Kiinnitetty keskustelu

Elisa Sähköpostipalvelu - Vinkit palvelun käyttöön

  • 19 January 2024
  • 14 kommenttia
  • 319 katselukerrat
Elisa Sähköpostipalvelu - Vinkit palvelun käyttöön
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15
  • OmaYhteisön moderaattori
  • 1135 kommenttia

Sähköposti on yksi viestinnän kulmakivistä, ja sen tehokkaalla hallinnalla on suuri merkitys päivittäisessä työskentelyssä ja arkisessa elämässä. Tämä artikkeli tarjoaa kevyen sukelluksen sähköpostin vinkkeihin ja asetuksiin, jotka auttavat sinua ottamaan kaiken irti sähköpostikokemuksestasi.

Elisa Sähköpostipalvelun käyttäjänä oletkin varmasti päässyt jo kokemaan Elisa Webmailin uudistuneen käyttöliittymän ja sen uudet ominaisuudet, mutta oletko vielä oppinut kaikki siihen liittyvät niksit?

Mikäli Elisa Webmail ei ole vielä tullut tutuksi, niin lämpimästi suosittelen katsomaan videon ja tutustumaan sitä kautta perustoimintoihin.
 


Organisointi


Lajittele sähköpostisi Elisa Webmailissa vaivattomasti luomalla omia kansioita tärkeille viesteille. Klikkaa ensin Omat kansiot ja luo uusi kansio painamalla kolme viivaa -kuvaketta. Tämän jälkeen voit siirtää viestit haluttuun kansioon joko vetämällä ne sinne tai painamalla hiiren kakkospainiketta halutussa viestissä ja valitsemalla Siirrä -toiminnon. Tämä auttaa sinua löytämään tarvittavat viestit nopeasti ja pitämään sähköpostisi järjestyksessä.

 

 

Suodatus


Valitettavasti sähköpostin käyttäjät kohtaavat päivittäin valtavia määriä roskapostia eli ei-toivottuja viestejä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi roskapostisuodatuksen oikeaoppinen käyttäminen on keskeinen tekijä kohti turvallisempaa sähköpostin käyttöä.

Voit nykyisin hallita roskapostisuodatusta suoraan Elisa Webmailin kautta. Roskapostin lähettäjän voit estää suoraan viestin esikatselusta Toimenpiteet -kohdasta, tai asetuksista valitsemalla Sähköposti - Roskapostin esto. Tämä tapa ei aina kuitenkaan ole tehokkain tapa, sillä viestit voivat saapua todellisuudessa eri osoitteesta. Jos viestit näyttävät tulevan läpi laatikkoon estoista huolimatta, niin tarkistathan kyseisen viestin lähdekoodin ja X-Original-Sender tiedon.
 


Vinkit

  • Lomailmoitus - Kerro lähettäjälle olevasi poissa sähköpostin ääreltä kuin ammattilainen!
    • Saat lomailmoituksen käyttöön Webmailissa menemällä Asetukset - Sähköposti - Lomailmoitus
       
  • Ryhmäviesti - Lähetä viesti useammalle käyttäjälle kerralla!
    • Voit lähettää useamman viestin kerralla kirjoittamalla sähköpostiosoitteen vastaanottaja -kenttään ja sen jälkeen ilman välilyöntejä , (pilkku) tai enter. Voit myös halutessasi klikkailla suoraan osoitekirjasta halutut vastaanottajat. Osoitekirja löytyy vastaanottaja -kentän lopusta
       
  • ​​Viestien palauttaminen - Poistuiko tärkeät viestit?
    • Voit palauttaa tärkeät viestit vielä roskakorin tyhjentämisen jälkeen 90 päivän ajan!
       


Tietoturva


Tietoturvallinen sähköpostin käyttö on ensiarvoisen tärkeää henkilökohtaisten tietojen suojaamiseksi. Tässä muutama kullanarvoinen vinkki käyttäjille.

  • Käytä vahvoja salasanoja, jotka sisältävät kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Vaihda salasana säännöllisesti, ja vältä käyttämästä samaa salasanaa useissa palveluissa.
     
  • Pidä sähköpostiohjelmasi ja käyttöjärjestelmäsi päivitettyinä. Ohjelmistopäivitykset sisältävät usein tietoturvaparannuksia, jotka auttavat torjumaan mahdollisia uhkia.
     
  • Ole varovainen epäilyttävien sähköpostien suhteen. Älä avaa linkkejä tai liitetiedostoja tuntemattomilta lähettäjiltä. Tarkista aina lähettäjän osoite ennen kuin reagoit viestiin. Mikäli tietojenkalasteluviestin lähettäjä esiintyy Elisana, jatkolähetäthän saamasi viestin osoitteeseen abuse(at)elisa.fi Huom! Kyseisessä osoitteessa otetaan vastaan vain ilmoituksia Elisaa koskevista huijausyrityksistä. Lue lisää huijausyrityksistä ja tietojenkalastelusta.
     
  • Käytä sähköpostiohjelmissa salattua yhteyttä (SSL/TLS), kun se on mahdollista. Tämä estää kolmansia osapuolia pääsemästä käsiksi lähettämääsi ja vastaanottamaasi tietoon.
     
  • Jos useampi perheenjäsen käyttää samaa laitetta ja käytät sähköpostiohjelmaa, on suositeltavaa asettaa salasanasuojaus sähköpostitilillesi myös ohjelmassa. Tämä auttaa suojaamaan sähköpostitietojasi.
     


Sähköpostin käyttäminen mobiililaitteella
 

Elisan sähköposti kulkee mukana myös puhelimella sekä tabletilla, vaikka sille ei olekaan erillistä mobiilisovellusta. Sen sijaan voit helposti käyttää valmiina olevia sähköpostisovelluksia, kuten Mail, Gmail tai Outlookin -sovellusta. Sähköpostisovellusten käyttö tarjoaa käyttäjälle kätevämmän, nopeamman ja tehokkaamman tavan hallita sähköpostiviestejään mobiililaitteella.

