Vastattu

Huawei 818 vai ZTE MF286D

  • 16 December 2020
  • 3 kommenttia
  • 735 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 1102 kommenttia

Vanhempieni tuplalaajakaista-liittymä (ADSL+mobiililaajakaistaSIM) irtisanottiin päättymään tammikuun lopussa, koska kupareita ei enää ellun strategiassa tueta. Tällä hetkellä alueella on uusmyynnissä vielä VDSL2_CO -tuote, mutta puhelinaspan mukaan sama kuparikohtalo koskee myös tätä tuotetta?

ADSL 10/1M nopeus on ollut täysin riittävä iPadOS/iOS -päivityksiin ja iltapaskeiden lukuun. Kissavideoitakin on toistettu.

Kysyisinkin lähinnä seuraava, jos ellu kytkee osan taajuuksistaan virransäästötilaan klo 01 aamuöisin niin, osaavatko nämä molemmat otsikkokentässä mainitut mobiilireitittimet nousta uudelleen aamulla useamman taajuuden yhdenaikaiseen käyttöön ilman koko reitittimen uudelleenkäynnistystä.

Mobiilireitittimen tuleva sijainti on juuri “maston” suuntaan noin 200 metrin päässä. Solujen 4,5,6 kiilat osuvat käyttöpaikkaan. Alueella saattaa olla jo 5G NR-tarjontaa, mutta sellainen mobiililiittymä ja laite lienee käyttötarpeeseen nähden turha, kun tarve on lähinnä 10M tason liittymälle.

 

 

https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=5&type=LTE&latitude=60.98356561057341&longitude=24.3975938537065&zoom=16&showTowers=true&showTowerLabels=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=None&showHex=false&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showENDCOnly=false&showBand=0&showSectorColours=true&mapType=roadmap

 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Purnipsi 16 December 2020, 13:46

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Kyllähän VDSL2 pitäisi jatkua saatavuutena? Käsittääkseni vain ADSL on lopetusuhan alla? Voisiko olla kysessä sellainen tilanne, että Ellu on jokun toisen kaapeleissa vuokralla. @sakarialanne on joskus ystävällisesti selvitellyt saatavuuksia, jos hän kerkeisi asian tutkimaan? 

 

Oletko @LeonM kokeillut millaisia yhteysnopeuksia mobiiliverkko tarjoaa. Ei kovin ruusuiselta tuosta CM:n kuvasta tilanne vaikuta, koska tuo käyttöpaikka osunnee juuri noihin antennikeilojen risteämäkohtaan. Toki CM on laskennallisesti piirtänyt ne ja totuuden tietää vain Elisa, jolla on kartta verkosta k.o alueelta.

 

5G peitto tulee 1577 -tukarista sekä myös 8068. Melkein ilman kokeilua on mahdotonta sanoa, miten mobiili tuossa toimii. Jos onnistuu saamaan esteettömän näkymän jompaan kumpaan saittiin, saattaa toiminta olla todella hyvää. Kuitenkin kun tuo mobiili on jaettua, ei voi olla varma onko nopeus 5 vai 500 Mbps. 

 

Eli ensin selko saako VDSL vai ei. Sitten kokeiluun vaikka puhelimella 5G, jos siihen kelkkaan haluaa hypätä. Voi olla, että ulkomodeemilla se voi toimia jopa hyvin. Kyllä kai 4G:stä 10 megaa aina läpi tulee, jos se kerta riittää.

 

… 

 

Alkuperäiseen kyssäriin. Kyllä, laitteet osaavat nousta “täyteen laukkaan”.  Jos 4G-modeemiin päädyt, niin suosittelen B818, koska siihen saa ulkoiset antennit järkevällä tavalla kiinni. ZTE:ssä nuo portit takana ovat niin, että toinen on matala-keskitaajuus sekä toinen korkeat taajuudet. LTE:ssä pitäisi olla kaksi SAMAT taajuudet vastaanottavaa antennia ulkoisina, jotta 2x2 MIMO toimisi oikein. Huawein purkki tässä onnistuu.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +16

Elisa on ollut Telian (ent. AinaCom)  vuokralainen Hämeenlinnassa. Telia myy alueelle edelleen Hybridilaajakaistaa , jossa pohjana ADSL 24/1M, mutta edes tuollainen sekomobiili ei ole tavoitteena, jos VDSL2 on mitenkään mahdollinen.

Ellun kilpailija ei tsätissä luvannut pelkkää ADSL:ää, joten aloin sitten hieman epäillä, josko heidän hybridinsä käyttääkin pelkkää mobiilia ja johto liitetään seinän puhelinpistokkeeseen vain näön vuoksi. ;) Tuohan olisi helposti kokeiltavissa, kun ei laittaisi hybridin SIM-korttia lainkaan päätelaitteeseen ja käyttäisi sitä pelkästään iPädissä.

Moderni iPad tarjosi aamukahdeksalta tänään ellun 50M-liittymällä (LTE 46/16M). 10M riittäisi, kun olisi vain tasaista.

--

Kiitos @Purnipsi kommentistasi. Tuo vuokrakupari voi olla se joka katkaisee kamelin selän tässä tapauksessa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Vanhempieni tuplalaajakaista-liittymä (ADSL+mobiililaajakaistaSIM) irtisanottiin päättymään tammikuun lopussa, koska kupareita ei enää ellun strategiassa tueta. Tällä hetkellä alueella on uusmyynnissä vielä VDSL2_CO -tuote, mutta puhelinaspan mukaan sama kuparikohtalo koskee myös tätä tuotetta?

Faktatietoa ei asiasta itselläni ole mutta kyllä suuntaus tulevaisuudessa lienee että hitaampien VDSL-liittymienkin (CO-toteutukset) uusmyynti päättyy tai ainakin vähenee.