Anna palautetta uudesta Elisa Kirja -sovelluksesta!


Käyttäjätaso 7
KunniamerkkiElisa Kirjan uudistunut sovellus on nyt julkaistu sekä App Storessa että Google Playssa. 🎉 Iso kiitos vielä kerran kaikille teille kuluneen kesän ja syksyn aikana sovelluksen beta-testaukseen osallistuneille ja palautetta antaneille. 😊

Uuden ilmeen lisäksi toimme sovellukseen mukaan asiakkaidemme eniten toivomia uusia ominaisuuksia:
  • Tee palvelusta mieleisesi järjestelemällä tai rajaamalla kirjahyllyäsi.
  • Äänikirjojen kuuntelu sujuu nopeammin kuin koskaan tai sitten niin hitaasti kuin haluat. Säädä äänen nopeus mieleiseksesi.
  • Uudistetulla uniajastimella varmistat, ettei seuraava luku mene ohi korvien, jos satut nukahtamaan.
  • Löydät nyt mm. kesken olevat kirjat aikaisempaa helpommin, yhden painalluksen takaa koti-näkymästä.
  • Muokkaa lukunäkymästä sinun silmillesi sopiva säätämällä fonttia ja fonttikokoa.
  • Uusi sovellus tukee myös aivan uudenlaisia lukuelämyksiä mahdollistavia kuvaa ja ääntä hyödyntäviä e-kirjoja.
Mikäli olet jo asentanut vanhan Elisa Kirja -sovelluksen laitteellesi, löydät uuden sovelluksen sovelluskauppasi päivityksistä, kun se on saatavilla puhelimellesi tai tabletillesi. Huom! Jos olet osallistunut sovelluksen beta-testaukseen, hae sovelluspäivitys erikseen Google Playsta tai App Storesta.

Tulemme julkaisemaan sovellukseen myös useampia pieniä parannuspäivityksiä lähiaikoina. Erityisesti jos sinulla on ollut käyttöongelmia uuden sovelluksen kanssa, niin suosittelemmekin pitämään tarkasti silmällä sovelluspäivityksiä ja varmistamaan, että laitteellesi on asennettu uusin sovellusversio. Yleisimpiin käyttöongelmiin auttaa sovelluksen poistaminen laitteelta ja uudelleenasentaminen. Lue käyttövinkit uuteen Elisa Kirja -sovellukseen.

Päivityksissä tullaan tekemään parannuksia mm. seuraaviin tiedossamme oleviin pieniin käytettävyysongelmiin, joihin osa asiakkaista voi sovelluksessa törmätä, sekä lisäämään muutamia vielä puuttuvia toiminnallisuuksia:

  • E-kirja voi joissakin tapauksissa jumiutua yksittäiselle sivulle niin, ettei sivun kääntäminen eteenpäin onnistu. Kirjan sulkeminen ja uudelleenavaus yleensä tepsii tilapäisenä apuna.
  • Joillakin asiakkailla voi ilmetä hitautta kirjojen lataamisen ja synkronoinnin aikana Android-laitteilla. Mikäli lataus etenee todella hitaasti, odota noin 5 min ja kokeile tämän jälkeen käynnistää sovellus uudestaan.
  • Vanhimmilla laitteilla sivujen kääntäminen voi olla hidastunut. Kokeile sivunkääntöä ilman animaatiota.
  • E-kirjojen kuvia ei voi tällä hetkellä zoomata. Tämä toiminnallisuus tuodaan myöhemmin takaisin.
Toivomme myös, että jaatte meille ruusut ja risut uudesta sovelluksesta ja autatte meitä kehittämään Elisa Kirjasta entistäkin timanttisemman 💎 palvelun! Palautetta voit lähettää meille kommentoimalla tätä keskustelua tai sovelluksesta löytyvän palautelomakkeen kautta. ☺

130 kommenttia

Goooobbye Elisa kirja. Surkea sovellus. Ei toimi.
Jättikokoiset kuvakkeet tekevät selaamisesta hankalaa. Ennen näin kerrallaan useita kirjoja (olikohan ainakin yhdeksän), nyt yhden. Vaikka tilaa on käytetty huimasti, ei kirjailijan nimeä ole saatu mahtumaan kuvakkeen viereen.

Sovellus hidastelee kovasti vähän joka asiassa.

Piti näyttökuva liittää, mutta ekalla yrityksellä kuulemma meni jotain vikaan, seuraavilla ei näyttänyt tapahtuvan mitään...
Minua kyllä pistää Vihaksi! Olen Monessa vuodessa "kartuttanut" luen kun ehdin ( joka minun tapauksessani on IANKAIKKISUUS) sairauksia sen enempää en sano kuin,että tuskin ehdin kaikkea lukea! Hyvää Joulua myös elisan väelle.

Kuva tuli jostain syystä tuplana.

