Anna palautetta uudesta Elisa Kirja -sovelluksesta!Näytä ensimmäinen kirjoitus

128 kommenttia

Asia on nyt niin, että en uskalla ostaa Uusia kirjoja! Koska uusi sovellus Ei toimi, enkä tiedä kauanko vanha 247 toimii?? Nora Robertsin kirja "Ensimmäinen vuosi" tekis mieli ostaa... Mutta sitten huomasin, että Kingin uusi kirja "Ulkopuolinen" on Storytellissä! Niin valinta oli helppo!😎 Hyvää joulua kaikille lukijoille.🎄🎄
Kaipaisin sellaista asetusvalintaa, että Kauppa-näkymässä ei näytettäisi aiemmin ostamiani kirjoja lainkaan. Ei minua kiinnosta, onko jokin kirja tarjouksessa vai ei, jos minulla on se jo olemassa.
Adobe-suojattu Morse toimii sittenkin. Aukeneminen vain kesti minuuttitolkulla.

Uudessa sovelluksessa on ärsyttävä piirre: jos lukiessani vedän näytön yläreunasta valikkoa näkyviin katsoakseni kelloa, ei yläpalkkia ja alareunan nappuloita saa enää piiloon. Ei olisi huonompi idea näyttää kelloa himmeällä sovelluksen omassa yläpalkissa.
Sovellus ei ymmärrä pysäyttää äänikirjaa, jos langattomista kuulokkeista loppuu akku.

Aina sovellus ei tottele kuulokkeiden play-nappulaa tauon jälkeen.

Välillä äänikirjan säätimet jäävät ilmoitusalueelle ja lukitusnäytölle, vaikka sovelluksen sammuttaa. Ne saa pois vain sovelluksen pakkolopetuksella.
Käyttäjätaso 4
Nokia 8 puhelimella osa äänikirjoista pysähtyy kappaleen loppuun ja eteenpäin pääsee vasta nuolinäppäimellä. Jos käyt välillä muussa sovelluksessa painaen äänikirjan siksi aikaa pauselle, voit jatkaa kuuntelua vain koukkaamalla uudestaan etusivun kautta, soitin ei ota käskyjä vastaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tänään 7.1. julkaistussa Kirjan Android-sovelluksen versiossa 3.0.9 on tehty parannuksia ongelmaan, jonka johdosta osalla asiakkaista äänikirjan kuuntelu saattoi keskeytyä itsestään luvun loppuun. Eli erityisesti, jos olet tästä ongelmasta kärsinyt, niin nyt kannattaa päivittää sovellus pikimmiten uusimpaan versioon. 🙂
Vihdoinkin tuo lukujen vaihto korjaantuu. Vähentää huomattavasti puhelimen kaivelua kesken ajon. Käytännössä siis turvallisuutta parantava päivitys!

Vielä kun sovellus jatkaisi toimintaa pidemmän ajan jälkeen kun Bluetooth laitteesta on painettu pausea. Tuntuu että sovellus on tuolloin aika herkkä kaatumaan tai ainakin pitää palata kotivalikkoon ja sieltä takaisin kirjaan.
Miksi toimiva sovellus piti uusia käyttökelvottomaan sovellukseen? Sovellus kaatuilee jatkuvasti ja kesken olevat kirjat aukeavat aivan oudoista kohdista ilman mitään logiikaa. Ne saattaa aueta luvun alusta, seuraavan luvun puolivälistä tai jostain siltä väliltä. Todella ärsyttävää. Kun olet löytänyt kirjasta oikean kohdan ja lukenut muutaman sivun niin melko todennäköisesti se sitten kaatuukin ja sama homma uudestaan.
Hienosti on rikottu vanha toimiva sovellus. Luen kirjoja tilanteesta riippuen puhelimella ja tabletilla. Aikaisemmin sovellus kertoi että kirjaa on luettu toisella laitteella sivulle X jatketaanko siitä? Nykyäänkin saattaa joskus kysyä, ehdotettu jatkoskohta on tosin aivan väärä. Harvoin edes kysyy. Kirjanmerkin, tai mikälie punainen väkänen yläkulmassa, käyttö ei muuta tätä ongelmaa mihinkään. Käytössä Elisa kirjan Apple Storesta löytyvä uusin version sekä iPad 2017 ja iPhone X, molemmat uusimmalla käyttöjärjestelmän päivityksellä.
Sovellus ei ymmärrä pysäyttää äänikirjaa, jos langattomista kuulokkeista loppuu akku.

