Vastattu

Netti kotiin


En tajua oikeen hölynpöläystäkään näistä liittymistä modeemeista jne, ja mietin että millaista kotinettiä mun kannattais alkaa lähtee yrittämään kun pistokkeita on vain tv, radio noista erillään pari puhelinpistorasiaa, tarkoitus olisi siis jakaa netti tietokoneelle ja televisioon. Vähän meinaa olla monimutkaista kun ei ole suoraan seinästä ethernettiä mutta sen verran tiedän että jollain täällä samassa rakennuksessa taitaa olla fritzbox kaapelilla eli onko se sitten tuosta tv antennista ja saako silti käyttää televisiota digitaalisesti ja samalla kytkettyä tuon reitittimen.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 15 July 2022, 14:01

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Naputtelepa osoitteesi saatavuushakuun, niin eiköhän asia lähde sieltä selviämään.

VDSL2-modeemi kytketään puhelinpistorasiaan. Kaapelimodeemi kytketään antennirasian tv- tai data-liittimeen.

Kaapelimodeemin mukana tulee jaotin, jolla tv-liitännän saa jaettua kaapelimodeemille ja televisiolle. Toki, jos ei käytä televisiota, jaotin kannattaa jättää välistä pois, niin kaapelimodeemi saa vahvemman signaalin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Älä kuitenkaan erehdy mitään mobiilia 5G:tä ottamaan vaan nimeomaan kiinteä liittymä.

Naputtelepa osoitteesi saatavuushakuun, niin eiköhän asia lähde sieltä selviämään.

VDSL2-modeemi kytketään puhelinpistorasiaan. Kaapelimodeemi kytketään antennirasian tv- tai data-liittimeen.

Kaapelimodeemin mukana tulee jaotin, jolla tv-liitännän saa jaettua kaapelimodeemille ja televisiolle. Toki, jos ei käytä televisiota, jaotin kannattaa jättää välistä pois, niin kaapelimodeemi saa vahvemman signaalin.

Eli voinko ottaa tuon kaapelimodeemin käyttöön ja siitä yhdistää ethernetillä tietokoneeseen ja televisioon? Pitääkö paikanpäällä kertoa että millaista modeemia kaipaa? 

Käyttäjätaso 7

Selvitä taloyhtiön suunnalta, mikä siellä on nettisysteemi.

Kaapelinetti on koko talossa yhdeltä operaattorilta, ja se ei välttämättä ole Elisa (tämän toki tuo saatavuuskysely kertoo)

Tässä samalainen alkaja näissä netti liittymien kanssa, kun keskustelun aloittaja

Taloyhtiö netti liittymä on Elisalta (kaapelin   10 m), kävin hakemassa reitittimen, yritin yhdistä noita pihoja seinään, reitittimen sekä TV:n, mutta ylimääräiseksi jäi tuo jaotin.  Mihin sen ja miksi?

En saanut tv + internettiä toimimaan , virhe ilmoitus tuli että nettiä ei löydy.  

  Jos joku voisi yksiselitteisesti  tehdä selväksi mitä tule yhdistä .Saakko tänne laittaa kuvia ?  Mikä helpottaisi suunatomasti .

 

Ymmärränkö oikein, että talo yhtiön 10 m ei tee mitään ja pakko osta moputtaa lisää jotta voisi tehdä etätyötä ?

 

Kaapelimodeemi kytketään antennirasian tv- tai data-liittimeen.Kaapelimodeemin mukana tulee jaotin, jolla tv-liitännän saa jaettua kaapelimodeemille ja televisiolle. Toki, jos ei käytä televisiota, jaotin kannattaa jättää välistä pois, niin kaapelimodeemi saa vahvemman signaalin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

yritin yhdistä noita pihoja seinään, reitittimen sekä TV:n, mutta ylimääräiseksi jäi tuo jaotin.

Jaotin tarvitaan silloin, kun antennirasiassa on vain tv- ja radio-liittimet ja samaan antennirasiaan halutaan kytkeä kaapelimodeemin lisäksi myös televisio. Kaapelimodeemi kytketään tällöin jaottimen kautta tv-liitimeen.

Mikäli teillä on kolmiliittimiset antennirasiat, eli tv, radio ja data, silloin kaapelimodeemin voi kytkeä suoraan antennirasian data-liittimeen. Kun tv-liitin jää vapaaksi, television voi kytkeä siihen suoraan ilman jaotinta.

Radio-liittimeen kytketty kaapelimodeemi ei toimi.

10 Mbit/s netti riittää vallan hyvin etätöihin, kunhan ne ovat tavanomaisia toimistohommia. Mikäli olet elokuvaohjaaja tai videoeditoija, tai ammatiksesi arvostelet videopelejä, silloin nopeampaa liittymää kannattaa harkita.

Kuvia voi liittää tänne yhteisöön kuvakkeesta, jossa on kaksihuippuinen vuori.

Kiitos Supersankar iirritus :)  

Ihmettelen suuresti miksi Elisan myyjä yritti kaupata minulle viihdepakettia, kun olin kytkemässä nettiä uuden asuntoon/taloyhtiöllä jo ennestään 10 Mbit/s netti  

Pyydän katsomaan ovatko oikein yhdistetty :( 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Tuo cable tekstillä oleva antennijohto pois telkkarista. Toinen pää modeemissa, toinen sen jaottimn "data" haaraan. Ja tuo haaroitin tv rasiaan.

Haaroittimen "tv" haarasta tuo toinen antennijohto telkkariin

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

@annekas, kiitos kuvista.

Kaapelimodeemi on nyt kytketty television satelliittiantennille tarkoitettuun liittimeen, eli television takana toiseksi alin liitin. Tämä liitin on alemmasta harava-antenni/kaapeli-tv liittimestä täysin erillinen. Kumpaankaan liittimeen syötetty signaali ei jatku eteenpäin toiseen. Mikäli teillä ei ole omaa lautasantennia, tämä liitin tulee jättää televisiossa kytkemättä.

Toisin sanoen, kaapelimodeemia ja televisiota ei voi ketjuttaa, toisin kuin videonauhurit, digiboksit ja televisiot kytketään.

Aivan kuten

@Porkkana jo mainitsi, ruuvaa cable-merkitty johto irti televisiosta ja ruuvaa se jaottimen siihen liittimeen kiinni, jossa on ruuvikierre. Tämän jälkeen ota seinärasiaan kytketty antennijohto irti ja kytke se jaottimeen viereiseen ilman kierteitä olevaan liittimeen.

Lopuksi kytke koko jaotin toisella sivulla olevasta liittimestään seinärasian tv-liitäntään. Eli jaottimen se puoli seinärasiaa kohden, joka nyt sojottaa kuvassa ylöspäin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ihmettelen suuresti miksi Elisan myyjä yritti kaupata minulle viihdepakettia

Se on sitä Elisan pakkomyyntiä. Täytyy vain osata sanoa ei, sillä vapailta markkinoilta saa samalla rahalla, eli 600 €, moninverroin paremman tallentavan digiboksin.

Elisa Viihteessähän ohjelman tallennusaikaa ei voi jatkaa, eli jos illan viimeinen ohjelma myöhästyy, loppua ei pysty tallentamaan mitenkään. Alkuillan ohjelmia voi yrittää pelastaa laittamalla myös seuraavan ohjelman tallentumaan.

Tekstitykset eivät ole Elisalla toimineet pariin vuoteen, joten Viihteellä ei paljoa katsella muita kuin kotimaisia ohjelmia. Ja oikeastaan ei enää niitäkään, kun nykyään monissa kotimaisissakin sarjoissa osa repliikeistä on vierailla kielillä.