Vastattu

PLANET VC-231G ja yhteys ei nouse ylös

  • 14 lokakuu 2020
  • 3 kommenttia
  • 418 katselukerrat

Asentaja kävi asentelemassa vdsl-yhteyden ja emäntä oli paikalla avaamassa ovia. Testasi että yhteys nousee ylös ja mahdollisen maksiminopeudenkin ilmoitti (reilu 130M, tilattu liittymä 50M). Kyseessä tavallinen kerrostaloasunto.

 

Nyt laitoin Planetin VC-231G:n kiinni ja yhteys ei vaan nouse ylös. Pikaisella etsinnällä tämän pitäis kyllä Elisan verkossa toimia?

 

Laite on CPE-asennossa mutta yhtään mitään ei saa ulkomaailmaan liikkumaan. Vdsl-valon pitäisi ilmeisesti palaa jatkuvasti mutta tämä välkkyy vuorotellen hitaasti ja nopeasti, hidas ilmeisesti ”idle” ja nopea ”training”.

 

Mistähän päästä tätä ongelmaa lähtisi ratkomaan?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Porkkana 14 lokakuu 2020, 18:09

Mikäli asentaja testasi linjan omalla modeemillaan toimivaksi vaimon nähden niin sitten vika olettavasti tuossa omassa modeemissa ja kannattaa hankkia uusi

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4

Mikäli asentaja testasi linjan omalla modeemillaan toimivaksi vaimon nähden niin sitten vika olettavasti tuossa omassa modeemissa ja kannattaa hankkia uusi

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Eikös näissä kahdessa viestiketjussa ole tultu siihen loppupäätelmään, etteivät Elisan laitteistot ole ihan yhteensopivia Planet VC-231G kanssa?

Jos kymmenen erimerkkistä modeemia toimii ja yksi ei niin onko vika laitteistossa vai modeemissa ?

Tässä voisi olla kyse siitäkin, että vektorointi aiheuttaa ongelmaa, jos sisäverkossa on jatkoksia ja toiset modeemit toimivat siitä huolimatta, mutta toiset eivät.

Eli tutkimatta tarkemmin ei pitäisi tuomita, onko vika laitteistossa vai modeemissa.

 

Osallistu keskusteluun