Kysymys

Valorant pelissä korkea pingi

  • 6 September 2022
  • 8 kommenttia
  • 187 katselukerrat

Hei! Minulla on ongelma Valorant pelin kanssa, ja vain Valorantin kanssa. Peliä pelatessa ping hyppii vähän väliä yli 1000 ja pelaaminen on aivan mahdotonta. Muiden pelien kohdalla ei ole samanlaista ongelmaa. Onko tähän olemassa mitään ratkaisua?


8 kommenttia

Käyttäjätaso 5

Moikka @Ikiih ja tervetuloa OmaYhteisöön!

Pari asiaa nyt ainakin alkuun mitkä on hyvä tuoda esille, että onhan pelikone kytketty verkkokaapelilla kiinni? Modeemin/reitittimen voi kertaalleen resetoida myös verkkoon viittaavia ongelmia havaitaan. Tuo toki erikoiselle kuulostaa, että ainoastaan Valorantin kanssa ongelma on. Oletko kokeillut Valorantin asetuksista muokata Network Buffering asetusta suuntaan tai toiseen, onko vaikutusta?

Saatko testattua vielä toisella yhteydellä, että tapahtuuko täysin samaa?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4

Pienellä googlauksella selviää että taitaa olla ongelmaa muuallapäin maailmaakin tuon pelin kanssa ja perusohjeet samat mitkä tuskin paljoa auttaa. Peliserverit noilla taitaa kyykätä kun ei kestä käyttäjämäärien perässä.

Heippa @Snouppi, Pelikone on kytketty verkkokaapelilla, modeemi on resetoitu, julkinen ip käytössä ja network buffering asetuksella ei mitään vaikutusta. Tuntuu kuitenkin hieman omituiselta, että toisen operaattorin mobiililaajakaistalla peli toimi aivan normaalisti.

Käyttäjätaso 5

Heippa @Snouppi, Pelikone on kytketty verkkokaapelilla, modeemi on resetoitu, julkinen ip käytössä ja network buffering asetuksella ei mitään vaikutusta. Tuntuu kuitenkin hieman omituiselta, että toisen operaattorin mobiililaajakaistalla peli toimi aivan normaalisti.


Minkälaisia nopeuksia saat mitattua netistäsi? 🤔 Lähinnä vaan, jos kaikki muut pelit toimii hienosti, mutta vain Valorant -pelissä on tuo korkean pingin ongelma.

Download tyypillisesti10-50 Mbps ja upload 2-4Mbps, ulkoinen antenni on tulossa joten sillä pitäisi saada hieman parempia nopeuksia. Vastaavilla nopeuksilla toisella operaattorilla toimi.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Aivan. Onko verkossa useampia laitteita samanaikaisesti? Kuinka kauan noita ongelmia on esiintynyt?

Ongelmia on ollu siitä lähtien kun vaihdoin Elisaan, eli 10.8 alkaen

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Ongelmia on ollu siitä lähtien kun vaihdoin Elisaan, eli 10.8 alkaen

Eri operaattoreilla datan reititys taitaa mennä hiukan eri reittiä maailmalle. Tämä lienee syy ongelmaan, jos aiemmalla operaattorilla tätä ongelmaa ei ollut.

 

Esimerkki:

Pelattiin aikoinaan kavereiden kanssa Xboxilla Warface -nimistä peliä, joka näyttää haussa, kuinka lähellä pelipalvelin, johon meidät yhdistetään, sijaitsee (vihreä = lähellä, keltainen = kohtuullisen kaukana, punainen = kaukana)

 

Itselläni oli tuolloin vielä Elisan VDSL ja kaverilla taisi olla DNA:n vastaava tekniikka käytössä. Jos kaveri hostasi peliä, hänellä palvelin saattoi olla lähellä (vihreänä) ja minulla taas kohtuu kaukana (keltaisena). Sama juttu toisinpäin, jos minä olin hostina.

 

Tilanteessasi saattaa ainoa ratkaisu olla vaihtaa takaisin vanhaan operaattoriin, jos sillä kerran yhteydet ovat toimineet hyvin.

 

Mutta kuten aiemmin jo mainittiin, myös itse pelipalvelin saattaa aiheuttaa tätä, etenkin silloin kun kapasiteetti alkaa loppua. Myös matkalla olevat mahdolliset "solmut" saattavat aiheuttaa pingin hurjaa nousua kesken pelin, operaattorista riippumatta.

Osallistu keskusteluun