Vastattu

Miten Elisa suhtautuu omaan www-palvelimeen

  • 18 October 2022
  • 5 kommenttia
  • 382 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Elikkä nyt ku elisa on irtisanomassa  kotisivut. Aikanaan kun olin vielä PPO netin tilaaja oli muistaakseni oli oman palvelimen pito ei sallittu! 

No nas asemassa on myös www/php palvelin. Vielä ei ole käytössä pitää nyt tiedustella asiaa.. no rajoituksena on tuo 10Meganen uppi. on tuossa kyllä tietoturva ongelmakin.



EDIT 19.10.2022 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Snouppi 21 October 2022, 12:37

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Maksaako vaivaa, verrattuna siihen että ostat kotisivutilaa muutamalla eurolla kuussa sellaiselta taholta, joka hoitaa tekniikan ja tietoturvan?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Minäpäs varmistan tämän @Hubii 🙂

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Tähän joudumme kyllä vastaamaan, että ei. 

Jos haluat saada lisätietoa, niin kerrotko vielä tarkemmin mitä olet tekemässä, millä tavoin ja mitä toivoisit Elisalta asiaan liittyen, niin voidaan tarkemmin lähteä asiaa tiedustelemaan.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +2

Tähän joudumme kyllä vastaamaan, että ei. 

Jos haluat saada lisätietoa, niin kerrotko vielä tarkemmin mitä olet tekemässä, millä tavoin ja mitä toivoisit Elisalta asiaan liittyen, niin voidaan tarkemmin lähteä asiaa tiedustelemaan.

Kiitos asiantuntevasta vastauksestasi.

Voitko vielä kertoa missä dokumentissa on määritelty mitä palveluita Elisan liittymässä saa pyörittää?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

@Hubii@Snouppi@ajn85 

Sopimusehdoista lainaus:

“Käytön tulee olla pääasiassa kuluttajakäyttöä, joten palvelua ei saa hyödyntää pääasiallisesti  asiakkaan oman palvelun, tuotteen tai elinkeinotoiminnan osana. “ https://elisa.fi/attachment/content/Elisan_yleiset_sopimusehdot_kuluttaja-asiakkaille.pdf

Eli jos nyt omia henkilökohtaisia sivuja pyörittää niin se on kuluttajakäyttöä. Jos taas pyörii vaikka oman harrastekerhon sivut tai vaikka pieni sivusto omasta yhden henkilön yrityksestä, niin se voidaan lukea kuluttajakäytöksi. Toki edellyttää että liittymässä on sitä kuluttajakäyttöä esim. 2/3 siirretystä datamäärästä.

 

Myöskin Traficom sallii, että saa tarjota omia palveluita:

“ EU:n asetuksen mukaan internetyhteyspalvelun käyttäjillä on oikeus saada ja välittää tietoa ja sisältöjä sekä käyttää ja tarjota valitsemiaan sovelluksia ja palveluja.“ https://www.traficom.fi/fi/viestinta/viestintaverkot/internetin-avoimuus-eli-verkkoneutraliteetti

 

edit: NAS on ihan OK, mutta huolehdi tietorvasta, ettei sen haavoittuvuuksien kautta sitä sotketa. QNAP on liiankin haavoittuvainen, jos sen sisään kirjautumissivu on julkisessa netissä. dy.fi:n kautta voi sitten .fi domaininkin osoittaa vaihtuvan IP:n taakse, en ole kokeillut.