Olen jo kytkenyt laitteet monen kytkimen kautta, mutta liekö sitten asetelma jo niin monimutkainen, että tuntuu siltä, että verkko pätkii usein.
Kyllä kytkimiä voi olla useampia, siihen tuon ei pitäisi kaatua.
Tietysti, jos erehtyy kytkemään johdot väärin, esim. kiertämään takaisin saman kytkimen toiseen porttiin, niin verkon saa tukkoon. Silloin yksi ainoa paketti jää kiertämään loputtomasti ja tukkii verkon. Tilanne on täysin verrannollinen kiertoilmiöön, kun mikrofonin tuo liian lähelle kaiutinta.
Onko mesh-laitteissasi erikseen merkitty ethernet-porttien käyttötarkoitukset, vai leikkiikö se osaavansa tunnistaa kaiken automaattisesti? Tuo automatiikka ei aina toimi. Mikäli mahdollista, aseta mesh-purkkien ethernet-porttien käyttötarkoitukset käsin (wan, lan).
Löytyisiköhän Elisan valikoimasta (tai jostain muualta) sellainen kolmen reitittimen paketti, jossa reitittimessä itsessään ei tarvitse olla langatonta mesh toimintoa ollenkaan
Tavallisen langattoman lähiverkon voi rakentaa millä hyvänsä tukiasemilla.
Luulisi niistä mesh-purkeistakin saavan kytkettyä älyn pois ja käytettyä kolmena toisistaan erillisenä tukiasemana. Huomaa vain, että kaksi muuta purkkia määritellään AP eli access point tilaan. Ei siis reitittimeksi, kuten internet-yhteyteesi kytketty mesh-purkki.
(Tai jos sinulla on jo hyvä reititin siinä, mistä internet-yhteys tulee, kaikki langattoman lähiverkon purkit voi määritellä AP tilaan.)
, mutta Lan portteja olisi sen verran että saisi järkevästi kytkettyä kolme reititintä Lan kaapeleilla yhdeksi toimivaksi wifi verkoksi ?
Minimalistiset liitännät tuntuvat olevan nykyään muotia, ainakin Elisan valikoimissa. Tietotekniikkakaupoista löytyy kyllä vielä perinteisiä langattoman lähiverkon tukiasemia neljällä lan-portilla.
Tosin, on hyvä muistaa, että langattoman tukiaseman lan-porttien välinen liikenne ei välttämättä kulje täydellä nopeudella, jos valmistaja on päätynyt ratkaisuun, jossa portit yhdistetään ohjelmallisesti toisiinsa.
Mikäli ei ole oman laitteensa lan-porteista kokeillut, kulkeeko liikenne niiden välillä varmasti täydellä nopeudella, kannattaa käyttää erillisiä kytkimiä.
Itselläni on Asuksen Ai Mesh käytössä ja tuntuu toimivan. Yksi alakerrassa ja toinen ylhäällä. Luulisin toimivan paremmin, kun reititin malleja on useita eri hintaluokassa ja käyttötarkoitukseen. Kunhan katsoo, että tukee tuota ai mesh hommelia.
Saattaahan tuo onnistua meshien yhdistäminen käyttämällä laadukkaita ja riittävän nopeita homeplug pistokkeita, jos vaiheet vielä osuvat pistokkeissa kohdilleen niin nopeudetkin pitäisi olla ihan ok.
Palataan vielä tähän, kun nyt netti toimii, ja ongelma on ratkaistu. Eli:
- Ostin MikroTik RouterBOARD hEX -langallisen reitittimen, jonka kytkin valokuituboksin perään
- Ostin kolme kappaletta TP-LINK RE305 Dual-band -WiFi-toistimia, jotka kytkin verkkokaapelilla suoraan langallisen reitittimen portteihin, eli verkkokaapelin kautta yläkertaan, alakertaan ja autokatokseen. Kaikki kolme wifi toistinta on laitettu “Access Point” moodiin, ja kaikissa on samat asetukset ja verkon nimi.
- Yläkerran ja alakerran kytkimet yhdistin myös verkkokaapelilla suoraan langalliseen reitittimeen, jotta sain kaikki langalliset laitteet verkkoon
Eli nyt on simppeli setup ja kaikki toimii kuin unelma. Kiitos vain kaikille kommentoijille.