Hyvää on, että siniset,"tyhjät" kannet hävisivät uuden ohjelman ensimmäisen tai toisen päivityksen jälkeen. Niitä oli aluksi joka toinen.
Ei toimi ollenkaan, hukkasi viimeksi lukemani kirjan. Sitten kun löysin sen, sivun vaihto kestää iäisyyden ym... Testaako näitä joku ennen jakeluun laittoa. Edellinen versio toimi hienosti , turha päivittää toimivaa ohjelmaa.
Yhteen tablettiin kerkesin laittaa kaikki osaamani päivitysestot päälle. Jos sen Elisa onnistuu päivittämään, niin uskon että vien asian kuluttaja-asiamiehelle. Yli 300 kirjaa ostaneena ja 3000€ ainakin maksaneena tunnen itseni petetyksi! Jos edes pystyisi siirtämään kirjat vaikka Play kirjoihin, vaan kun en osaa. Bookbeat ja painetut kirjat tästä lähtien.
Käyttäjätaso 2
Uskomatonta, miten noin yksinkertaista toiminnallisuutta vaativasta ohjelmasta saadaan tehtyä niin hidas. Lisäksi ohjelma kaatuu sisällysluetteloon mennessä. Käytössä on Android-tabletti.

Verrataanpa ohjelmaa varsinaisiin lukija-laitteisiin. Niissä on vähävirtainen ja hidas suoritin. Silti käyttö on nopeaa ja jouhevaa. Itse käytänkin Kindle-lukijaa ja -sovellusta.

Luulen, että ohjelman koodi on jo perusteiltaan susi. Se tuskin siitä nopeutuu enää tekohengittämällä.
Yksi bugi tekee e-kirjan lukemisesta tosi haastavaa nokia 8 Android 8.1 laitteella: kirjan lukemisesta ei voi poistua tekemään muuta. Jotenkin cache tyhjenee kun sovellusta vaihtaa ja kun palaa heti takas, on sovellus siirtänyt kohdan jonnekin taakse. Vain menemällä päävalikkoon kohta tallentuu. Paluu tapahtuu aina siihen kohtaan milloin viimeksi on käynyt päävalikossa. Äänikirjoja en ole ehtinyt kokeilla vielä uudella. Selatessa kauppaa keskinapin viimeisin avoin kirja kuva on hieman selaamisen tiellä. Ui:n kannalta ei ole täysin selvää ainakaan ensimmäisellä käytöllä mitkä kirjat ovat ladattu ja mitkä eivät. Tuntuu että näen vähemmän keskeneräisiä kirjoja yhdellä näkymällä, kuin ennen. Kirjaa lukiessa sivun käännön animaatio on hitaampi kuin ennen. Fontit ja yötila ja skaalaus on parempi kuin ennen. Prosentuaalinen määrä miten paljon on lukenut, on mielestäni hyvä. Ensimmäisellä käytöllä värimaailman muuttaminen hukkasi kirjan kohdan. Tosin räpläsin sitä eestaas vertaillakseni. Vaikuttaa siltä että yritätte uudistaa asiakaslähtöisesti kysymällä palautetta, toivottavasti näemme kehitystä niiden palautteiden suuntaan joissa oikeasti kerrotaan jostain kehitettävästä 😉
Käytän valkoista tekstiä mustalla pohjalla ja mua kirkkaansininen edistymispalkki hieman häiritsee. Tottumiskysymys luultavasti. Olisi kuitenkin mukavaa, jos se ja yläreunan kuvakkeet liukuisivat pienillä näytöillä piiloon, pois lukunäkymästä. Niin kuin vanhassa sovelluksessa tapahtui.
Erehdyin siirtymään päivitettyyn Elisa Kirja versioon. Nyt en enää pysty lukemaan kirjojani android-tabletillani.
Pääsen kyllä Elisa Kirjan uudelle etusivulle ja kirjatkin näyttävät olevan tallella. Kun sitten avaan minkä tahansa kirjoista, niin joudun tuijottamaan jopa kymmeniä minuutteja tyhjää ruutua. Kun ruudulle lopulta ilmestyy kirjan sivu, niin alareunassa ei näy sivun numeroa, vaan siinä lukee "Lasketaan sivuja...". Sivun kääntäminenkään ei onnistu.
Ruudun oikean yläkulman kolmesta valikosta ensimmäinen ("Aa") toimii, mutta seuraavan (keskimmäisen) valikon avaaminen kaataa joka kerta koko Elisa Kirja sovelluksen ja ruutuun tulee ilmoitus: Elisa Kirja on pysäytetty.
Vanha Elisa Kirja toimi tabletissani moitteetta ja jouhevasti. Pystyisikö sen lataamaan takaisin?
Uusin beta-versio näyttää korjanneen etenemisen tallennuksen, sovellus kehittyy 🙂
Ei toimi Samsungin tabletilla. Mitään kirjaa ei voi liukea. Tulee ilmoitus: "Elisakirja on lopetettu". Edellisellä versiolla lukeminen onnistui helposti myös kirjautumatta eikä nettiä tarvittu lainkaan jos kirja oli jo ladattuna tablettiin. Nyt uudella versiolla on heti alkuun kirjauduttava mikä edellyttää nettiyhteyttä.
Ilhmetyttää nykypäivän vimma huonontaa sovelluksia uusilla päivityksillä tai tehdä ne täysin käyttökelvottomiksi.
Käyttäjätaso 4
Sen vähän mitä itse nyt käyttänyt niin olen tyytyväinen. Äänikirjat ainakin toimii hyvin mitä kuunnellut töissä ja muutenkin ei valittamista. Kaikki merkit yms. pysyneet paikoillaan ja myös kirjat luettuna mitkä on luettu. Itse tykkään uudesta ulkonäöstä mikä on mielestäni enemmin tätäpäivää. Kirjat löyty nopsaan filttereitä käyttäen. Vanhemmasta en tykännyt kyllä, koska se kirjahylly oli vaan jotenkin umpisurkea viritys mikä lähinnä oksetti käytettävyydellään.

