Vastattu

Modeemin VMG3926-B10A virtavalo ei pala eikä yhdistä nettiin


Eli ongelmana on heti alkutekijöissä, kun virtavalo ei syty palamaan. Jos yhdistää LAN johtoja, niin niihin syttyy valot. Tästä päättelisin, että laite saa kuitenkin virtaa ilman lediä. Muut laitteet kuitenkin havaitsevat modeemin ja LAN valot välkkyvät, mutta DSL valo eikä power valo välkähdä, eikä windows löydä “IP configuraatiota”, vaan suosittelee tarkistamaan että onhan modeemissa kaikki ok.

Muuta taustatietoa: modeemi oli vuokra-asunnossa kun muutin tänne, otin elisalta laajakaistan ja se toimi hetken. Toisaalta en missään vaiheessa saanut auki web konfiguraatiota osoitteessa 192.168.10.1/ tai 192.168.1.1, oma-elisassa ei pääse käsiksi liittymän asetuksiin, eikä mikään resetointikombinaatio auta (virta pois, reset nappula pohjassa 5-20s laitteen ollessa päällä, tai pois päältä, tai reset nappula pohjaan laitteen ollessa päällä, virta pois, 15s odotus reset nappula pohjassa ja virran palautus päälle, tai muutaman minuutin odotus että pattereista yms ehtii virta kadota). Olen myös testannut toisella DSL johdolla. Yhteys katkesi eikä ole palautunut, kun irrotin modeemin virtajohdon seinästä ja laitoin sen takaisin toiseen pistokkeeseen. Olen testannut myös aikaisemmalla pistorasialla sekä eri ethernet johdoilla. Myöskään Elisan automaattiset verkkotestaukset eivät ole tuottanut tulosta, vaan viimeisenä oljenkortena kehotetaan testaamaan toisella modeemilla yms johdoilla, sekä sen jälkeen ottamaan pyytämään asiakaspalvelijaa tarkastamaan tilanne. Tähän en kyllä heti olisi lähdössä, kun vaarana on että he päättävät tulla kotikäynnille ja veloittaa ylläolevien testaamisesta 99e.

Resetointiyritysten aikana modeemista ei näy reagoinnin merkkejä, joten en tiedä onko mikään resetointi mennyt perille, joten olisi kiinnostavaa tietää miten laite kuuluu oikeasti resetoida, ja mitä elon merkkejä siitä resetoinnin yhteydessä pitäisi huomata. 

Entä olenko lähestynyt jotenkin asiaa väärin, mitä muuta voisin vielä testata? Onko power valon puuttuminen normaalia?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi jopp326 18 May 2021, 10:24

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Moro @jopp326 
Tervetuloa OmaYhteisöön. 

Eipä siihen modeemin resetointiin muita kikkoja ole. Eli resetointi tapahtuu oikeaoppisesti niin, että painaa sitä modeein Reset painiketta jollain terävällä esineellä noin 15 sekunnin ajan virtojen ollessa päällä. 

Kyllähän tää nyt vähän kuullostaa siltä, että saattais modeemi vikaa olla ja näin ollen suosittelen, että ainakin nyt testaa toimivuutta toisella modeemilla. :) 

Jees, uudella modeemilla lähti toimimaan suoriltaan.