Vastattu

Outo pätkiminen kaapeliliittymällä

  • 17 March 2023
  • 8 kommenttia
  • 238 katselukerrat

Käyttäjätaso 2

Olen tästä vikapuolen kanssa ja muutaman kerran puhelimitse keskustellut ja asiaa on pyritty korjaamaankin, mutta alkuperäisen ongelman tilalle on tullut uusi, joka ei nyt tunnu edistyvän, joten kyselen vielä täältäki kokemuksia ja toivon että vika saataisiin viimein korjattua.

Eli n. kuukausi sitten alueelleni tehtiin verkon parannustöitä, joiden jälkeen alkoi jatkuva lagaaminen peleissä, eli tuli kovia lagipiikkejä 5-10 minuutin välein. Tuo selvitettiin nopeasti ja modeemin linja-arvot olivat huonosti säädetty ja asentajan käytyä niitä säätämässä tuo kyseinen ongelma katosi. Signaali oli siis liian vahva.

Maanantaina oli taas verkon parannustöitä ja se oli vikapuolen mukaan korjaus edellisen parannustyön yhteydessä ilmenneisiin ongelmiin. Kaiken tämän jälkeen yhteys tekee nyt sitä, että aina aika ajoin se katkeaa kokonaan 30-60 sekunniksi ja lennän esim online peleistä aina ulos, joka on varsin raivostuttavaa. Modeemissa on 10dB vaimennin kiinni, koska ilman sitä linja-arvot olisivat aivan liian kovat ja asentaja teki nuo säädöt kun vaimennin oli kiinni.

Olen tässä sen verran asiaa tutkinut, että mielestäni aina kun yhteys hetkellisesti katkeaa, niin modeemin upstream modulaatio muuttuu. Se on tyypillisesti 64QAM, mutta kun yhteys pätkäisee se putoaa yleensä 16QAM ja siitä sitten vielä QPSK:hon. Teidän puolelta ei ole noiden asentajan tekemien säätöjen jälkeen kuulemma enää näkynyt katkoksia ja valojen puolesta modeemi pysyy koko ajan linjalla, joten voiko tuo modulaation putoaminen olla syy tai seuraus ongelmasta?

Modeemina on n. 4 vuotta vanha Arris TG2492, johon tänään teidän puolelta päivitettiin testiksi uusin firmware. Minulle joku teitlä väitti sitäkin, että modeemi olisi rikki, joka tietysti on mahdollista, mutta olisi vähän outoa että se hajoaisi juuri tuossa kohtaa kun verkkoon tehdään muutostöitä. Eikä modeemi tosiaan ole edes vanha.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi mökörölli 18 March 2023, 12:07

Katso alkuperäinen viesti

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Jos tuen mukaan modeemi on rikki, pyydä uusi.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Täällä kärsittiin tuommoisesta ongelmasta myös muutama vuosi sitten. Noi upstream muutokset 64QAM → 16QAM ja → QPSK viittaavat selvästi samaan mitä meillä täällä oli, eli kohinaan/häiriöön upstream-taajuuksilla. Vika oli ajoittainen, eli saattoi kestää hyvin lyhyen ajan, toisinaan saattoi kestää tunteja. Saattoi tapahtua päivällä tai yöllä. Ongelma ilmeni aina packet lossina, ja (upload) nopeuden pudotuksena. Häiriö päällä paketteja saattoi kadota 10-25% ja upload nopeus oli pahimmillaan alle 100 kilobittiä/sek.

 

Ongelma tässä tulee sinun osaltasi varmasti saada Elisa vakuutettua siitä, että vika on kaapelisolussa, eikä omissa laitteissa. Itse käytin tämän tutkimiseen ehkä vähän turhan pitkän aikaa, ennenkuin avasin vikatiketin asiasta. Kokeiltiin eri antennirasiat läpi, erilaisine jaottimineen kaapeleineen. Ongelma oli myös sen verran ajoittainen, ettei kukaan yllättäen ollut linjaa tarkistelemassa ongelmahetkenä.

Sinnikkäästi pidin vikatikettiä Elisalla auki, ja jossain välissä sain suorat yhteystiedot eräältä asentajalta, joka sanoi että hänelle soittaa kun vika on päällä, eli jättää Elisan juupas-eipäs-asiakasonainaväärässä -ketjun välistä. Lopulta vika sattui ko. asentajan työpäivään, ja vihdoin vika saatiin ainakin edes todennettua ja vahvistettua. Itse häiriölähteen jäljittäminen tämän jälkeen kesti vielä oman aikansa.. Ja vika vielä toistui n. vuotta myöhemmin jolloin häiriölähde oli eri. Tällöin ongelman korjaaminen ja jäljittäminen ei tosin pitkää kestänyt, kun oli suorat yhteystiedot asentajalle, joka otti heti kopin asiasta ilman että tarvitsee kuunnella päivä tolkulla asiakkaan syyllistämistä.

