Vastattu

Katkeileva kaapelimodeemi yhteys


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Minulla on nyt pari viikkoa ollut käytössä kaapelimodeemiliittymä. Aluksi en huomannut pätkimisiä yhteyksissä, mutta nyt muutaman kerran on katko osunut kun käytän aktiivisesti yhteyttä ja huomasin ongelman.

Modeemin hallintasivulta näkee, että katkon aikana on system uptime nollaantunut, että ilmeisesti modeemi on käynnistänyt itsensä uudelleen. Katkot eivät näyttäisi ilmenevän säännöllisesti, mutta kuitenkin kerran vuorokaudessa tai jopa useammin.

Kokeilin laittaa modeemin mukana tulleen haaroittimen antennipiuhaan jos sillä olisi ollut merkitystä. Näyttäisi, että sillä ei ole merkitystä vaikka linjan arvot muuttuivatkin aika paljon.

Kysymykseni kuuluu näyttävätkö linjan arvot hyviltä? Kumpi vaihtoehto on parempi… 

Suoraan ilman haaroitinta kytkettynä:

Vai haaroittimen kanssa…

Katkon aikana on event lokilla nähtävissä herja joka ilmeisesti tarkoittaa, että modeemille tarjottu vääränlaista configuraatiota. Onko tämä normaalia ja voiko tämä aiheuttaa sen, että modeemi käynnistyy uudelleen?

“TLV-11 - unrecognized OID”

Modeemini firmware on ilmeisesti uusin:

Onko vika liittymässä tai sen asetuksissa vai modeemissani?

Voiko ongelma johtua modeemin virtalähteestä?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Grounded0 28 May 2021, 18:18

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

24 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Ainakin heti pisti silmään, että sulla heittelee signaalitasot noiden kahtena eri päivänä otettujen screenshottien välillä. 3dB pudotusta keskiviikosta perjantaihin. Lisäksi sulla on upstream powerit melko korkealla. Perjantaina on jonkun verran uncorrectables.

 

Event logista kaivamasi virheilmoitus ei liity katkeamiseen, mulla tuota työntää aina kun modeemi nousee linjoille. Katkeamisen syystä saattaa tulla logiin jotain muutakin.

Modeemi jos boottailee niin en usko että vika löytyy linjoilta. En kyllä nyt muista mahtaako tuo uptime laskea modeemin vai linjan uptimeä…?

 

edit: Sanoitkin että olit laittanut jaottimen väliin, se selittää signaalitasojen laskun. Ilman jaotinta on paremmat, ota pois välistä vaan mikäli sitä ei ole pakko pitää, sillä se jonkin verran nostaa upstream tehoja, ja ne on melko yläkantissa jo valmiiksi. Tuo ~+5dB on vielä ihan hyvä mitä nuo alunperin olivat.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Signaalitason heitto johtuu erinlaisisista johdotuksista. Toisessa on mukana se modeemin mukana tuleva haarotin ja pieni pätkä johtoa millä sen sai kytkettyä koska tuossa jakopalikassa mikä kaapelin päässä on ei ole samanlaista pistoketta kuin seinärasiassa. Ajattelin kuitenki kokeilla sitä modeemin mukana tullutta palikkaa kun siinä näkyi olevan eri vaimennukset eri taajuuksille. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Ok. Otanpa pois kun ilman näyttää paremmalta. Koitan samalla katsella jos löydän toisen muuntajan niin vaihdan senkin. 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Katsoppa huviksesi säätäessäsi, nollaantuuko tuo uptime johdotuksia säätäessäsi. Mietin vaan jos tuo mittaakin linjan uptimeä eikä modeemin uptimeä? Mikäli se on laitteen uptime, niin modeemi syystä tai toisesta käynnistelee itseään uudelleen. Syytä on paha lähteä arvailemaan. Firmwarepäivitys? Oliko sulla tuo modeemi siltana vai reitittävänä? Kytkettyjen kaapelien määrästä voisin veikata, että reitittävä?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Modeemi on siltaavaksi asetettu. Minulla on pari konetta tuossa julkisella ip:llä ja sitten yhdessä portissa erillinen wlan routeri.

Näyttäisi ettei ainakaan parin minuutin antennipiuhan irrotus nollaa tuota uptimea eli epäilen, että on koko laitteen uptime.

