittymää myydä. Yksi sisääntuleva 8 MHz EuroDOCSIS-kanava tarjoaa suunnilleen 50 Mbps hyödynnettävää siirtonopeutta eli 24x50=1200 Mbps.

Tänne tuli gigan liittymät myyntiin syksyllä 2020 eli eiköhän sinnekin tule kunhan CMTS uusitaan nykyaikaiseksi. Tärkeämpää on se että kapasiteetti riittää solussa etenkin illalla kun 4K-suoratoisto ja videopuhelut yleistyy.