Aina sovellus ei tottele kuulokkeiden play-nappulaa tauon jälkeen.

Välillä äänikirjan säätimet jäävät ilmoitusalueelle ja lukitusnäytölle, vaikka sovelluksen sammuttaa. Ne saa pois vain sovelluksen pakkolopetuksella.

Ainakaan Iphonessa ei kuulokkeissa toimi play nappula eikä autossa enää voi kelate eteen tai taakse.
Onko muilla samat kokemukset???
Tänään kuuntelin muutaman tunnin ja välillä toimii ja yleensä ei toimi lukujen vaihto. Eli päivitys ei korjannut ongelmaa. Oneplus 6t ja OnePlus Bullets.
Käyttäjätaso 4
Sovellus pysähtyy edelleen satunnaisesti kappaleen loppuun, nyt kirjana Eppu Nuotio: Musta. Myös toisessa sovelluksessa käynnin jälkeen, ja näköjään jos joku soittaa kesken kuuntelun, kuuntelua voi jatkaa vain etusivulta uudelleen starttaamalla. Puhelin Nokia 8, Android 9.0, Elisa Kirja Versio 3.0.9
Vahvistetaan edelliset, ei toimi uusinkaan versio. Ongelmia edelleen (äänikirjoissa):
  • satunnaisesti pysähtelee lukujen väliin
  • äänikirja jatkaa puhelimelin kaiuttimesta jos bt yhteys katkeaa
  • puhelun tullessa, yleensä äänikirja lopettaa toiston
Miksi tämä turhauttaa niin paljon? Jos katsotte minun viestihistoriaani, täysin samat ongelma käytiin jokunen vuosi sitten vanhan version kanssa. Nyt kun sovellus on päivitetty, täysin samat ongelmat ovat palanneet.

Käytössä: Oneplus 6 (android 9), Oneplus wireless bullets, autoni on Toyota C-HR, vuosimallia 2017 (kun kuuntelen autossa)
Käyttäjätaso 1
Tänään on tullut sovelluksen päivitys, enkä uskalla päivittää, kun tuo nykyversio pahasti ontuen, mutta jotenkin, sentään toimii. Jos joku on päivittänut uusimman version, niin toivottavasti kertoo kokemuksensa mahdollisimman pian. 😀
Minulla oli näköjään yöllä päivittänyt (automaattinen päivitys kun puhelin on latauksessa). Ensimmäiset huomiot liittyvät siihen että osa ladatuista äänikirjoista hävisi etusivulta. Voin edelleen kuunnella niitä kun valitsen ne kirjahyllystä, mutta onhan se aika vaivalloista! Miten saisin ne takaisin etusivulle?

Eihän tästä meinaa tulla mitään 🙄
Käyttäjätaso 4
Piti ostaa äsken kirja. Ei näyttänyt olevan enää mahdollista ostaa kuukausilaskuun, vaan pitää joka ostos maksaa verkkopankissa tai kortilla? Miksi takapakkia?
Mulla oli samaa ongelmaa tuossa vuodenvaihteessa. Lähetin palstatiimille yksityisviestin ja he korjasivat asian.
Käyttäjätaso 4
Kiitos neuvosta! Pitää laittaa viestiä, lasku on niin paljon näppärämpi.
Käyttäjätaso 1