 

TL;DR: Upstream-taajuuksilla kohinaa/häiriötä. Hyvin hankala ongelma, jonka jäljittäminen on vaikeaa. Kunhan muuri murtuu elisan asiakas-on-aina-väärässä-palvelun kanssa, vian jäljille on mahdollista päästä. Asian jäljittämisessä voi mennä pitkä aika, riippuen siitä kuinka yleisesti ongelma toistuu. Pitkää pinnaa vaaditaan, sinnikkyys palkitaan (toimivalla yhteydellä).

Itse kiitän suuresti asentajaa, joka oli minun tapauksessani ongelmaa jäljittämässä. Risut elisan asiakas-on-aina-väärässä-palvelulle, joka vain syyllisti ja jatkuvasti yritti jarrutella asian etenemistä.

Käyttäjätaso 2

Itsekkin olen Goolea ahkerasti viime päivinä käyttäneenä pohtinut tuota upstreamin kohinaa. Täällähän oli siis paljonkin ongelmia juuri upstreamin kanssa kun muutin n. 6.5 vuotta sitten ja sain taistella silloin tuen kanssa liki vuoden ennen kuin ongelma ratkesi. Ja mitä tuohon uuteen modeemiin tulee, niin ihan kauheasti ei kiinnosta uuteen modeemiin laittaa rahoja kiinni, kun se ei todennäköisesti vaikuta yhtään mihinkään. Toki sellaisen otan jos se minulle veloituksetta lähetetään, mutta en näe että vika olisi laitteissa. Vikapuolelta sanottiin vaan, että lainaa kaverilta vaikka modeemia jos voit testiin, mutta ei se modeemin lainaaminen nyt niin helppoa ole, kun vika on niin satunnaista.

ja tämäkin on tosiaan vaikea ongelma, kun ongelmat kestävät minuutista puoleen tuntiin ja jos juuri siihen hetkeen ei saa asentajaa kiinni, niin on ihan mahdoton asiaa lähteä sen enempää todentamaan. Kaikki ongelmat kuitenkin alkoivat tuon n. kuukausi sitten tehdyn verkon “parannuksen” yhteydessä ja siihen tehtiin korjaustöitäkin joskus viikko sitten. Alkuperäinen ongelma tosiaan katosi mutta tuli uusi tilalle...

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Taitaa olla epäonninen yhteensattuma vaan että ovat nyt alkaneet samoihin aikoihin muiden huoltotoimenpiteiden kanssa. Häiriöt voivat johtua melkein mistä vain, ja voi tulla mistä vain kaapelisolun sisältä. Meillä vianrajauksen yhteydessä meille ja muutamaan naapuritaloyhtiöön asennettiin “älyvahvistimet” joiden kautta ilmeisesti Elisa saa mahdollisia raportteja noista häiriöistä. Häiriön lähde kun oli rajattu asentajan mukaan siinä vaiheessa kolmeen kiinteistöön, oma mukaanlukien. Vika kuitenkin lopulta löytyi naapuristamme, Elisan vastuualueen ulkopuolelta, ja ilmeisesti irtikytkemisellä uhaten oltiin pyydetty heitä korjaamaan vika.

Vuotta myöhemmin häiriötä oli tullut toisesta naapurikiinteistöstä, jonne alkuperäisen vianrajauksen yhteydessä oltiin asennettu myös “älyvahvistin”. Tällä toisella kertaa asentaja oli jo tapaukseta saanut tiedon, kun siitä ilmoitin. Vika korjaantui hyvinkin nopeasti, sillä lähde oli jo tiedossa.

Käyttäjätaso 2

Voihan se tietysti yhteensattumaakin olla, mutta alkuperäisessä verkon parannuksessa oli jotain asennusvirheitä tapahtunut, joita muutama viikko myöhemmin sitten korjailtiin ja se asiaa vähän korjasikin, mutta mukana tuli uusi vika. Vaikea ajatella etteikö näillä olisi edelleen jotain yhteyttä. Toki myös alakertaan on muuttanut samoihin aikoihin uusi naapuri, joten mistä minä tiedän vaikka sieläl olisi viallinen laite joka häiritsee verkkoa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Aika erikoista että Elisa ei saa mitään loggausta käyntiin niin että olisi 24h päällä jolloin mahdollinen vika tallentuisi logeihin..

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Aika erikoista että Elisa ei saa mitään loggausta käyntiin niin että olisi 24h päällä jolloin mahdollinen vika tallentuisi logeihin..

Varmasti saisikin kohtuu helposti tommosen toteutettua, kun kerta jotain tietoa CMTS:ltä näkee perus asiakaspalvelijakin. Kyse onkin siitä että perus kuluttajalla ei ole mitään arvoa Elisalle, eikä tommosia virityksiä ja seurantoja kannata tavallisen kuluttajan takia rakentaa.

Ja varmaan aiheeseen liittyy sekin, että Elisalla on valtava massa asiakkaita. Automaattisissa järjestelmissä on aina omat ongelmansa, ja läpi tulee false-positiveja. Vaatinee kohtuu paljon resursseja ylläpitää..

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +12

Laitatko @Vesanius yksityisviestiä @OmaYhteisö-tiimi lle, niin tutkitaan tätä hieman tarkemmin. Kiitos!

Osallistu keskusteluun