Huawei DG8245W2 siltaavaksi?


  • Tulokas
  • 2 kommenttia

Mitenhän kyseinen Elisalta ostettu Huawei DG8245W2 olisi mahdollista asettaa siltaavaksi? Olen boksin asetuksia kahlannut, mutta en kyllä löydä keinoja. Samoin internet ei ole osannut auttaa. Haluaisin purkin perään oman erillisen Wlan-purkin tekemään sisäverkon, ilman tupla-Nattia.


12 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Moi @Db- luulisi kyllä olevan mahdollista! Laitteen tiedoissa kerrotaan että NAT on oletuksena päällä, joka vihjaisi siihen suuntaan että siltaaminenkin mahdollista olisi. Hieman vanhemmasta Huawein modeemista löytyy täältä ohje siltaamista varten. Olisikohan tuosta apua myös tämän uudemman Huawein kanssa?

Moi @roopeg Valitettavasti tuosta ei ole apuja, yritin kyllä tuotakin käyttää tukena. Boksin WAN asetuksista löytyy kyllä siltaavaan tilaan viittaava “Wan tila” jossa optioina (valittuna oletuksena) “Reitti-WAN” ja “Bridge-WAN”. Täältä kun yrittää valita Bridge-WAN niin saa virheilmoituksen “Nykyistä palvelutyyppiä ei tueta silta-WAN-tilassa.” ja palvelutyyppi, valikko on harmaana ja sitä ei voi muuttaa ollenkaan.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Ootko @Db- saanut ongelmaa vielä ratkottua?

@Patomiäs En. en ole tosin jaksanut enää käyttää edes eforttia vaan olen tyytynyt kohtaloon :D

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Valitettavasti tosta en ny osaa kyllä sanoa että miten siinä siltaus menisi, mutta voihan tuossa tietty miettiä tuota sitten niin päin että tuon perässä olevan WLAN reitittimen laittaa kyselemään osoitteet ylempää?

NATin poistaminen käytöstä ei myöskään ollut hyvä idea :)
Onkohan noi harmaalla olevat palvelutyyppivalinnat, joita ei pysty vaihtamaan, Elisan esikonfigurointeja vai laitteen omia tulkintoja käytetystä yhteydenottotavasta?

Jotenkin luulisi, ettei pitäisi olla ihan mahdoton tehtävä saada uutta modernia purkkiia siltaavaksi.

Elisan touhuilusta näkyy vähän se, että heidän näkemyksen mukaan koti on paikka, jossa ainoa verkkolaite on Elisan purkki, ja siinä on kiinni 4 kännykkää ja yksi tabletti. Ja todellisissa High Tech kodeissa, sitten ehkä lisäksi myös jopa pelilaite.. miettikää.. piuhalla kiinni!

No, ymmärrän, että valtaosa kodeista varmaan sellaisia onkin, mutta olisko nyt liikaa vaadittu, että saisi operaattorilta julkisen IP:n ilman kikkailua. Ja varmasti alkaa olla nykyään myös aika paljon myös koteja, joissa on kymmeniä laitteita kiinni, ja tarve itse hallita verkkoansa.

Käyttäjätaso 7

 olisko nyt liikaa vaadittu, että saisi operaattorilta julkisen IP:n ilman kikkailua. Ja varmasti alkaa olla nykyään myös aika paljon myös koteja, joissa on kymmeniä laitteita kiinni, ja tarve itse hallita verkkoansa.

Elisan kiinteän liittymän IP-osoite on julkinen ja vaihtuva. Kiinteän julkisen osoitteen saa Elisalta vain yritysliittymiin.

Elisa käyttää heille räätälöityjä laitteita , joista on poistettu osa tehdassoftan toiminnoista käytöstä.

Kun kyseessä on xDSL-liittymä , niin mikään ei pakota ostamaan modeemia Elisalta , vaan periaatteessa mikä tahansa toimii Elisan verkossa.

Ei tosiaan tarttisi edes olla staattinen julkinen IP, vaihtuvan kanssa pärjää kyllä.

Mulla on sen verta vanha soppari, että tuo modeemi kuuluu pakettiin, niin toki se myös ostohalukkuutta on vähentänyt. Ja yllättävän paljon noiden modeemien kanssa on ollut ongelmia, näköjään 2-3 vuoden välein syystä tai toisesta on modeemi uusittu.

Internet sanoi, että briteissä DrayTek Vigor 130 olisi puhdas sillattu modeemi ilman ylimääräisiä WLAN-härpättimiä sun muita. Ja olisi kuulemma stabiili vehje käytössä. Onkohan tiedossa jotain luotettavaa, stabiilia ja ennenkaikkea Elisan verkossa koeteltua vastaavaa pelkkää modeemia, joka kannattaisi ostaa? 

Käyttäjätaso 7

Internet sanoi, että briteissä DrayTek Vigor 130 olisi puhdas sillattu modeemi ilman ylimääräisiä WLAN-härpättimiä sun muita. Ja olisi kuulemma stabiili vehje käytössä. Onkohan tiedossa jotain luotettavaa, stabiilia ja ennenkaikkea Elisan verkossa koeteltua vastaavaa pelkkää modeemia, joka kannattaisi ostaa? 

Taitaa tuo Dray Tek olla hieman kalliin puoleinen.

Itselläni on tämmöinen TeleWell siltana , josta olen käännellyt tarpeettomat ominaisuudet pois päältä.

https://www.telewell.fi/fi/tuote/tietoliikenne/internet-kotona/adsl-vdsl-wifi/TW-EAV510AC-USB3/tw-eav510ac-b-uusi-1000mhz-prosessori-malli-langaton-tukiasema-reititin-palomuuri

Ei maksa kuin puolet tuosta Dray Tekistä ja toimii.

Onkohan noita huawei-dg8245w2 modeemin Lan-porttien(lan1-4) siltausohjeita saatavilla tuonne:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/huawei-dg8245w2/

Tuote: Saunalahti-Kotikuitu(FTTB-ETH)

vai voidaanko todeta että se ei tuolla mallilla ja 1.gen firmiksellä ole nyt mahdollista Elisa-Saunalahdessa Suomessa? ja suosittelemme esim. EI-kiinalaista mallia...

 

 

 

 

Tuota DG8245W2-modeemin lan1-lan4 porttien siltausta ei sitten ilmeisesti voi tehdä,ainakaan ohjeita sen tekemisestä ei laitteen ohjesivulle:

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/huawei-dg8245w2/

ole tullut.

Mitkähän ovat Elisan suosittelemat tämänhetkiset vaihtoehdot FTTB-eth Saunalahti taloyhtiökuituliittymiin(lan porttien siltausoptio olemassa).Siis niin,että päätelaite hankittuna Elisalta kattaa myös palveluntarjoajan taholta tehdyt automaagiset firmware päivitykset..ja onkohan mihinkään reitittimistä saatavana esim f-securen tietoturva sdkta integroituna..

https://community.f-secure.com/sense-router-en/kb/articles/8881-f-secure-sense-router-has-reached-end-of-sales

 

 

 

 

Noita siltausohjeita(Lan portit)ei sitten tuohon DG8245W2 modeemiin koskaan tullut,toteutus jäänee oletusasteelle,vahvistatte oletukseni?

Osallistu keskusteluun