Tämän näköiseksi muutti joku näistä viimeisimmistä päivityksistä näytön Sony Xperia Xz1 compact - puhelimessa. Puhelimessa, joka on uusi ja markkinoilla oleva laite. Siis käyttöpainikkeet ovat kuuntelukohtaa näyttävän janan päällä, josta seurauksena aina kun käynnistän tai sammutan kuuntelun, kuuntelukohta loikkaa tuonne kirjan keskivaiheille. Hyvin hankala ja veemäinen ongelma, jonka seurauksena tuosta kirjasta on jäänyt osia kuulematta, mutta osa on tullut kuunneltua neljäkin kertaa. 😕😩
Asioilla on tapana järjestyä Elisan tapaan?! Ei Asiakkaan tapaan??
Päivityksiä on tullut jokunen mutta edelleen pitää melkein joka luvun jälkeen kaivaa puhelin esiin että seuraava luku alkaa.

Jos lukemisen laittaa pauselle ja tekee puhelimella jotain on täysin varmaa että lukeminen ei jatku pelkästään bluetooth laitteen play-napin avulla vaan Elisa Kirjassa pitää käydä hyppäämässä kirjasta takaisin kirjahyllyyn ja takaisin kirjaan että lukeminen jatkuu.
Käyttäjätaso 1

Tämän näköiseksi muutti joku näistä viimeisimmistä päivityksistä näytön Sony Xperia Xz1 compact - puhelimessa. Puhelimessa, joka on uusi ja markkinoilla oleva laite. Siis käyttöpainikkeet ovat kuuntelukohtaa näyttävän janan päällä, josta seurauksena aina kun käynnistän tai sammutan kuuntelun, kuuntelukohta loikkaa tuonne kirjan keskivaiheille. Hyvin hankala ja veemäinen ongelma, jonka seurauksena tuosta kirjasta on jäänyt osia kuulematta, mutta osa on tullut kuunneltua neljäkin kertaa. 😕😩 Minusta sovelluksen skaalautuminen kaikenlaisille laitteille on hyvin tärkeä ominaisuus ja sehän onnistui aiemmin Elisakirjassa. Miten ihmeessä sekin meni pilalle? Ja lukujen välinen pysähtely sen kun jatkuu, jonka vuoksi puhelinta joutuu räpläämään, hyppyyttämään suunnasta toiseen, ja oikeasta kohdasta ei sitten enää ole aavistustakaan. Lukeekohan näitä viestejä kukaan?
Käyttäjätaso 4
Terve,

Viat eivät ole vielä korjaantuneet, eli äänikirja pysähtyy kappaleen loppuun ja välillä joutuu käynnistämään kirjan uudelleen etusivun kautta.

Olisi myös kysymys: liityin Elisa kirja kuukausitilaajaksi ja tammiale etuna pitäisi saada ekstra kirja kaupan päälle. Miten sen saa, saako kirjan valita kuukausikirjavalikoimasta itse kuten oletin, vai miten ja koska?

Ystävällisin terveisin, Ari
Käyttäjätaso 2
Meni kyllä niin hermot tähän kökköön että oli pakko yrittää kuunnella Smart Audiobook playerin kautta ja onneksi kirja löytyi tietystä hakemistosta ja vielä toimikin! Nyt ehkä taas uskaltaa ostaa uusia äänikirjoja. Ps. Se lukemisen nopeutuksen algoritmi on 100x parempi tuossa Smartissa. Ja uniajastin pysyy muistissa, esim kun ensimmäinen 15min jakso loppuu voi huoletta painaa kuulokkeista uuden jakson päälle avaamatta näyttöä välillä. Kokeilkaa muutkin eli kaikki jotka eivät voi sietää tätä uutta sovellusta.
Käyttäjätaso 1

Kiitos hyvästä vinkistä. 😀

Osallistu keskusteluun