Firmware päivitys ei oikein voi tuota käynnistymistä aiheuttaa kun tapahtunut jo useamman kerran.

No vaihdoin nyt toisen muutajan kun sattui löytymään samoilla volteilla ja amppeereillakin oleva tuosta. Pitää seurailla auttaako. Jos ei niin sitten pitää varmaan kokeeksi hommata toinen modeemi.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Sinähän ostit tuon modeemin käytettynä niin voisiko olla viallinen modeemi? Linja-arvot näyttää ihan ok vaikkakin upstream on korkea mutta parempi on tuo ilman haaroitinta koska siellä ei ole Uncorrectableseja. Upstream-ongelma näkyy yleensä alempina QPSK ja 16QAM-modulaatioina.

Itsellä ei modeemi ole kertaakaan buutannut itsestään uudestaan ja olen "tehokäyttäjä". Yleensä ne jumittavat mutta eivät käynnisty itsestään uudestaan.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

On mahdollista, että modeemissa on ollut vikaa jo kun ostin sen. Tosin vaikutti ettei myyjä sen vuoksi olisi modeemia myynyt vaan vaihtui nettiyhteyden tarjoaja taloon ja sen vuoksi myi.

Tuossa oli kyllä kova ukkonen vähän sen jälkeen kun tämän kaapelinetin sain. Valot vilkkui ja kaapelitv kuvassakin oli jotain häikkää. Jonku osuma tuli kovin liki ja sähkötkin meni sen verran, että osa laitteista sammui. MAhdollista on, että silloinkin jotain vikaa tuli.

Tuossa kuvassa missä näkyy linja-arvot ilman haaroitinta on laskurit nollaantuneet hetkeä aikaisemmin niin siinä ei vielä noita uncorrectableseja ole ehtinyt olemaan.

Täytyy seurailla mikä tilanne huomenna paljonko tilastoon tulee virheitä.

Netti muuten pelaa hyvin, mutta välillä katkee ilman varoituksia ja siinä menee joku 5min, että nousee takas ylös.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Laita Event Login sisältö tänne niin katsotaan yhdessä.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Tuonne event lokille ei normaalisti ole tuollut muuta kuin noita kahta mitä aikasemmassa kuva kaappauksessakin näkyi. Nyt tuolla näkyy kyllä pari uuttakin juttua. Osa voi olla kiinni siitä kun vaihdoin antennipiuhan.

Tuota DHCP renew warningia tuolla on näkynyt, mutta se ei ole aiheuttanut katkeamista.

Nyt tuolla lokilla näkyy uutena “Received response to broadcast maintenance request”

Nyt on modeemi kuitenkin pysynyt harvinaisen pitkään ylhäällä. Viimeiset muutokset mitä tein olin poistin loputkin ylimääräiset palvelu pois päältä. dhcpd, firewall ja ipv6 lähti nyt pois päältä.

Noita Uncorrectablesia on jonkin verran tullut… onko toi normaali taso reilussa vuorokaudessa?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Minulla on 10 päivää ollut purkki ylhäällä ja Uncorrectablesit 0 kaikilla 24 kanavalla.

Itsellä Event Logissa ei ole kuin T3 timeoutteja (normaalijuttu kaapeliyhteyksissä) ja DHCP renew warningseja eli kyllä tuosta kannattaa vikailmoitus tehdä kun login mukaan katkeilee yhteys.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Seurailen nyt vielä muutaman päivän miltä tuo näyttää ja kauanko pysyy tällä kertaa ylhäällä. Osa eventlokin tapahtumista johtunee nyt minun omista toimista kun otin sen haarottimen pois välistä ja kerran vaihdoin johdonkin.

Se minua kanssa hämää kun näyttää, että koko modeemi käynnistyisi välillä uudelleen niin se saattaisi kyllä johtua viallisesta modeemistakin.

Uncorrectablesien määrä ilmeisesti on vähän korkea ja ne keskittyy noille tietyille taajuuksille.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Seurailen nyt vielä muutaman päivän miltä tuo näyttää ja kauanko pysyy tällä kertaa ylhäällä. Osa eventlokin tapahtumista johtunee nyt minun omista toimista kun otin sen haarottimen pois välistä ja kerran vaihdoin johdonkin.

Se minua kanssa hämää kun näyttää, että koko modeemi käynnistyisi välillä uudelleen niin se saattaisi kyllä johtua viallisesta modeemistakin.