Päivitys varmaan onnistu hyvin kun valituksia tuon enempää. Yleensähän suomalainen ei kirjota jos kaikki toimii niin hyvin menee tällä hetkellä.
Android-tabletilla ei onnistu mutta Android-kännykällä (Nokia 6.1) toimii kyllä. Edellinen versio toimi Android- tabletilla hyvin mutta uudella versiolla en todellakaan voi lukea ainuttakaan kirjaa. Poistin Elisa-kirja-sovelluksen ja asensin uudelleen. Ei auttanut. Tabletti on Samsung GALAXY Tab 3.
Jokaisen sovelluksen avaamisen jälkeen puhelimen ilmoitusalueelle jää minuuteiksi roikkumaan "ladataan uusia kirjoja" -kuvake.
Uusin beta-versio näyttää korjanneen etenemisen tallennuksen, sovellus kehittyy :)
Tairat olla tämän paskan koodaaja?😉
Ja nyt, ainakin satunnaisesti, yläkuvakkeet ja lukupalkki piiloutuvat kopautuksella näytön keskelle. Tämä on hyvä juttu.
Käyttäjätaso 2
Käyttöliittymästä ei ole sinänsä pahaa sanaa sanottavana. Sehän on lähes yksi yhteen Kindle-sovelluksen kanssa. Siitä kuitenkin herää epäilys ohjelman teon laadusta, kun kerran käyttöliittymäkin on otettu melkein sellaisenaan alan johtavasta ohjelmistosta.
Käyttöliittymän suunnittelija on valitettavasti unohtanut meidät, käteensopivia puhelimia käyttävät. Mulla on Sonyn Z3 compact. Vaikka asiat on sijoitettu suunnattoman väljästi, ei oleellisia tietoja ole mahdutettu mukaan: näkymästä riippuen näkyy vain joko kirjan nimi tai kirjailija. Ei koskaan molempia.
Uutisia kyllä piisaa, ei muuta oikein näytölle mahukkaan...
Äänikirja, sisällysluettelo ei näytä kuluvaa lukua ylimmäisenä. iphone8, ios 11.2.2. Olen luvussa 18.

Äänikirja pysähtyy kun luku vaihtuu. Pitää käsin painaa nuolinappulaa, että jatkaa. Erittäin huono, kun autolla ajaessa tulee lähinnä kuunneltua. Pystyykö mitenkään muuttamaan asetusta? En löytänyt mistään ohjeita.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Goooobbye Elisa kirja. Surkea sovellus. Ei toimi.

No sehän ei tietenkään hyvälle kuulosta. 😕 Oletko kokeillut poistaa sovelluksen kokonaan laitteeltasi ja asentaa sen uusiksi? Mikäli uudelleenasennus ei tepsi ongelmiin, niin kertoisitko hieman tarkemmin kuinka tuo toimimattomuus laitteellasi ilmenee ja mitä laitetta käytät (ja siihen asennetun käyttöjärjestelmäversion)?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Äänikirja pysähtyy kun luku vaihtuu. Pitää käsin painaa nuolinappulaa, että jatkaa. Erittäin huono, kun autolla ajaessa tulee lähinnä kuunneltua. Pystyykö mitenkään muuttamaan asetusta? En löytänyt mistään ohjeita.

Hmm.. eihän sinulla sattumoisin ole päällä äänikirjan asetuksista löytyvä Uniajastin, jolla äänikirjan voi asettaa pysähtymään esim. osan loppuun? Löydät Uniajastin-asetukset, kun klikkaat pientä kello-kuvaketta, joka löytyy äänikirjan kuuntelunäkymässä kirjan kansikuvan vasemmasta yläreunasta.


Äänikirja pysähtyy kun luku vaihtuu. Pitää käsin painaa nuolinappulaa, että jatkaa. Erittäin huono, kun autolla ajaessa tulee lähinnä kuunneltua. Pystyykö mitenkään muuttamaan asetusta? En löytänyt mistään ohjeita.Hmm.. eihän sinulla sattumoisin ole päällä äänikirjan asetuksista löytyvä Uniajastin, jolla äänikirjan voi asettaa pysähtymään esim. osan loppuun? Löydät Uniajastin-asetukset, kun klikkaat pientä kello-kuvaketta, joka löytyy äänikirjan kuuntelunäkymässä kirjan kansikuvan vasemmasta yläreunasta.


Ei ollut uniajastin päällä. Ja tämä siis koskee nyt tätä uutta sovellusta, vanha ei toiminut näin.

Osallistu keskusteluun