Vastattu

Robottipuhelimen tekstarit pitää rajoittaa

  • 11 January 2022
  • 8 kommenttia
  • 158 katselukerrat

Ongelma: Uudessa robotissa köyhä ohjelma, ei saa valittua vuorokautista tekstarirajaa.

-Tärkeä asia, laitevika voi paukkua päälle-pois vaikka 720 kertaa kuten on tapahtunut, hiton kallista.

Teksti/soitto hälytystä käytetään, koska nettiä ei haluta lämmöntuotannon valvontaan hakkerien takia.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 11 January 2022, 21:01

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Eipä tuohon taida olla muuta vaihtoehtoa kuin Huoleton-liittymät, joissa on rajattomasti tektiviestejä tai Latausliittymä, jossa viestittely katkeaa saldon loppumiseen.

 

Onko tuossa tekstiviestissä muutakin tietoa kuin pelkkä vika päällä?

Jos ei ole, selvittäkää, saako tuon vika on/off tiedon ulos järjestelmästä relelähtönä, jonka voitte sitten kytkeä minkälaiseen hälytyksensiirtolaitteeseen hyvänsä. Myös siihen nettiin kytkettyyn, koska relelähdöstä tieto voi kulkea ainoastaan ulospäin.

Jos viestissä on tarkempaa tietoa ongelmasta, saako sitä ulos lämmitysjärjestelmästä tavallisesta rs-232, rs-422 tai rs-485 sarjaportista? Mielellään vielä ilman mitään protokollaa?

Tällöin voitte kytkeä lämmitysjärjestelmään tietokoneen yksisuuntaiseksi muokatulla sarjakaapelilla, joka voi sitten moderoida lähetettäviä tekstiviestejä tai hoitaa hälytykset jollakin muulla tavoin. Kun yhteys on rakennettu fyysisesti yksisuuntaiseksi, hälytyksensiirtokoneen voi kytkeä nettiin.

Siis, ainoa ongelma, hyvän robotin valmistaja meni konkkaan,  en ole löytänyt yhtä hyvin suunniteltua mistään.  Centro evo ohjeistus rajoitukseen:  operaattorin asetuksissa?

Aik. robotissa oli valinta esim 250 viestiä/vrk sen jälkeen odotettiin päivä, ja korjattiin laitteet.

 

Tämä robotti on varjohallitus, kun nettipohjainen etäkäyttö on nalkissa, soitto robotista estää kaupungin jäätymästä   vaikka sähköpulaan.  Mikään ei saa olla nettiyhteyteen, sen luotettavuuteen perustuva valvonta, (Hakkerit)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Saatko jostakin signaalin aina kun hälytys lähtee?

Kytke tämä pulssilaskuriin, joka 250 pulssin jälkeen katkaisee sähköt robotilta.

Nollaus joko käsin tai kellokytkimestä pulssi kerran vuorokaudessa pulssilaskurin nollaustuloon.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Älä muuten unohda, että robottipuhelin on yhteydessä puhelinverkkoon, joten sitä voidaan hakkeroida puhelinverkon kautta.

Laitteita ja niiden tietoturvaa tulee siis seurata käytetystä yhteysmuodosta huolimatta.

Kauhistus! 

-Olen kuvitellut robottipuhelimen olevan immuuni hakkerille, kun se vastaa vain tunnettuun numeroon,  joka omassa luettelossa?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Soittajan numeron voi väärentää.

Tekstiviestin lähettäjän numeron voi väärentää.

Jos laitteen ohjelmistossa on havoittuvuus ja se parsii viestin ennen lähettäjän numeron tarkastusta, mistä tahansa numerosta lähetetty haavoittuvuutta hyödyntävä tekstiviesti voi aiheuttaa laitteelle ongelmia.

Elikkäs, nettiyhteys  eitärkeään viestittelyyn, robottipuhelin vähäisiin riskeihin, pikkukylän toimintoihin.   

Ja isommat kuviot  laitteilla, jotka on koko matkan omistuksessa, ja eivät käytä minkään operaattorin yhteyksiä.   Onneksi näitä on tarjolla.  

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Elikkäs, nettiyhteys  eitärkeään viestittelyyn, robottipuhelin vähäisiin riskeihin, pikkukylän toimintoihin.   

Ja isommat kuviot  laitteilla, jotka on koko matkan omistuksessa, ja eivät käytä minkään operaattorin yhteyksiä.   Onneksi näitä on tarjolla.  


En ehkä noin itse sanoisi. Olen laitellut muutamaa kattilaa “nettiin” ja kyllä sen voi helposti, turvallisesti ja edullisesti laittaa. Tekstiviestit/puhelut helposti hakkeroitavissa, varsinkin langattomuuden vuoksi. Mobiilidatan kautta salattu VPN niin eipä enään helpolla onnistu.

Jos järjestelmä on jollaintavoin tietokone ohjattu niin ehdottomasti vaan OpenVPN tai vastaava hyvin suojattu yhteys, näin ollen voi etäkäyttää turvallisesti ja kohtuu kuluin. Tosiboxi on periaatteessa vastaava.

Itse suosisin tapaa, että VPN etäkäyttöön, sms/email vikailmoituksiin. Todennäköisempää on aina matkapuhelinverkon sammuminen, kuin kiinteän nettiyhteyden. Yleensä kiinteä toimii niin kauan, kunnes kaapeli poikki, niin oli lankapuhelin aikanakin ja nykyäänkin osalla laitoksilla on pakko olla “lankapuhelin” kriisitilanteita varten.

 

Ehkä siellä voisi Teltonika toimia, sen avulla saisi netin ja viestit näppärästi, ainakin muutaman lisäpalikan kanssa. Tarkempaa kuvausta järjestelmästä kaipaisi niin osaisi miettiä, hyvää ja halpaa tapaa.

 

Kannattaa nykyiseen valita liittymäksi joku prepaid tai latausliittymä. Tai sitten Globetel, olisi ihan kohtuu hintainen rajaton sms paketti, mutta liekkö vaatii, että vastaanottava puhelin on Telian verkossa, jotta saa rajatta lähettää. Ainakin joskus mms paketin osalta oli.