Uncorrectablesien määrä ilmeisesti on vähän korkea ja ne keskittyy noille tietyille taajuuksille.

Nuo “Lost MDD”, “Loss of SYNC” viestit kertoo linjan katkeamisesta. “RCS Partial service” liittyy tässä tilanteessa varmaan niihin. Se kertoo että yksi tai usempi downstream-kanava on virheiden tms. takia pudonnut tai pudotettu pois käytöstä. “TLV-11 unrecognized OID” tulee linjan yhdistyksen yhteydessä, varmaankin joku configuraatio Elisan päässä jota Arris ei tunne, ihan normaalia. Normaaleja virheitä logissa on kaikki DHCP liittyvät sekä T3 timeoutit. Uncorrected virheitä on kourallinen, en pitäisi määrää vielä kovin hälyttävänä. Niitä tulee herkästi jos antennikaapeleita tai modeemia kopeloi.

Täällä menee usein kuukausi-pari-kolme täysin nollilla, sitten yhtenä kauniina päivänä tulee yhdessä hetkessä pari joillekkin kanaville.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Tuossa näkymät kun kaikki pelaa hyvin. Tosiaan Uncorrectableseja ja noita erroreita tulee jos kaapeleita ja jaottimia on irroiteltu niin pitäisi saada puhdas testausjakso jossa niitä ei ole ollenkaan kopeloitu ja vaikka latailla BitTorrentilla Linux-distroja että saadaan paketteja linjoille jolloin saadaan virheenkorjaus tosissaan töihin näyttämään totuus.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Vikalaskurit nollasin viimeisten kopelointien jälkeen eli noi uncorrectablesit on ihan todellinen lukema reilussa vuorokaudessa, mutta events lokilla 28.päivä ja aikasemmin olevat voi johtua minun toimista.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Anna sen pyöriä muutama päivä ja katsotaan Event Login sisältöä uudestaan jos ongelmia vielä esiintyy. Laita vaikka suoratoisto pyörimään yöksi tms. keinotekoista kuormaa linjalle niin nähdään vastaanotettujen pakettien ja uncorrectablesien suhdeluku myöhemmin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@terpaa Miten on netti nyt pyörinyt? :slight_smile:

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

No nyt on pyörinyt paremmin. Modeemin uptimet ei ole nollaantunut yli 3 päivään enkä itse ole huomannut yhteydessä katkoja.

Uncorrectables luvut on kasvanut jonkin verran.

Eventlokille on nyt tullut näkyvii pari T3 timeouttia mitä ei aikaisemmin lokilla näkynyt… aikaisemmin modeemi oli vain käynnistellyt itseään uudelleen.

Mikähän on Downstreamin Power tasoksi sopiva? Aamulla kun katsoin oli joku noista kanavista jopa 5.6 dBmV. Nyt näyttää kaikki olevan alle 5:n.

 

 

 

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

-4 ja 7 dBmV välillä on hyvä alue.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

No nyt on pyörinyt paremmin. Modeemin uptimet ei ole nollaantunut yli 3 päivään enkä itse ole huomannut yhteydessä katkoja.

Uncorrectables luvut on kasvanut jonkin verran.

Eventlokille on nyt tullut näkyvii pari T3 timeouttia mitä ei aikaisemmin lokilla näkynyt… aikaisemmin modeemi oli vain käynnistellyt itseään uudelleen.

Mikähän on Downstreamin Power tasoksi sopiva? Aamulla kun katsoin oli joku noista kanavista jopa 5.6 dBmV. Nyt näyttää kaikki olevan alle 5:n.

 

 

 

 

Tuo on ihan hyvä noin. EuroDOCSIS speksi sanoo rajoiksi +15 - -15 dBmV. “Sweet spottina” pidetään yleisesti +7 - -7dBmV. Henkilökohtaisena mielipiteenä pidän optimaalitasona 0 dBmV. Itsekin kun DSL-maailmasta siirryin kaapeliin aikanaan, ja mielessä oli vaan “enemmän on parempi”. Ajatusmaailma on muuttunut kun on asioita tutkinut enemmän. Niin pitkään kun virheet pysyy kohtuullisina (mielellään olemattomina) niin kaikki on kuten pitääkin. Nuo eventlogin virheet on normaaleja. Noita, ja vain noita, tulet toimivan yhteyden kanssa näkemään.

