Laitenetin hinta

  • 11 December 2020
  • 6 kommenttia
  • 334 katselukerrat

Hei,

Elisan halvimman laitenetin 3,90€/kk nopeudet on molempiin suuntiin 0,128 Mbit/s. Seuraavan hintaluokan laitenetti maksaa 6,90€/kk nopeuksien ollessa lataus 0,256 Mbit/s ja lähetysnopeus 2 Mbit/s. 
 

Kilpailevat operaattorit tarjoaa laitenettiä asiakasetuna paremmilla nopeuksilla halvempaan hintaan. Esim. Telian 0,256 Mbit/s latausnopeudella ja 5 Mbit/s lähetysnopeudella rajattomalla kotimaan datamäärällä maksaa 2,90€/kk. Juuri tuo lähetysnopeus on tärkeä ominaisuus valvontakameran käytössä. DNA:lla lataus 0,5 Mbit/s ja lähetys 5Mbit/s maksaa keskittäjän etuna 4,90€/kk. 
 

Elisan 0,256/2 Mbit/s maksaa vuodessa 12 x 6,90 = 82,80€

Telian 0,256/5 Mbit/s maksaa vuodessa 12 x 2,90 = 34,80€

Erotus on 48€/v. Miksi hintaero on näin suuri? 


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Telian 2,90 €/kk on sekin keskittäjän hinta. Muut maksavat 6,90 €/kk, eli saman kuin Elisa Laitenetti M:stä. Nopeus on toki Telialla suurempi kuin Elisalla.

Kyllä, tämän huomasin kyllä. Siksi tuolla viestissä lukeekin monikossa "operaattorit" tarjoaa asiakasetuna... Eli kännykkäliittymä pitää olla samalla operaattorilla. Siitä voisikin esittää jatkokysymyksen, miksi Elisa ei tarjoa keskittämisetuna vastaavaa hinnan alennusta laitenettiin? 

Jos riistakameroita on kolme kappaletta, jokaisessa laitenetti videokuvan siirtoon riittävällä lähetysnopeudella, tekee tuo hinnan erotus viidessä vuodessa jo 720e/5v. Ja kyllä, siis sillä keskittäjän hintaedulla laskettuna.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Elisan prepaid-liittymässä kuukausihinta on lähes 5 euro/kk ns. Laitenetille. Itselläni on ollut tuplalaajakaistan kortti kamerassa kiinni, kun se on vähän ylimääräinen. Toki vois ottaa kilpailijan 2,90 liittymän kun siihen on mahdollisuus. Elisalla ei oikein ole hyviä etuja liittymä asiakkaille, ilmeisesti liikaa asiakkaita.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Eli kännykkäliittymä pitää olla samalla operaattorilla.

Myös kiinteä laajakaista täyttää Telialla keskittämisen edellytykset.

Kiitos tarkennuksesta. Pitänee harkita ainakin yhden liittymän irrottamista Elisan paletista Telialle laiteliittymien hinnoittelun vuoksi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Meillä meni jo black fridayna kaikki liittymät Telialle, sen verran halvemmat liittymät oli Telialla gigantissa kuin Elisalla. Vielä sai 40€ laitteesta alennusta kun siirsi.