Tilinmääritys mobiililaitteelle on paras tehdä IMAP-protokollaa hyödyntäen. Tilin liittäminen sovellukseen onnistuu helposti, tarvitset tähän vain Elisa sähköpostiasetukset, sähköpostiosoitteen sekä salasanan!​​​​​​


Tutustuthan vielä syvemmin Elisa Webmailin ohjeisiin. 😊 Jaa myös omat vinkkisi Elisa Sähköpostipalvelun käyttöön liittyen!


14 kommenttia

Kunniamerkki +2

Niitä samoja Original Sendereitä löytyy spammihuijjareiden lähdekoodeissa paljon. Niihin ei käyttäjä pääse käsiksi poistamaan suoraan saamasta. Estä lähettäjä ei tunnista sinne lisättyä Original Senderiä, vaikka se pitäisi olla varsinainen lähettäjä muutetuilla osoitetiedoilla. Vai löytyyko työkalua näihin suoraan? Sieltä näkyy myös IP osoitteita, joita header analyze löytää esim. Moskovan tai Pietarin seuduilta.

Käyttäjätaso 7


Tutustuthan vielä syvemmin Elisa Webmailin ohjeisiin. 😊 Jaa myös omat vinkkisi Elisa Sähköpostipalvelun käyttöön liittyen!

Ne Webmailin ohjeet ovat kovin ylimalkaiset ja puutteelliset. Paremmat kuvalliset ohjeet pitäisi saada pikimmiten.

Kuten edellä on jo todettu , niin Elisan roskapostisuodatin on onneton ja on ollut sitä jo vuosia. Siksipä on ehdotettu , että se uusittaisiin kokonaisuudessaan eikä vain yritettäisi paikkailla , kun se ei näytä johtavan yhtään mihinkään.

https://yhteiso.elisa.fi/ideas/roskapostisuodatin-pitaeisi-uusia-kokonaan-526201

Kunniamerkki +2

Tällaista tulee, tosin suoraan roskapostiin, eli jotenkin tämä toimii. Nuo voisi kyllä plokata suoraan kuten muut tekevät. Nuo ovat aivan feikki deitti sivustoja huijjareilta.

Kunniamerkki +2

sana paketti* otsikosta ei toimi, vaikka lisätty listalle. Tulee saapuneisiin. Spammi hävitetty ja löytynee sieltä Lazy Expungesta yhtenä avaamattomien numerona, mikä oli viimeksi jo lähellä 400. 

Kunniamerkki +2

Sana omega* poistettujen roskapostiksi listassa ei toimi, omega-3 tuli saapuneisiin. Löytyy avaamattomana kohta tuolta hävityksen Lazy Expungesta. Sitä ei nyt ole näkynyt enää.

Kunniamerkki +2

Sana paketti* ei toimi lisättynä tuonne listaan, postin otsikossa oleva sana pakettiasi antaa tuon sapluunan pakettilähetys tulla saapuneisiin. Pitää siirtää roskapostiksi erikseen, ei mene automaattisesti. Kuvassa näkyy punsisella lipulla merkatut saapuneisiin tulleet. Omega ja Paketti samoista osoitteista ja suomalaisia domaineja. Niistä löytyy lähdekoodista suomalaisia fi domaineja Sanoma Median hostilta peräisin. Löytynee hävitetyistä Lazy Expunge kansiosta.

Näitä alkaa tulemaan turhan paljon noita samoja sabluunoja tuonne saapuneisiin. 

 

Kunniamerkki +2

 

Kunniamerkki +2

Lazy Expunge kasvaa noista lukemattomista.

 

Kunniamerkki +2

HBO tiliä koskaan ollutkaan….

 

Kunniamerkki +2

Suomalainen hosti ja usein löytyy lähdekoodista header analyzerillä ja Original Senderinä löytyy de loppuista domainia usein.

 

 

Kunniamerkki +2

Sana mobiilitallennus* ei toimi. Ei mene automaattisesti roskaposti kansioon, pitää siirtää itse. Lähettäjän osoitteen laittamisessa ei ole paljoa hyötyä, osoite muuttuu korkattuna toiseen. Sylttytehdas löytynee tuolta verkosta ja lähdekoodeista. Otsikon sana mobiilitallennustilasi posti tuli saapuneisiin. Tällä otsikon sanojen lisäämisessä luetteloon ei ole mitään merkitystä. Tuo posti on kulkenut jostain Venäjältä englantilaisella lähettäjällä. 
 

 

Kunniamerkki +2

Yhteensä 18 huijaria tänään tällä hetkellä. Löytyy tuolta Lazy Expungesta.

Kunniamerkki +2

Tuo sivusto Cyproksen osoitteella toistaa itseään lähettäjän osoite vaihtuen. Sivustolta löytynee palvelin ja ehkä tuolta lähtee massana noita huijauksia. Aikaisemmin Localhussies ja XPicup

 

Kunniamerkki +2

Estetty sana paketti ei toimi, tulee edelleen saapuneisiin. Lähettäjän domain löytyy lähdekoodista ja header analyzerillä Turkista. XPicup ja MeetWives samoja ”deitti sivuston” näkyviä sabluunoja, mikä tulee myös Localhussies nimellä. Kuvan alaosasta löytyy linkkiä host pitäjän  Cypros Nikosia osoitteen nimellä. Pitää erikseen poistaa saapuneista. Lazy Expunge on nyt yli 400 kpl avaamattomien/lukemattomien lista, nämä ovat huijarien roskaposteja.

 

 

Osallistu keskusteluun