Oliko sulla joku viritys tossa vielä antennirasian ja modeemin välissä? Mikäli ei ole suora kaapeli missä on IEC-liitin toisessa päässä, ja F-liitin toisessa, niin tuommoisen kaapelin laittamisella voi yrittää vähentää virheitä. Mielellään kunnon narua (RG-6) eikä mitään langan ohutta markkamarketin halvinta. Toki itse antennirasiakin voi olla huono.

Meillä huomasin joskus, että liesituulettimen loisteputken päälle laittaminen aiheutti uncorrectable virheitä. Vedin antennikaapelin vaan vähän kauemmas sulaketaulusta ja ongelma korjaantui. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mikäli joku tämmöinen ulkoinen tekijäkin voisi olla.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Modeemilla yhteys nyt on mielestäni aika niin suora kun vaan voi olla. Välissä ei yhtään varsinaista antennirasiaa ole.

Ulkoa tuleva maakaapeli kytketty sisäkaapeliin
Siitä piuha tulee tähän 1 → 5 jakopalikkaan(johto oikealla alhaalla). Jakopalikassa terminaattorit kolmessa käyttämättömässä lähdössä. Modeemiin lähtevä johto kuvassa alhaalla vasemmalla ja sen yläpuolella vähän halvempaa markettipiuhaa joka sitten lähtee talon antennipistokkeille.
Modeemin johtona käytän sitä modeemin mukana tullutta johtoa jonka saa työnnettyä tuohon jakopalikkaan.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Tosiaan sekin on mahdollista että häiriö tunkeutuu sisäverkosta tuohon jakopalikalle. Yksi tapa sulkea tuo mahdollisuus pois on vaikka ottaa yöksi tuo sisäverkon piuha irti, resetoida laskurit ja laittaa suoratoisto pyörimään verkon yli yöksi ja katsoa väheneekö uncorrectablet merkittävästi sen seurauksena. Jos vähenee niin silloin häiriö tulee omasta sisäverkosta. Muussa tapauksessa häiriö on jakopalikan ja kuitumuuntimen välissä tai jakopalikan ja modeemin välissä tai modeemissa.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Täytyy testata vielä tuo sisäverkon irrottaminen onko sillä vaikutusta virheiden määrään.

Nykyisellään jos näin toimii niin tämän kanssa pystyy kyllä elämään.

Se nyt ei kyllä oikein selvinnyt mikä tuon modeemin boottailun aiheutti. Viimeinen muutos minkä edellisen modeemin bootin jälkeen tein oli ottaa loputkin tarpeettomat palvelut/ominaisuudet modeemista pois päältä.

Paljon tässä on kyllä nyt tullut oppia miten nämä kaapelimodeemit palaa ja mitkä on hyvät arvot linjalle.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Onhan tuo jo nytkin toimivuudeltaan ihan eri peli kuin mobiili tähän aikaan illasta. 😎

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +4

Nyt liittymä on pelannut aika virheettömästi viimeiset pari päivää. uncorrectables arvot kasvanut muutamalla kymmenellä joillakin taajuuksilla… suurimmalla osalla ei olenkaan.

Otin tuon sisäverkon alkuviikosta irti pariksi päivää, mutta sillä en juurikaan huomannut merkitystä virheiden määrään.

Keskiviikko aamuna oli joku minusta riippumaton tapahtuma yhteydessä josta aiheutui useampia tuhansia kasvua uncorrectables laskureihin. Tuon jälkeen ei sitten events lokille ole tullut ainuttakaan merkintää eikä uncorrectables laskurit ole kasvanut kuin joillakin kymmenillä. Tuntuu, että yhteys pelaisi paremmin.. en tiedä onko yhteyttä tapahtumaan.

 

Modeemin uptime on jo nyt yli 6 päivää eli alkuperäinen uudelleenkäynnistymis ongelma hävinnyt ja muutenkin tuntuu nyt yhteys toimivan.

Melkein tässä päädyn siihen, että modeemissa tai sen softassakin jotain vikaa on kun boottailua esiintyi. Nyt kun modeemi siltaavana, dhcpd, firewall, wlanit, ipv6 kytketty pois tuntuu ettei enää boottaile. Luulen, että pärjäilen tällä modeemilla nyt toistaiseksi. Ehkä sitten jos tulee alueelle tarjolle nopeempia liittymiä voisi katsella parempaa modeemiakin.