Vastattu

ZTE MC801A: Upload tiputtaa laitteen linjoilta

  • 15 toukokuu 2021
  • 2 kommenttia
  • 136 katselukerrat

Tervehdys!

 

Niin siinä kävi, että muuton takia jouduin upeasti toimivasta kuidusta siirtymään (ainakin toistaiseksi) 5G-yhteyteen. Liittymän kaveriksi Elisa toimitti ZTE:n otsikossa mainitun modeemin. Foorumeilta muita kauhutarinoita luettuani olin hieman skeptinen laitteen toimivuudesta, mutta iloiseksi yllätykseksi laite tarjoaa hyvät nopeudet ja järjellisellä tasolla olevan latenssin. Toki laite tipahtaa linjoilta noin kerran pari kahdessa viikossa, mutta asian kanssa pystyy elämään. Suurempi ongelma onkin upload. Duuneissani minun täytyy välillä siirtää suuria määriä dataa myös verkkoon päin. Kuidulla tämä oli täyttä juhlaa ja hurmiota. ZTE:n 5G-pömpelin kanssa ei niinkään. 20 gigaisen tiedoston lataaminen palvelimelle osottautui täysin mahdottomaksi tehtäväksi. Välillä siirtyi 10 gigaa, välillä vähemmän. Lopputuloksena kuitenkin joka kerta se, että modeemi heitti lamput punaiselle ja täytyi rebootata laite, jotta yhteys heräsi. Tilanne oli sama käytin sitten suoraan ZTE:ta tai Asusin RT88U:ta, jonka kaverina ZTE on siltaavana. Tuo Asus pysyi yli vuoden päivät 24/7 linjoilla kuidun kaverina. Kaikki toimi niin sanotusti paremmin kuin jopa kuuluisat junien vessat.

 Jotkut palvelut mahdollistavat uploadin jatkamisen siitä pisteestä, johon edellisellä yrityksellä jäätiin, mutta sitä luksusta ei tilanteessani ollut käytettävissä.

 

TLDR: Tipahteleeko muilla ZTE:n mööpeli linjoilta, kun upload kaistaa käyttää intensiivisesti? Oletteko löytäneet ratkaisua?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Mighuel 17 toukokuu 2021, 17:05

Morjesta @Keinotekoinen !

 

Kiitoksia! :)

En vielä ehtinyt tänne raportoimaan, mutta sain hommelit eilen toimimaan siten, että pakotin modeemin 4G-tilaan. Sen jälkeen uploadaus ei tipauttanut laitetta enää linjoilta. Toki yhteysnopeuksissa ottaa melkoisesti takkiinsa 4G:ta käyttäen, mutta tilapäisesti se on näemmä ihan toimiva ratkaisu, jos täytyy saada suuri määrä dataa luotettavasti verkkoon päin. Oma valistunut veikkaukseni on, että ZTE:n firmis aiheuttaa ongelmia yhdistettynä Elisan mastoissa käyttämään softaan. Tämä toki korjaantunee ajan kanssa 🙂.

Katso alkuperäinen viesti

2 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Moikka @Mighuel ja tervetuloa OmaYhteisöön!

Kuulostaapas kyllä erikoiselta. Ihan varmistan vielä, olitko tässä tehdasasetusten palautusta koittanut ja oliko siitä mitään vaikutusta?

Mikäli tuosta ei mitään vaikutusta ollut, niin lisäiletkö asiakasnumeroa profiiliisi niin voitaisiin vähän tutkia lisää :)

Morjesta @Keinotekoinen !

 

Kiitoksia! :)

En vielä ehtinyt tänne raportoimaan, mutta sain hommelit eilen toimimaan siten, että pakotin modeemin 4G-tilaan. Sen jälkeen uploadaus ei tipauttanut laitetta enää linjoilta. Toki yhteysnopeuksissa ottaa melkoisesti takkiinsa 4G:ta käyttäen, mutta tilapäisesti se on näemmä ihan toimiva ratkaisu, jos täytyy saada suuri määrä dataa luotettavasti verkkoon päin. Oma valistunut veikkaukseni on, että ZTE:n firmis aiheuttaa ongelmia yhdistettynä Elisan mastoissa käyttämään softaan. Tämä toki korjaantunee ajan kanssa :).

Osallistu keskusteluun